• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLOWUPKomentare, aktuality a zajimavosti z nemecky mluviciho prostoru
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BLOWUP: doufam ze v Rakousku budou o neco min fanaticky, i kdyz snahy taky existuji

    Rassismusvorwürfe gegen Mohrenbrauerei - vorarlberg.ORF.at
    https://vorarlberg.orf.at/stories/3053936/
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ve Svycarsku velky obchodni retezec Migros po jedinem anonymnim tweetu rozhodl ze sveho sortimentu vyradit tradicni sladkost „Mohrenkopf“ protoze by ten nazev mohl nekoho urazit. Ve verejnych anketach tento pocin schvaluje zhruba 2% obyvatel. Text k pozadi cele story :)

    https://www.weltwoche.ch/...analysen/weiss-geschminkter-rassismus-die-weltwoche-ausgabe-25-2020.html
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Uli Sigg je byvaly svycarsky diplomat v Cine, znamy je ale hlavne svoji sbirkou soudobeho cinskeho umeni diky ktere umelecka scena v devadesatych letech jeho existenci vubec vzala na vedomi. Zajimavej rozhovor o umeni, cine a Hongkongu kam svoji sbirku v roce 2012 daroval.

    Hongkong und die Kunstfreiheit – «Keine Nackten, keine lebenden Politiker, keine Brutalitäten» | Der Bund
    https://www.derbund.ch/...4f0&sfmc_id=157054962&sfmc_activityid=738dc83c-deeb-4844-a96a-771cf2019078
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    INDIAN: rekl bych, ze jsi beze zbytku pochopil o co tu jde. Tohle neni mysleny jako dalsi misto kde si nekdo bude bojovat za svoji jedinou spravnou pravdu, tech je na nyxu i jinde dostatek. Me prislo dobry mit nekde moznost odlozit si texty a komentare ktery z nejakyho duvodu v te konkretni podobe predstavujou tu cast spektra na kterou medialni mainstream je momentalne barvoslepej. Kdo ma zajem sem neco dat nebo si jen cist, muze tak ucinit, o nic vic mi ani neslo.

    Voytexova zminka o sefredaktorovi Weltwoche me v tehle souvislosti pobavila asi vic, nez by si on sam dovedl predstavit, protoze Weltwoche tuhle pozici zaujimala uz odjakziva, jenom driv kdyz byl mainstream konzervativni byla halt levicova jak Rudy pravo :) me ne tom tydeniku ale nejvic bavi to, ze se snazi dat hlas celymu spektru. Pravidelne do ni pise sloupky treba Helmut Hubacher, legendarni bejvalej predseda socialisticky strany, ale i jini. WW se neboji resersovat opacnym smerem nez vsichni ostatni a nekolikrat se to vymstilo i pravicovym politikum - je to zkratka mozna jedinej casopis ve Svycarsku kterej opravdu stoji za to prolistovat, kdyz clovek chce videt mimo horizont mainstreamovyho rybnicku. A i kdyz vsichni levicovi zurnalisti na WW dstej ohen a siru, potom jeji story vetsinou pokorne prebiraj ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    VOYTEX:
    Melenchon je samozrejme stalinista. Jenze tvrdit, ze vsechny fr. media mu jdou na ruku je hodne prehnany
    to sem vubec netvrdil nebo sem se spis blbe vyjadril; Méluche se samozrejme zdaleka odchyluje od levicove-liberalniho modelu (kterej se dneska nazyva centrismem), proto ano, jak se zminujes, taky se media po nem obcas svezou, ale to delaj pravidelne i s Macronem a ostatnima mainstreamovejma figurama, ponevadz si potrebujou ten median sledovanosti zachovat
    Stejne tak jako Le Figaro nebo Le Point se sice konzervativne tvarej, ale treba tenhle svedskej pripad nebo tuhle zalezitost s sea watch tam nenajdes - proc? opet stejnej problem.

