• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    SALVATOR: To spíš právě pro to že děláš to hovno
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    FRIZER: Nenáviděl sem tělocvik, do dneška dělám pokud možno hovno a přesto sem nikdy neměl nic zlomenýho... Hm nebo že by právě proto?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DEADSLUT: taky sme takovýho případa na zákldce měli. Poslední den devítky "někdo" koupil tmely ve spreji a tomu renaultíku, ne kterýho se snažil sbalit matikářku, uspěšně ucpal každej spár a otvor.

    Ale největší pomsta tělocvikářskýmu pléměti přišla na střední, když jsem nastoupil do IT třídy. 30 puberťáků s nulovou schopností ovládat svoje tělo dělalo velký divy, a po prvních pár tejdnech marnejch pokusů i tělocvikář pochopil, že nejjednodušší je nachat nás čutat fotbal, ty co to nebaví ping pong a moc se do toho nemotat, bo přijde k úrazu. Spolužák, kterýmu jsme říkali golem, během toho měsíce zvládnul zlomit žebřiny na druhý straně tělocvičny po podání při volejbalu, následující hodinu skalpoval bradou svýho o hlavu menšího kolegu a zakončil to klučina, kterej při skoku s rozběhem zapomněl skočit, proběh kolem dopadový žíněnky a narval to hlavou do zdi.

    D1RABBIT: jestli nejsi schopnej rozpoznat rozdíl mezi polo/profesinálním trenérem a učitelem tělocviku, tak se hodně vysvětluje...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Tak ono hodinu párkrát týdne běhat na jeden a druhy konec tělocvičny a na každý tlesknuti sebou mrdnout o parkety te fakt padat naučí....ten skill je neocenitelnej
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SALVATOR: Vybíjená - královna sportů pro gumy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    D1RABBIT: ono to je teda drsný, ale hlazením po vlasech se žádnej sportovec nevymakal na vrchol
    velký arnie říká, že při posilování jedno dvě opakování navíc rozhoduje mezi průměrem a vrcholem
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    D1RABBIT: Taky by to ale měli být pedagogové a vědět, že tohle na každého nefunguje a že řvát na někoho přes ostatními puberťáky, že je neschopná nula, je hodně kontraproduktivní. A zase jsme u toho, jestli u rekreačního sportu má jít o výkony nebo dobrý pocit a snažit se to udělat co nejlíp můžu nebo se napasovat do nějaké tabulky, která na mě úplně nesedí.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    AMANT: Tlustoprd se ozval
    AMANT
    AMANT --- ---
    FRIZER: ale ňuňu, este ste se ani poradne nevzdalili od tricitky:))
    AMANT
    AMANT --- ---
    D1RABBIT: ale tak me taky telak bavil, se zas jako necit nak vyjmecne, do dneska sportuju rad, ale nak v tom slove "vychova" cejtim neco, co tam pak realne postradam:))
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MATEEJ: Takže myslíš že ty 2x45 minut týdně jsou zbytečné? Chápu že pro spoustu lidí je tělocvik zdroj frustrace na mnoho let, ale naopak bych hodiny klidně přidal. Zrovna blbej kotrmelec se může hodit v případě pádu. Ono ty školy dost často nabízejí další aktivity v případě zájmu.

    My třeba povině chodily 2 a 3 třídu plavat do bazenu, díky tomu jsem se naučil plavat. Byla možnost chodit po družině na Judo....fajn, chvíli jsem chodil....ale hlavně díky tomu jsem v životě blbě nespad a nikdy neměl nic zlomenýho. Vybika zrovna cvičí koordinaci a postřeh....a čim dříve dostane tělo tyhle návyky tim lépe.

    Měli jsme třídního který nás bral i o víkendech na kolo kdo měl zájem. 90 km na kole za den jsem ujel porvé ve 14

    Mezi 12-18 jsem asi sportoval nejvíc....nic extra, ale tělo si to pamatuje a kdykoliv za poslední roky začnu něco dělat, hned je to znát.

    Mladší kolegové v práci, kteří takoví přístup neměli, nebo nezažily jsou mnohem nemotornější, slabší, rozlámanější a bolístka sem a tam.

    A to je pořád dost minimum toho o šlo vše dělat, spolužáci kteří aktivně něco dělali jsou na tom pořád ok, i když se blížíme ke 40....

    Co se v tomhle zanedbá zamlada, se pak horko těžko napravuje
    REONA
    REONA --- ---
    Přiznávám, že strašně moc doufám, že se výchovy dnes už učí jinak - kvůli svým dětem.

    Jak tu zaznělo, za mě totéž - nikdo nám nic nepředvedl, nikdo nás to neučil, prostě zaběhni 1500 a já ti změřím čas, zazpívej písničku, namaluj vodovkami obrázek podle předlohy a já tě oznámkuju. Děti pohyb potřebují a přijde mi fajn mít výchovy zařazené v povinném základním vzdělání i proto, že poskytují možnost oddechu mezi předměty náročnějšími na přemýšlení. Ale ať to učí někdo, kdo k tomu má vztah a umí ho předat!!
    AMANT
    AMANT --- ---
    SALVATOR: Sport totiz charakter neformuje, ale naopak odhaluje, zejmena v zapalu hry.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Když prší, tak chodím nejraději bosa, v sukni a halence, bez podprsenky a naostro. A líbí se mi, že mi je trochu zima a připadám si ukrutně přitažlivá :D Jo a byla jsem tak promoklá dneska i ve školce pro dítě a měla jsem radost, že přišli pro potěr i tatínci.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hmm, kotoul vzad už nezvládnu.
    Ale vpřed mi to ještě jde.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FAIRIELLA: Moje oblibena hlaska "stojis nebo jedes?" by te asi zabila :D
    FAT
    FAT --- ---
    D1RABBIT: Zažil jsem 5 z kotoulu vzad. Teda, já ji nedostal. Kolega to nedal ani na 156 pokus, tak to měl za plný počet.
    Ale to bylo poprvé a naposledy, co jsem to viděl.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Zpět k přiznáním (příznání to není proto, že bych se za tyhle názory styděl, ale proto, že je kvůli tlaku okolí neříkám moc veřejně):

    Myslím si, že tělesná výchova není naprosto nezbytnou součástí základního vzdělání.

    Myslím si, že dítě nemusí ovládat vybiku, výmik nebo i blbej kotrmelec. Jaká nebezpečí mu hrozí, když nebude umět kotrmelec? Jak strašlivé zakrnění jeho pohybových schopností to způsobí?

    Myslím si, že dvě hodiny pohybu týdně (a míra kvality vybavení tělocvičny) nejsou univerzální lék na dětskou obezitu.

    Myslím si, že každé dítě nemusí nutně dělat nějaký sport, jak člověk pořád slyší z médií. Ok, tak už nebudeme mít tolik medailí z mezinárodních sportovních soutěží, medailí, které potřebujeme přesně k... čemu? Myslím si, že značná část tohoto tlaku je uměle vyvolávaná bafuňáři, kteří potřebují udržovat v provozu svůj sportovní byznys (a to nejen profesionální, ale i ten dětsko-amatérský).

    Abychom si rozuměli - pohyb ano a spoustě dětí by prospělo, kdyby ho měly víc. Ale pokud se dítě všude vozí autem nebo mhd a ve svém volném čase se nehne od počítače a telefonu a nezdravě jí, tak to 2x45 minut tělocviku týdně rozhodně nezachráněj, a to ani když se k nim přidá 1,5 hodiny nějakého sportovního kroužku. To jsou jenom takový šidítka pro líné rodiče, aby si mohli namlouvat, že když dítě chodí do školy s dobře vybavenou tělocvičnou a na jeden sportovní kroužek, tak že je o jeho fitness vystaráno.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    D1RABBIT: Mě teda přijde snadnější představa vystudovat jadernou fyziku než udělat kotoul na kladině :D Sportuju ráda a hodně, ale gymnastika mi prostě nikdy nesedla
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    D1RABBIT: Kotoul zvládnu, skok do dálky nebo behnna čas ne. U nás se bohužel nic nevysvětlovalo, nějak to udělej nebo máš smůlu. Tělocvik je pro mě.proste velké trauma a má to vliv dodnes, stydím se předvádět libovolné sportovní činnosti.
    Jak říkám, tělocvikář by měl.prqve vysvětlovat a vést, ne zesměšňovat.
    FAIRIELLA
    FAIRIELLA --- ---
    Na cykláku se školou jsem měla problém udýchat jeden kopec. Byl to desetikilometrový kopec, bylo docela vedro a začal se mi stahovat krk úzkostí z toho, že je to tak dlouhé a že ostatní to určitě vyjedou dřív než já a pak se mi budou posmívat. Ostatní to jakžtakž zvládali, ale taky to nebyla žádná pohodička, já se taky držela, i když na chvostu skupiny. Co mě ale ničilo, bylo, že na konci skupiny také byla jedna učitelka: tělocvikářka, co krom toho „učila“ ještě zeměpis, naštěstí ani jedno naši třídu, ale byla přidělena na ten výlet. Když jsem funěla do toho kopce, celou dobu jela vedle mě a říkala mi, že to musím vyjet, že musím zabrat, že musím pokračovat a že je nesmysl, že nemůžu dýchat, že si vymýšlím, že je vyloučeno, abych se zastavila, i když se mi dělá už špatně. Pak ještě říkala, že když nevyjedu ten kopec, tak nebudu moct mít děti, protože jsem ubohej slaboch a slaboši děti mít nemůžou. To už mi tělo vypovědělo službu. Ale jinak: zařvala jsem na ni, ať už jde s těma debilníma kecama do prdele, vzala kolo, vylezla si na takovej svah u pravotočivé zatáčky (byl docela hezký výhled, docela si to pamatuju) a pokynula jí, ať jede dál. Chvíli blbě čuměla, ale pak mě nechala. Nakonec jsem to sama vyjela. Okamžitě ke mně nahoře přiběhl druhej tělocvikář, jinak docela klasickej tělocvikář, ale když mě viděl a zjevně slyšel hlášení od té učitelky, tak se mě starostlivě ptal, jestli jsem v pořádku a směrem k té učitelce kývnul hlavou a obrátil oči v sloup, ať si z ní prý nic nedělám, že je to kráva.

    Od té doby jsem ale na kolo odmítala vlézt. Až minulý rok jsem si ověřila, že je to super, a to i do kopce, když jedete s někým, kdo si na vás neléčí mindráky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam