Já musím přiznat, že zatím stále převládají pozitivní interakce. Ale bude to asi tím, že se většinou pohybuju po světě v natolik špatných hadrech, že nikomu nestojím za zabití. Ještě nikdy jsem nevyběhl ven byť i jen se zelenou zbraní. Což tedy je dáno tím, že jsem náhodně ulovil jen dvě a obě jsou brokovnice, což je k ničemu, pokud se nehodlám k cíli přibližovat a pak už mám jen dvě další modré, které ale nevytáhnu pro random plnění questů a shánění toasterů, protože by mi je právě nějaký dobrák snadno sebral.
Zrovna včera jsem naopak zažil super hru, kdy na začátku jsme se potkali a nezastřelili s jedním, co měl v ruce Anvil, prošli jsme asi 25 minut, sejmuli kde co, nechal mi recept na Bettinu, protože ho evidentně už uměl, já mu dal regen štítu a ke konci nějaké náboje a ačkoliv jsem celou dobu čekal, že mě na konci vykostí prostě tak ze sportu, tak ne.
Jsem hodně PvE hráč, na PvP s poskakujícími, pobíhajícími a podobně hráči nemám a vždycky zákonitě prohraju, ale přesto musím říct, že dokud bude to pozitivní převládat, tak vlastně taková ta nejistota, jestli to do mě ten druhý nasype nebo ne, tomu dodává zajímavost. Ocenil bych, kdyby byly nějaké postihy za to, když řekneš "don't shoot" a pak zaútočíš, ale třeba ve formě bounty vypsané na hlavu tomu člověku, která by byla dobře ve hře vidět, ne aby to byl postih jako postih. Prostě děláš srabáckou formu PvP, bude ti dopřáno víc PvP. Pořád by tu byla možnost sejmout někoho bez varování. Případně za to taky bounty, ale až když třeba toho naděláš víc, nebo s kratším trváním. Prostě PvP tomu dodává na zajímavosti, ale zase ve chvíli, kdy to začne být čistě PvP, s tou hrou končím, protože to není pro mě. Čistě PvE mód bych třeba já osobně bral, ale je mi jasné, že by to tu hru zabilo, takže si ho vlastně nepřeju.