    Jinak k tvoji posledni vete, opet opakuju ze nejsem bojovnikem za nakou ideologii nebo nakou svoji "pravdu" (a ani za EU, ani za gender-negender jestli te to zajima), rad bych si pouze zachoval nakej nezaujatej prehled.
    proto bych asi nemel tolik sledovat fr. tisk:)... a proto sleduju tenhle klubiki, tecka.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    INDIAN: o tom pripadu ale mainstream pise:
    https://www.zeit.de/...t/zeitgeschehen/2019-09/sea-watch-3-libyen-folter-fluechtlinge-carola-rackete

    Moc teda nechapu ilustraci levicove-liberalniho biasu zapadnich (francouzskych) medii pripadem svedskeho fanouska Trumpa, ktery urizl sve 17 lete pritelkyni hlavu, zabalil ji do alobalu, a schoval do skrine... ze ma blizkovychodni jmeno?

    Melenchon je samozrejme stalinista. Jenze tvrdit, ze vsechny fr. media mu jdou na ruku je hodne prehnany, dostava taky peknou sodu, oni si moc dobre pamatujou kde studoval Pol Pot s kumpany. V le Figaro vychazeji normalne konzervativni komentare.

    Jinak ty velky mucirny v Libyi financuje EU, kde jsou ti dozorci samozrejme beztrestni, takze jestli proti tomu neco mas, napis sve europoslankyni-poslanci (ha, genderismus!).
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    VOYTEX: No jo, ale co jinyho bys cekal? Model beznyho zapadoevropskyho mainstreamovyho media je levicove-liberarni (az na par vyjimek trochu vic "konzervativnejsich", ktery pohrdave nazyvaj pravicovyma), tim padem on jen vyplnuje jen misto na "trhu" (ono v podstate to nic jinyho neni zejo)
    Pokud je v zajmu jmena media nebejt politicky nekorektni a nebejt na soc sitich neustale pranyrovanej a bojkotovanej, tak pak jim nezbejva nez predem filtrovat vsecko co by jejich rating sundalo....
    Ja ziju uz vic jak jednu dekadu ve Francii a tady se treba nestiti ani komentator ve verejnopravni televizi hrde hlasit k tomu, ze chova sympatie ke stalinistickymu maniakovi Mélenchonovi a nikdo nic necekne. Kdyby nekdo jinej z jeho kolegu rek ze voli Marine Le Pen, tak leti na hodinu i kdyz je tohle z hlediska prac. zakona nemozny....
    To ze automaticky kazdej umelec musi razit hesla podle sablony typu feminismus ano, trump fuj, uprchlici ano, vsichni policajti rasisti, atp. asi neni treba vubec uvadet, protoze by si uz nezahral ani ve vesnickym kulturaku (a kdyby jo, lehne dotycnej stanek nasledujici den popelem) ... A aby se kolektivni mysleni neustale udrzovalo, vsichni z nich sou v ruznejch magazinech a debatach na tyhle temata periodicky vyzpovidavany. Nedejboze kdyby mel na neco vlastni nazor.
    Mno a kdyz se vratim k tomuhle tematu, zpravy tohohle typu se do mistnich medii nedostanou, z vyse uvedenejch duvodu. To najdes zas tak maximalne na nakym blogu/novinach typu "les identitaires" nebo na frankofonnich novinach dotovany polskejma nackama. Ale pritom o zadny fake news nejde.

    Suma sumarum, ja se ideologicky nestavim ani k jednomu mantinelu, jen bych si rad obcas precetl neco s nezaujatym nadhledem.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    BLOWUP: mam notifikace na odpoved, unbooknuto mam
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VOYTEX: Hele, nectels vlastne unbook? ;)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    INDIAN: Hele me neprekvapuje, ze platek poslance SVP, kterej byl zalovanej za podnecovani k nenavisti vuci romum (https://de.wikipedia.org/wiki/Die_Weltwoche) pise, ze mainstream drzi s NGO omertu, cimz *mrk*mrk* rika, ze mainstream je mafianske spiknuti, a zakonci tiradu Salviniversteherismem.

    Nevim proc bych se jim mel zabejvat, stejne jako treba Vandasem nebo Höckem, kterej ma za zadkem Verffassungsschutz a malem ho ted vyrazili z AfD, protoze jeho blaboleni o tisiclety risi apod je asi zu viel i na nacky typu Gaulanda.

    Jinak i vecne je ten clanek postavenej na falesny premise, ze o paseracich a mucitelich misicich se mezi uprchliky se mlci, to je naprosta lez, psalo se o tom milionkrat ve vsech mediich vcetne "Lügenpresse". Ze neni v moci NGO, ktera taha lidi z potapejicih kocabek provadet facial recognition, a on dela ze to nechape... co jako s tim?

    Taky nechapu rozcileni nad jejich privezenim, EU je jedno z mala mist na svete, kde mohli byt efektivne odsouzeni za zlociny proti lidskosti. To muzem rovnou zrusit ICC v Haagu.

    Taky se musim lehce pousmat nad rozcileni kolegy, ktery pise, ze "Rackete ktera nam uspesne importovala valecny zlocince", on je Svajc v EU? Neco jsem propasl?
    A jako by to uplnou shodou okolnosti lehce rezonovalo s [ BLOWUP @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: 2020 ]
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BLOWUP: muzes zacit..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDR3E: To vime velmi presne, po tom patrat neni potreba :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BLOWUP: jestli cely tema vidis jen takhle zjednodusene a povrchne tak asi nema cenu se o tom bavit, zkus napriklad jen zapatrat co predchazelo rozhodnuti Merklovy
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDR3E: manipulativni? Hm, rekl bych ze to je pointiert vyjadreny to, co je jadro problemu. Pred triceti lety byl tohle postoj CDU / CSU, imigracni politika byl vysledek nejakyho politickyho konsensu kterej je u tohohle tematu snad vic nutnej nez u cehokoli jinyho. Pak prisla Mutti, aby vzala vitr z plachet levici tak prijala jejich temata a postoje za svoje cimz de facto demontovala pravici, a navic v roce 2015 ve stylu absolutistickyho monarchy sama rozhodla ze kazdej kdo prijde je vitanej, aniz by se dlouho zkoumalo kdo to je, co chce, proc prichazi atd. A protoze to cely slo do pruseru, tak nikdo z tech vitacu dnes nema koule priznat ze cely Evrope zadelali na dlouhodoby trable. Tim ze to tema ignorujou ale umoznili vzestup AfD, ktera tu ma „Deutungshoheit“ a oni jenom poklusavaj za nima a delaj ze s fasistama se bavit nebudou - a manevrujou se cim dal tim vic do ofsajdu a svym postojem umoznujou story jako tu o kapitance Rackete ktera nam uspesne importovala valecny zlocince.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    INDIAN: ja jsem se venoval jak AfD tak FPÖ (ziju uz dlouho v Rakousku), a to co pises je pravda, ten příspěvek od blow up je ale uplne manipulativni
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ANDR3E: Bez jakykoli zaujatosti, myslim ze je fer venovat obema stejnou vahu z hlediska porozumneni jejich pocinu, at uz je to ten nebo onen. Pokud bude jeden trvale mediama opevovanej a druhej permanentne nenavidenej, ackoli z hlediska politologie sou oba extremisti, to pak uz s objektivnosti ma pramalo spolecnyho.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    INDIAN: spis je otazka nakolik venovat prostor nackovi jako je Höcke, ale jak rikam az budu mit cas klidne si tu muzem trosku "posvitit" na AfD a jeji nazory, neco sem napisu
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ANDR3E:
    VOYTEX: Ale tak asi vam nic nebrani trebas postnout clanek i z opacnyho pohledu ne? Myslim ze tech je drtiva vetsina a ja osobne si rad prectu vsecko, aniz bych se nutne musel ztotoznovat s tim nebo onym obsahem. Je fakt nutny delat ideologickou policii v kazdy diskusi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam