• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDAnthem & ARC Raiders & Outriders aka 3rd person GaaS klub

ARC Riders | ANTHEM | OUTRIDERS

ANTHEM
    #AnthemGame | #BioWare | r/AnthemTheGame | Anthem world map | Anthem archive
    Inscriptions HOWTO

Zde NENÍ NEXTGEN klubik, tak si prosím osobni injektiva a výpady šetřete do něj. Díky.
    rozbalit záhlaví
    PETINY
    PETINY --- ---
    TRAGED: ono to nastavení je vůbec nějaký zvláštní, nepřišel jsem třeba na to, jak vypnout pokročilý funkce na grafice, aby to jelo raw input a mohl jsem zároveň vypnout anti-aliasing (TAA), podle mě to vůbec nejde (a to jediné by bohatě stačilo, abys tím reálně získal nějakou kompetitivní výhodu).
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TRAGED: To bylo vždycky výborný v DayZ. Frajeři se v hejkalech schovávali v noci ve vysoký trávě a vždycky se divili, že je někdo vyndal na 300 metrů. Potom jim došlo, že si PC Master Race vypnula detaily, vegetaci a napálila gamu na maximum. Proč ne na PC za 50 tisíc :))
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Reduced vision - rto jse zvedav, jak to osetri proti "lowdetailstum". CoD Stalingrad npkc. Nebo to byl jeste MoH?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    to bude hutny! :)
    ARC Raiders Cold Snap isn't just a visual snowy map condition, it will actually affect your gameplay:

🔸Reduced vision
    🔸Unsteady feet over frozen water
    🔸 Frostbite if you stay outdoors for too long
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    :) Dominik Hašek approved!

BOBESH
    BOBESH --- ---
    Winter hits the Rust Belt | ARC Raiders
    https://arcraiders.com/news/whats-coming-in-the-december-update
    Flickering Flames Winter Event | ARC Raiders
    https://www.youtube.com/watch?v=zdGMteCqknE
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    jak to kropi na tom poslednim :D
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    ;)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: Jinak k tomu lootu. Ta správa inventáře je vlastně taková druhá minihra, kdy nevíš, co rozebrat, anebo co prodat, protože po dalším questu, anebo upgradu zjistíš, že jsi to rozhodně nutně potřeboval. Hlavně si ten inventář zvětšuj, prodávej věci s ikonkou diamantu, vylepšuj kohouta, vylepšuj stoly a postupně si všechny ty důležitý materiály zažiješ. Hlavně potřebuješ ze startu věci na výrobu bandáží, shieldu a výrobu munice. Na nějaký tutorialy, virtuální mapy a diagramy materiálů z netu jsem kašlal a kolem levelu 20 jsem se v tom postupně zorientoval.
    SITH
    SITH --- ---
    NAGASAWA: jasný, my jsme s kámošem zatím na první mapě, jsme friendly, volám na hráče z dálky že jsme friendly ale ostražití, a zatím jsme ok. Potkali jsme bandu, dle přízvuku asi z asie, kluk a holky, a šli jsme spolu k výtahu a ten bránili a super spolupráce. Podruhé jsme potkali dvojici v lese, také friendly, ale zaútočila na nás další dvojice, kterou jsme pobili a vylootovali. A pak se s tou původní rozešli v míru. Takže zatím ok. Baví mě, jak se k výtahu občas seběhne pěkná partička lidí, na poslední chvíli z okolí kde předtím nikdo nebyl vidět :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: Na redditu onehdá řešili prohlášení vývojáře ve kterém říkal, že se aktuálně vypočítá kádéčko hráčů za posledních řekněme 20 kol a podle toho tě umístí na server buď k friendly lidem, anebo naopak ke krvelačným. Jestli to tak v reálu funguje, těžko říct, ale co se mě týče - chovám se friendly v solu a za poslední týden po mě třeba nikdo nevystřelil. Buď je to náhoda, mám kliku, anebo to tak funguje. Těžko říct. Hraju čiste na PS5 serverech. Pokud jdes ale na Stella Montis mapu, která se bere jako PVP, tak tam už je to čistá paranoia a agrese a vždycky záleží na tom koho potkáš. Já tam včera vletěl, potkal jsem formující se bandu a šli jsme hromadně na Bastiona a bylo to super. Každopádně frustrace z toho, že bych si tam připadal nějak šikanovanej se nedostavuje, protože se mi to reálně neděje. Skupinový hraní je samozřejmě o dost agresivnější.
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    PETINY: podle me si mel spis stesti 😀
    PETINY
    PETINY --- ---
    SITH: ne, do souboje se dostanu tak na jedné mapě z deseti, tohle byla asi ta jedna z deseti, ale nejdebilnější a nejzákeřnější :)
    SITH
    SITH --- ---
    PETINY: agrese teda šla spis nahoru ne?
    PETINY
    PETINY --- ---
    No, musim se z toho vypsat. Vypnul jsem si cross play a obecně šla serverová agrese dolů o 90%, až moc, řekl bych. Dva večery jsem si pobíhal po night raidech, farmil a craftil věci na matriarch/harvester event, vlezu do mapy, potkám během první minuty v lese 3 lidi (!), nějak se pozdravíme, a za deset vteřin mě dva z nich sejmou do zad, dvě minuty ve hře, komplet růžovej inventář, level 4 zbraně, druhá půlka slotů wolfpacky. Pičo to bych praskl vole, fakt.

