• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKbulletjournal
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LEON_KOWALSKI: tam mi prijde ze se resi hlavne barvicky. Ja jsem rad ze stiham si ho vést. Je to sice nádherný ale pak znich vyleze ze si tím krati cas ve škole atpd.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jen kdyby tady byl někdo kdo nezná Reddit - tak tady je reddit bulletjournal skupina

    https://www.reddit.com/r/bulletjournal/
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak pro ty, co stejne jako ja "nestihaji" cist knizku jsem nasla jakysi uvod do organizace bujo. https://www.rocketbook.cz/vyhledavani/?string=Bujo
    Doufam, ze to pomuze. Neni to kniha, no pro rychlou orientaci a zacatek to myslim staci.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MILAZAJICEK: Také jsem prošla vývojem od "sešitu" s odrážkami a následným škrtáním úkolů (což mi suma sumárum vlastně hodně vyhovovalo), přes ty obyčejné kapesní diáře přes Franklina až ke kreativním diářům od Simple Stories a Becky Higgins (dělám scrapbook, takže to šlo tak jako ruku v ruce s tím načančáním). Ve většině případů jsem se ale nevešla s tím, co jsem potřebovala dovnitř dostat. BJ je pro mě takový způsob, jak mít "všechno pohromadě podle potřeby. Na knihu kouknu a přečtu ;)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    A tip kde najit teckovany paperblanks mate? Ja vzdy nasla jen cisty nebo linajkovy
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MILAZAJICEK: knihu jsem zbezne prolistovala a asi zaacnu cist u te praxe. Mne ty americke uvody a omacky kolem a kolem neba.
    Jinak teda jsem mela jednou diar Paperblanks a mela jsem ho popsany nejvic, byl tak krasnej, ze jsem nemela to srdce ho nechat nevyuzit.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    MILAZAJICEK: jo jestli se mi podaří přečíst tu knihu, tak bych rád od září začal. Máš-li nějaké tipy a doporučení, tak to uvítám.
    Představu sice mám, ale inspirace ostatními je fajn.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Od Midori používám i tyhle prcky, na rychlé poznámky ideální
    a vleze se to skoro všude.

    Penshop.cz - Zápisník Midori Traveler's Factory Grain Memo Black >>
    http://www.penshop.cz/zapisnik-midori-travelers-factory-grain-memo-black/dp-22132/
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LEON_KOWALSKI: Skončili jsme u stejné trojice. Paperblanks jsou tak krásný že mi je do nich skoro líto psát a Midori formát mi nebude na Bullet Journal možná stačit.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MILAZAJICEK: Můžeš prosím napsat o jakou knihu jde?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Já používám Leuchtturm, Paperblanks a Midori. Po pár pokusech jsem zavrhl Moleskine.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KEJKLIR: Parádních bločků je hromada, začal jsem s oficiálním leuchtturmem a jelikož to u mě vypadá na čtyři bloky do roka tak se těším na další. Bude to pravděpodobně Paperblanks který je nádherný a má skvělý papír. Ty od tigeru mám tři ;-) z tu ceno to tam nešlo nechat ležet na ně určitě také dojde.

    KEJKLIR: Takže neotálej a 1.9.2019 začni. do konce měsíce ti připravím náhled jak jsem začínal já se zohledněním toho co bych už udělal jinak abych měl bulletjournal úhlednější.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LENZIE: To mám také, ale od toho je potřeba se oprostit. První čára dost pomůže. Pak už je to vlastně jedno. Já jsem si na bulletjournal dal dost času. Knihu jsem četl dvakrát což běžně nedělám a mám v ní dobrou padesátku záložek u myšlenek které nechci zapomenout nebo části metody které chci časem začít používat. Najednou by mi to nešlo. Proto ani nepoužívám žádné vlastní kolekce dokud si nebudu jistý které chci používat a jak chci aby vypadali. Už dříve jsem používal různé diáře od elektronických přes jednoduché bloky až po složité plánovací systémy jako Franklin Covey. U všech jsem s něčím bojoval. Buď jsem se nevešel do kolonek nebo jsem nedokázal využít všechny části systému zcela. S bullet journalem mám svobodu, vejde se tam naprosto cokoliv a přesto je v tom systém který se mi zatím zdá přehledný. Držím si ho velmi jednoduchý a nepřidávám zbytečnosti. Nemusím řešit co kam patří takže do něj píšu mnohem víc než jsem kdy psal. Malůvkám, tabulkám, grafům a dalším zbytnostem se vyhýbám. Beru to jen jako další formu prokrastinace skrývající se pod rouškou time managementu.

    Kniha mě osobně nakopla, protože mi ten systém nepřijde samoúčelný pro autora byl řešením mnohem většího problému než s jakým se potýkám já. Já toho mám prostě jenom hodně a odkládám a zapomínám i věci které zapomenout a odložit vlastně nechci ale vždy přicházejí jiné naléhavější. Za těch pár týdnů s bulletjournalem jsem pohnul s věcmi na které jsem nesáhl rok a to jsem na úplném začátku.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    používám už dlouho diáře od Clever Minds, nejčastěji Week Planner. Koncept BuJo mě taky zaujal a už studuji knihu. Nejspíš od nich pořídím Idea Maker:
    TEČKOVANÝ ZÁPISNÍK NA NÁPADY IDEA MAKER - Clever Minds
    https://mycleverminds.cz/...apady-idea-maker.html#/29-barva-prirodni_hneda/34-velikost-s_90_x_140_mm
    Pro BuJo mají prý dělaný tento: https://mycleverminds.cz/diare/201-kreativni-diar-nedatovany.html ale ten mě tolik nezaujal.

    Na jejich diářích mi vyhovuje, že do kroužkové vazby se krásně vejde pero Parker. Bohužel nemají číslované stránky, je potřeba si číslovat sám.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Pro mě je hrozně těžké začít. Mám potřebu mít všechno "tip-ťop", takže jsem udělala úvodní červencovou stránku (i s obrázkem) a tím jsem skončila :(
    Jinak teda prozatím jsem investovala jen do toho sešitu z Tigeru, který zmiňuje FRENNET:

    O knize vím, ale nemám/nečetla jsem. Nejsem si jistá, jestli by mě dostatečně nakopla ;)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FRENNET: To je škoda :) Jinak barvy nejsou na Bullet Journal potřeba, bohatě si vystačíš s jednou.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MILAZAJICEK: znam a mam, ale nejak nestiham cist
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam