SMRADOCH: ja jsem se celkem stratil v tom co hledáš.
začatek byl že autofocus a stabilizovany sklo, za rozumny peníz.
pak že čekáš že v tom v dohledný době utopíš čtvrt míče, a chceš hrozně moc megapixlů protože velký tisky.
a pak koukáš na manuální sklo s pofiderní image quality.
Nechápej mě špatně, nejde o kritiku. Každý t těch požadavků / záměrů je perfektně fajn, ale dohromady to dělá zajámavý guláš.
Tenhle chlápek má youtube kde se hodně věnuje sony apsc a testuje a porovnává skla:
https://www.youtube.com/channel/UCWXztCpoBStGFqDSy7sgBDwA moje dva centy.
Na sony apsc (a5100, a6600) mam odfocený cca rok a půl a drobet šilham po A7R4, takže myslím že můžu trochu chápat tvoji situaci.
Před nakupem a6600 jsem mohutně zvažoval přechod na FF, neudělal jsem to kvuli velikosti a vaze výslednýho "kitu". Fotim hlavně na vejletech a nejsem žádnej sportovec, takže každý kilo navic mě sere.
Kdybych fotil lidi v interieru, nevahal bych ani vteřinu a šel do FF. Sony apsc pokud chceš pěkný skla, neni levnější než FF vybava.
Fotit cokoliv co se hejbe na manualni ostření je oser. obrovskej oser a vysledky jsou hrozný proti autofocusu. Určitě jsou lidi co to umí, ale já ne. Vůbec si neumim představit jak bych trefoval něco manuálně s F0.95
Exituje taková věc jako moc ostrá a detailní fotografie, zejmena u portretu. Žádná ženská tě nepochválí za 50Mpx obraz její hlavy kde je každej beďar jako medicimbal a každá vráska jako grand kaňon. dětem to je asi jedno :)
A znova opakuju, na lidi (děti!) je ti stabilizace obrazu na prd, protože k čemu ti je, že udržíš 1/8, když to dítě je rozmazaný i při 1/60 protože neposedí.