Jinak jsem za poslední dva dny našel asi 4x wolfpack a 3x tempest blueprint, házím to na zem u extraktu lidem co je nemaj, kdybyste někdo chtěli, až to zas najdu :)
    SITH
    SITH --- ---
    tak zjistil jsem, že když hrajeme ve dvou, tak si na nás nikdo moc nedovolí a je to o 200% bezpečnější. Už tu první mapu začínám znát a baví mě ten adrenalin, interakce, zvuky, enemy, prostředí, všechno.

co ale moc zatím nechápu je systém inventáře. Je lepší vše prodávat nebo recycle?
    zatím vylepšuju workshop, kam to dál cpát nevím.

a nějaký tip na build?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    _KOFILA_: jo to byla filmovka jak hovado! :)
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    BOBESH: jako ten slide po damce s hullcrackerem v ruce a leaperem jako sousedem ve slidu, krása!
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    NAGASAWA: safe pocket = prisoner pocket nebo si to tzv. narveš do řitě
    SITH
    SITH --- ---
    mě baví ten adrenalin, kdy nevíš zda tě ten náhodný potulný nepopraví hned, po chvilce až mu ukážeš záda nebo s tebou podnikne nejlepší dobrodružství tvého života :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: Jinak pokud bys měl obavy o gear, tak si před vstupem na mapu přeni na záložku “Free loadout”, kde dostaneš náhodnou výbavu. Pokud se s ní vrátíš do Speranzy, tak si můžeš ten základní augment (šedou základní krabici) zdarma vyměnit u tradera jménem Lance za kvalitnější a to zdarma (u náhledu není uvedena cena) a s tím lepším augmentem máš možnost používat “safe pocket” tj. kapsu do které když si dáš věc o kterou nechceš přijít, tak si ji i po zabití odneseš na základnu. Víc vědět netřeba. Zbytek ti hra vysvětlí během questů.
    SITH
    SITH --- ---
    NAGASAWA: ok, rozumím. Dám si tu možnost aktivování hlasem, je to rychlejší než mačkat tlačítko. A vypnu to AI, abych byl víc "lidský". Díky moc

jinak mé zkušenosti sofar:
    první ride mě popravil první raider
    druhá ride mě popravil první rider poté co jsme spolu zabili ark
    třetí ride mi pomohl poměrně vybavený raider, co jsme spolu zabili tři arky a sjeli spolu dolů výtahem. Ten i mluvil a ptal se na nějaký věci. Ale teda v tom boji do toho mluvit, to mi zatím moc nejde, jsem zmatkař a stresař, takže se musím pro tuhle hru uklidnit a v klidu diskutovat i během boje :)

výborný to je
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: Svým hlasem můžeš mluvit s kolegou v partě, proximity znamená, že tě slyší "venku" i všichni ostatní a ta úprava jde přes ai a tam si můžeš vybrat jak chceš, aby tě slyšeli ostatní buď venku, anebo v partě. Klidně díky ai budeš mluvit ženským hlasem. Všechno doporučuju nechat v defaultu. Tj. voice active pro kámoše a push to talk pro proximity. Když budeš chtít mluvit externě, tak zmáčkneš klávesu a ukáže se ti vlevo dole oranžová ikona s tím, že je tvůj hlas slyšet i venku.
    SITH
    SITH --- ---
    jak je to s tím voice teda?
    v nastavení jsou tři možnosti.
    Voice v party, voice v proximity a pak jakási úprava hlasu.

takže volím zda v partě budu neustále voice on, tj kdykoliv mluvím do mikráku tak to je slyšet. Pak teda promixty je co? nejde to mít stejné, takže mi tam systém default doporučuje push to talk nebo voice activate. Tj jak budu volat a mluvit na okolní raidery v blízkosti?

a ta úprava hlasu, jak funguje? budou mě ostatní slyšet jinak dle toho random hlasu nebo jak to funguje? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: Hlas potřebuješ až coby proximity na konkrétní situace, ale úplně v pohodě si vystačíš v nabídce s automatickým: dont shoot, ok a thanks. Pokud vyloženě nechceš, bavit se s nikým nemusíš. S kámošem samozřejmě hlas potřebuješ.
    SITH
    SITH --- ---
    NAGASAWA: z videí vidím že při hraní sólo je neustále puštěný mikrofon, takže předpokládám lepší hlas než emotikony nebo chat?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    tady testoval dle gearu BOBESH
    zde testuje dle agrese :)
    Is Aggression Based Matchmaking In ARC Raiders?
    https://youtu.be/D0ys6oun3Ls?si=4Nk4QGUVu0xIyHRJ
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: Čistě za mě je na tomhle žánru nejlepší objevování a překvapení. U Arc Raiders to platí dvojnásob. Pokud budeš hrát solo, tak je fajn chovat se k ostatním přátelsky. Vyplatit se to nemusí. Pokud budeš hrát s kámošem, tak je lepší být zdravě paranoidní. Ostatní přijde samo :) Alespoň do levelu 10 se nekoukej na Youtube, nečti si návody a jenom objevuj svět.
    SITH
    SITH --- ---
    čau kluci,
    tak jsem si to zakoupil a plánuju o chladné zimní večery hrát, buď s kámošem nebo solo. Máte nějaké beginners tip co dělat na začátku? tyhle hry jsem nikdy moc nehrál, na PC volím jiné druhy her :)
    ale obecně mi 3D střílečky jdou.

díky
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    :o
    @pcgamer
    Your bloodlust does have consequences in Arc Raiders, as a dev confirms, 'we do analyse behaviour and match accordingly'
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    December Community Highlights | ARC Raiders
    https://youtu.be/AVygv-mqyJw?si=N6RkF4R3Lfwh3eUR
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    A Cold Snap is coming... | ARC Raiders
    https://youtu.be/GeubZIGzSng?si=Ru6ZNocQPW5ZKozb
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam