• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ty jo a ona asi fakt nekaca.

S tim Tamron 70-180mm na fotaku ma holka i spoustu fotek na svem webu.

https://www.hiltsjefotografie.nl/

LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Možná to má domázlé ve fotokrámu. Komprese lecos zakryje. Jako vhodným úhlem pohledu se dá vytvořit iluze menší hloubky ostrosti, ale tady je vidět na tlapky a zem. Je to divné, ale se svou 70-200/2.8 jsem nikdy takového bokehu u portrétování psů nedosáhl a to jsem využíval všech možných triků.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nejhorší je, ze jak ted prochazim ty fotky z 70-180/2.8, tak si u toho stejne predstavuju, jak by to vypadalo z 200/2 :-))

Ja jsem normalne nemocnej clovek, co se svetelnosti tyka :-)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: To stene vlcaka je fakt divny. Pod tim profilem je podobnych tagovanych jako #tamron70180 vic, ale herdek... to fakt nevypadá jako f/2.8. Jako chapu ze je to stene, takze je to vic na blizko, ale f/2.8...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MENTOL_: .... jo ... jasně není ... i když vlastně je. :) Jakože má vlastní samosprávu ale v zásadě je to geograficky už čína. Je to vlastně HUB pro obcházení daní. Z číny to pošleš do HK, z HK jako HK firma to pošleš do Británie a protože mají obchodní smlouvu tak se neplatí daň. No a z Británie to vesele putuje po EU. Čistě teoreticky ten špatný je nákupčí. Kdyby to řešila celní správa, tak půjde za vámi, ne za efin. :) Nevím ale jestli to pořád platí? Po Brexitu už jdou věci z Británie asi taky přes celní správu?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MENTOL_: Tak jasně. Kariéra fotografa divoké přírody není pro každého. Není to jenom o tom, že by se nedaly vydělat peníze. Ale je to taky dost velká dřina podpořená velkou mírou nejistoty. Třeba teď v době korony je to pro wildlife fotografy docela slušná katastrofa. Ondra psal, že mu přijmy spadly na polovinu protože nemůže vycestovat. Takže žije ze vzpomínek a archivu. A to není to jediné. Ve wildlife fotografii jde také především o peníze. Takže pokud má člověk dobré kontakty, tak si může udělat výlet na tři dny do Botswany jako Petr Bambousek. Zcela zadarmo a přivézt si fotky zvířat které jsem tam neviděl za celý měsíc pobytu. :) A taky tu jsou lidi co staví kariéru na nevědomosti diváků. Mluví o nějakém složitém hledání tygrů v džungli a přitom má fotky z Ratambore. Takových dobráků se na české wildlife scéně taky pár najde. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Thx. Neni to muj vkus, ale to nic neznamena.

Zajimave videt btw, v jakých podminkach ty Hasselblady funguji... evidentne to zvladne i nepohodu.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LWEEK: Hong Kong neni Cina! ;) Teda zatim..ne uplne..chjo..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Jestli si dobře pamatuji, je to tenhle týpek (http://austinmann.com). On se tváří, že fotí na iPhony a iPady, ale ve skutečnosti sebou tahá Hasselblady :)

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LWEEK: PREVAZNE je to slovo co z tve protiargumentace pak uz vypadlo :) Na kazdy jmeno co se tim uzivi a uvedl jsi, jsou stovky a tisice dalsich, kteri mezi ne nespadaji. Jako ne ze by o neco slo, ale "Zase blbost" si to asi nezaslouzi ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Delal jsem to same v Karachi v Pakistanu a po dokonceni prace se me zeptali, jestli chci dalsi exotiku :-))
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: V pohodě.

Vzpomněl jsem si že jsem Václava viděl před pár lety v Zoo na Canon ZOOm akci. Mám dojem, že točí dokumenty a měl k ruce celý tým lidí. Jestli žije v paneláku nebo má vilu se zlatou záchodovou mísou nevím, ale rozhodně se asi nemá špatně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Muzes pls nalinkovat ty wildlife fotky z H6D II? To mi prijde husty. Ale ted teda nevím, jestli nema Hasselblad na neco jineho a wildlife foti se Sonku.

Znal jsem od videni damu, co fotila afriku na Leica S vcetne zvirat, ale fotky imho nezverejnovala :-/ Ono mnohde jsou ta zvirata velmi krotka, takze se k nim dostanes blizko a ze nemela ultra dlouhe skla pak nevadilo (mozna stejně to ma ten pan s H6D II).
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Může být obojí. Jedna z věcí je pravda. Wildlife fotografové nejsou živi jen ze samotného focení, ale často publikují články, knihy, prodávají fotky, dělají workshopy a uspořádávají expedice. To tak nějak k tomu všemu v dnešní době patří.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Ja Ti rozumim a vetu jsem mel formulovat lepe a jinak. Chces-li omlouvam se a odvolavam.

Ale poznamka: Pod "neuzivis" si kazdy predstavi neco jineho. Treba ja zivot v panelaku s detmi. Ackoliv uznavam, ze jeho byt v panelaku v Praze muze mit stejnou trzni hodnotu jako moje dve patra a sklep v regionu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Tady je otazkou, jestli pana zivi vic ta cestovka, nebo to foceni...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Hele vubec. Ale to nic neznamena, tam se tech evropanu toci hodne. Jen tech co tam opravdu fyzicky jsou delsi dobu uz bylo mene a s tema jsem se vic znal :-)

A taky ja tam byl naposledy 2014...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Efinity je prostě čína co obchází daňový systém EU. :) Slyšel jsem různé story. Některé pozitivní a některé docela hororové. Ale je fajn že se ti povedlo ho vyměnit.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Já vím, projel jsem Botswanu křížem krážem a Joburgu jsem měl jenom malý výlet při čekání na spoj do Botswany. Co mi přišlo. V Botswaně pracuje hodně bělochů z JARu. Teda těch pár bělochů co tam jsou. A nebo to jsou potomci němců a holanďanů z Nambíbie. :D Zjednodušuju, ale přišlo mi to tak. A jo, všichni hroně mili a otevření. Bavil jsem se tam s týpkem z Kapského města který jezdí do Botswany stavět kempy. Docela zajímavá práce. V mých očích asi trochu romantizovaná. :) Je to tak trochu jiný svět. Jak jsi se k té práci dostal?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: To me mrzi. Oni rikali ze se to bude lepsit, ale koukam ze realita je horsi.

Jinak ja mel problem je s 90mm Makro, to bylo dead on arrival. Ale poslal jsem ho zpet do efin a efin mi poslalo novy kus.

Ze Gckove sklo je dead on arrival, to by se myslim stavat nemelo... Proc to neodchytla GC..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam