LAUNCHER:
LAUNCHER: Sony Photowalk 2020, Pisek.
Ja i vybaveni to mame spokojene za sebou.
Jestli i bez uhony se jeste uvidi, jestli dostanu nebo nedostanu COVID ;-)
Nevim jak komu, ale me to vyhovovalo a pomohlo.
Budete se smat, protoze dost mozna znate. Ale ja neznam a jako hobbik si rad necham poradit.
Jan Tichy me naucil:
1) Hodne zapasim s WB v Lightroom, aby byly fotky jak se mi libi. Nakonec to treba trefim (a treba ne), ale casto mi to trva dost casu. Ukazal mi, at si dam fotak na "AWB Priority White" z defaultniho "AWB Priority STD". On s tim mam lepsi vysledky a ja doufam, ze to usnadni praci i me. I kdyby mi to nakonec nevyhovovalo, tak jsem rad ze ted uz vim, ze tam tyhle uzitecna nastaveni na AWB jsou a muzu si s tim pohrat.
2) Mel jsem na spousti cvakani a na AF-ON ostreni. Ale on mi ukazal, at si dam k tomu jeste na AEL eye-focus. To funguje tak, ze kdyz chcete bod, drzite AF-ON. Kdyz chcete ostrit na oko, drzite AEL. Timto si uz nebudu muset prepinat ruzne mody AF - myslim ze vystacim s timto.
Tzn lidem, kteri to treba jeste nemaji pevne v ruce, nebo se jim neco nedari a zajimalo by je, jestli se neda problem resit i snadneji - mohu doporucit.
Jan Tichy byl celou dobu sympatak a mily. Fakt parada si od nej nechat ty veci ukazovat a vysvetlovat.
Jedinou vytku mam k obsahu kufru - neprijely k nam 400 a 600, na ktere jsem se nejvic tesil. Mrknul jsem se na 135 GM + 50 Zeiss a bylo to fajn. Ale prece jen to jsou objektivy ktere jsou leckde k videni. Ty 400 a 600 by me potesily. Ale nezlobim se, chapu kolik to stoji a ze se o ne kluci nechteji bat v kazde jedne destinaci.