• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    200-600 se už dá objednat. Na fotolabu ji mají skladem. Mě se nedaří moc prodat Canon objektivy. :( Ale až se prodají, tak nakoupím vše co bude potřeba včetně 200-600.
    FOGH
    FOGH --- ---
    CERMI_FOX: ja jsem si kvuli 70-200 poridil extra APS-C fotak (A6000), 200mm je proste tragicky malo na FF.

    Ja momentalne uz 3 mesice cekam v megapixelu na dodani 135/1.8
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    IHNAT: chtěl bych, ale na to moje focení si musím vystačit se zoomem do 200mm
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    Tak už někdo máte 200-600? Já na něj už šetřím.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tak asi patri, alespon soude dle tehle zalozky "RX" na Alpha Universe :-)

    Sony RX Cameras | Sony | Alpha Universe
    https://alphauniverse.com/rx/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Zdravim jakozto mmj spokojeny majitel Sony RX1r II a mene spokojeny majitel RX100 Va. Doufam, ze to sem tez patri :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BISCUIT13: To je samozřejmě pravda. Dnešní fotoaparáty jsou skvělé. Ale dokud fotoaparát nebude umět reprodukovat stejný dynamický rozsah jako lidské oko, tak pořád tam bude nějaký limit. A lidské oko to řeší tak, že pro každou část obrazu nastavuje rozdílnou citlivost. Proto člověk potom vidí v obraze duchy když se podívá jinam. To by byla revoluce kdyby tohle uměl fotoaparát. :)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: k čemu bys to použil? podle mě, když se dobře exponuje, tak to co jde s aktuálními čipy na nativní iso, to je masakr. s 5d3 jsem třeba ještě krajiny někdy exponoval 2x, ale tady u a73 to není vůbec potřeba, snad jen pro ultra ultra plochý hdr, který se mi ale stejně už nelíbí.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Je trochu škoda, že ještě nikdo nepřišel s dual ISO technologií pro tyhle sensory s vysokým rozlišením. Kdyby to produkovalo třeba 30mpix fotky ale s dynamickým rozsahem 18EV apod :) To by byl masakr.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: no to já si taky držím palce, aby to doputovalo na a73, ta šedá mě fakt štve někdy... s rozlišením to mám podobně, taky mi většinou stačí co mám, ale těch 240 zkomponovanejch, to je masakr :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BISCUIT13: Asi to není úplně ten pravý nástroj na tvorbu instagramu, ale chápu tě. :-) Pár lidí se mě ptalo proč jsem si koupil A9 a ne A7R III. To je úplně jednoduché, ja to rozlišení nepotřebuju. Potřebuju spíš tu rychlost a diskrétnost co mi nabízí A9. Neříkám ale, že nejsou chvíle kdybych si přál mít o nějaký ten megapixel navíc. :-) Mě u A7R IV potěšilo nejvíc to, že jde změnit barva ostřícího bodu podle všeho tahle změna doputuje i do stávající A9. Držím si palce.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: dokonce i fyzikálně ;-) fotky i první testy už jsou na světě a vypadá to prima a kupodivu opravdu částečně jako varianta ke středoformátu. ale tady jsme právě u toho - kdo potřebuje takovýhle rozlišení? mě fascinuje, jak mezi myšlením a chováním majority a technickým vývojem a možnostmi je stále větší propast. lidi si spokojeně chroustaj instagram, kterej je kvalitativně na úrovni pravěku a vedle toho jsou takovýhle možnosti...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ho hoo, SONY A7R IV vypadá nadějně. Uvidíme jaké budou realné výsledky, ale fyzicky to je každopádně pokrok.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    SONY představilo FE 35/1.8 ... podle všeho se jedná o 35 mm dvojče 85/1.8 ... stejná funkcionalita, vysoká kvalita obrazu a dokonce stejná cena. Protože mám ohnisko 35mm rád, hodně o něm uvažuju. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    SONY prý brzy uvede nový objektiv 35/1.8. Snad bude stejně ostrý a malý jako 85/1.8. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak už jsem trochu vystřízlivěl. Chromatická aberace tam je. Není to tak hrozné, ale je potřeba s ní počítat. Ostatní platí. Ostrost je super i na plnou díru, AF rychlé a tiché. Velikostně a váhově super.
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: ja docela silne zvazuju, ze bych ho s nejakym doplatkem vymenil za svuj Batis 85/1.8
    hlavne kvuli vaze, ale nejdriv si ho chci nekde vyzkouset
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Mimochodem Škoda a Fotolab ho mají teď za cca 15500,- , do konce měníce je navíc cashback 1200, takže super sklo za cca 14300. Zatím mohu doporučit. :) Ještě napíšu až ho pořádně otestuju.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Dnes mi dorazil SONY 85/1.8 a musím říct, že první dojmy jsou neuvěřitelně pozitivní. To sklo je ostré, super bokeh, lehky ale robustní. A hlavně tichý. Úplně tichy. Při ostření není slyšet nic, vůbec nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam