• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    AMANT
    AMANT --- ---
    OMNIHASH: takze je to odkaz na rad nemeckych rytiru, co tam prolevali krev pri sireni krestanstvi, nebo je to prolita krev pohanskych baltu?.))
    AMANT
    AMANT --- ---
    OMNIHASH: 😖
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    AMANT: ona je to teda karmínová... ve východní Evropě jí měli rádi ve vexikologii jako povýšení/odkaz na prolitou krev v obzvlášť významný bitvě, stejnou používá třeba Rumunsko nebo Morava na orlici v pár historickejch verzích.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    KOVOVAMINCE: Ja si nekteré takové perly zapisuju, z podobných mikropříhod jsme jednou uspořádali i autorské čtení. Zrovna teď měla jedna taková příhoda “výročí”

    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    Nechápu, proč jsem někteří pořád dávaj svoje fotky. A přiznám se, že ale na ty fotky koukám. Vůbec nevím proč, na FB mě něčí selfie nezajímaj.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MICHELLEDANIELS: ... ona je intelektuálka, ale jinak je to fakt chytrá holka! (Povídala kdysi jedna prodavačka druhé.)
    DMAG
    DMAG --- ---
    MICHELLEDANIELS: já bydlím přímo nad kavárnou, vím kdo s kým šuká (všichni se všema btw), kdo má kde herpes, kdo komu kolik dluží... Rozdíl je v tom, že já to poslouchat nechci, ale jak jsem v prvním patře, tak se tomu nevyhnu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    V roce 1998 jsem volil Václava Klause.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOVOVAMINCE: já většinou slychám jen takové ty útržky ze zahrádek, když procházím.
    Dnes třeba: “no ona je židovka, ale je fajn” (dvě ženy)
    kdysi: “no víš, mně se potetované holky nelíbí, ale když je prc*m zezadu, tak mi to je jedno”
    ... kolikrát člověk posbira zajimave útržky, když proběhne městem
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    BOUCA: Miluju cizí rozhovory. Jsem zvědavá jak opice a když narazim na nějakýho degeše, jsem nejšťastnější.
    Tuhle mi muž zakázal ve Hvězdě pronásledovat velmi stylovou maminku, která doprovodu říkala: "No, já jsem úplně v šoku z těch stromů. Moc se nepohybuju v prostoru s tolika stromy. Vůbec jsem nevěděla, že jich je tu tolik, v Praze to člověk nečeká..."
    A fakt zněla natolik šokovaně, že budu do smrti přemýšlet, jak ten rozhovor pokračoval. :D
    BOUCA
    BOUCA --- ---
    Občas když neseženu partáka na spolecnej oběd a musim vyrazit sám. Tak občas člověk narazí na hlucnejsi lidi… dost často mě baví ty hlody co z nich padaj. Ja vim, nemělo by se to, ale špunty do uší s sebou do restaurace fakt nenosim…
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    neumím rozlišit mezi strachem a intuicí, že je něco špatně...
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    AMANT: přesně jsi trefil moje kombo demencí, sport a vexilologie:D k tomu jsem geograficky retardovaná... ještě by tam k dokonalosti chyběla mnemotechnická pomůcka vycházející z programování, to už bych se asi rozplakala:))
    AMANT
    AMANT --- ---
    GANDHI: sry, ja jsem tak muzne muzny, ze funguji jen v CGA, ale chapu, ze lidi jako ty znaji lososovou a limetkovou....:P
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    AMANT: znalost vlajek mi rika, ze to neni hneda, ale odstin cerveny:p
    AMANT
    AMANT --- ---
    GANDHI:
    DEADSLUT: mate koukat na hokej, pak byste meli Latvia spojeny s hnedou barvou:P ovsem to zase implikuje znalost vlajek, tak nic no..:P
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Na základce jsme měli ve třídě holku, Janu, která "si říkala" o šikanu. Asociální, špinavá, strašný hadry, divná, dítě jedný taky divný učitelky. Naše třídní byla ale skvělá a šikanu netrpěla, dovedla nám vštěpovat, že se máme k sobě navzájem chovat hezky, i když se třeba nemáme rádi. Jednou, tuším někdy ve čtvrtý třídě, ale Pavlík Janě řekl, že smrdí (seděl s ní a fakt smrděla), a ona na něj plivla. Než se strhla bitka, někdo přivolal třídní, bylo nějaký to vyšetřování a ona je klasicky přinutila potřást si rukama před třídou a omluvit se.

    S mou nejlepší kamarádkou jsme se domluvily a přinesly druhý den do třídy žínku a hřeben a kartáček na zuby, a po vyučování jsme Janě ukázaly, jak se má mejt a česat a čistit si zuby a ty věci jsme jí daly. A ona pak už tolik nesmrděla a chodila učesaná. Divná byla furt.

    Odešla jsem po pátý třídě na gympl a víceméně o nikom ze základky už jsem neslyšela. Po letech jsem se přistěhovala zpátky na rodné sídliště. A za pár týdnů, koho nepotkám. Ze všech spolužáků zrovna Janu. Vypadá pěkně, má hezký děti, a děkuje mi, že jsme jí tenkrát s kamarádkou změnily život, že matka ji i ségru zanedbávala a sociálka nic neudělala, protože to byla učitelka. A že prej jí do tý doby fakt nikdo vlastně neukázal, jak si čistit zuby, použít hřeben, natož aby měla vlastní. A že pak už se o sebe uměla líp postarat, a že má super práci, atd., atd.

    A mně stejně připadá furt divná a mám podvědomou touhu nacpat jí hlavu do záchoda. Fakt si připadám hrozně:-(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FRK_R23: Mně v tom udělalo jasno až to, že vtipy o Lotyších jsou Latvian jokes.
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    Nemám ráda léto a v mym okolí je to dost nepopulární názor. Člověka to nutí nosit příliš málo oblečení, což pro mě znamená se naustále patlat padesátkou a navíc mám úplně dementní termoregulaci. Raději listopad.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    GANDHI: Jsem překladatelka, měla bych to automaticky vědět, ale POKAŽDÝ si to sedumkrát dohledávám a ověřuju, protože už jsem se na tom zacyklila natolik, že vím, že to je jinak, než jsem si myslela, jenže sakra, co jsem si to vlastně myslela... Takže chápu a držím palce, ať ti ta správná verze uvízne v hlavě pevněji než mně :DD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam