• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREAT_R: Jo, jako malej sem měl Kirschnerova Hurvínka rád, ale jako větší sem toho Skupova ocenil daleko víc.

    Stejně tak sem jako malej měl rád Dádu Patrasovou, ale jako větší sem si ji po shlídnutí Vrchní, prchni! a Návštěvníků taky oblíbil daleko víc :D
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja nemusim pouze porevolucni Hurvinky, postrada to tu Spejblovu fazonu konzervativniho rodice a krecovita snaha zmodernit detsky moresy... Nicmene ty predchozi (Skupa/Kirschner) zboznuju porad...

    Btw. nekdy pred cca 15-18 lety nekdo u stolu v hospode placnul ze v nasem divadle bude Hurvinek... Vsem zasvitily opilecky ocka a jednohlasne sme usoudili ze proste musime jit, protoze to byl sen kazdyho videt ho konecne nazivo. A samozrejme v plny parade, takze sme vsichni oprasili ci si napucovali obleky z tech maturaku/svateb/pohrbu a poradne se vymustrovali.... V predsali sme potkavali udiveny znamy/kolegy/pribuzny, ktery nase pritomnost znejistela jestli si nespletli datum a v hledisti sme si pak asi este 2x presedali aby pres nas deti videly

    Bylo to nadherny, vsichni sme si to uzili a pak sme to samo zas opet zasli zapit
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    MICHELLEDANIELS: poslyš poslechni si hurvínka od Skupy. Ten je se mi líbil, ty pozdější ne.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MAR_TINA: Jestli ty proste nejsi vysazená na plešatý :P

    Izer mi nevadil, ale nikdy jsem nepochopila, jak někdo muže mít rad Hurvínka. Jako malá jsem ho nesnasela a jako velká ho nesnáším ještě vic. Nemám rada ty figurky, hlasy... možná jen Žeryk je v poho.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Michalovi Davidovi jsem natacel hudbu do jednoho z jeho muzikalu a uplne mi to na nej otocilo nazor. Byl pracovne nekonfliktni, spolecensky milej, vedel presne co chce (sic!!!), presto byl otevrenej navrhum a nebyl problem s placenim tj. nepokusil se ani naznakem smlouvat.


    Nikdy jsem pro ceskej trh moc nedelal. Porovnam-li to ale s ostatni klientelou ceskejch produkcnich, producentu a umelcu samotnejch, byl to urcite jeden z nejlepsich ceskejch klientu co jsem kdy mel.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Přiznávám, že jsem taky frčel na Izerovi. A ještě Pivrncovi. A do dnes ujíždím na Rodince.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    TOOMIX: Já jsem se zase až v roce 1995, kdy vyšla Landova deska Chcíply dobrý víly, dozvěděl, že to je ten samej chlápek, co zpíval v Orlíku... :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Omg, a co teprve Hospoda u Nemravy, pamatuju jak to naši kopírovali přes 2 videa na VHS

    https://aukro.cz/hospoda-u-nemravy-vhs-6973083402

    Zdeněk Izer u Nemravy
    https://youtu.be/PkJMXl37Gkw
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jo, přiznávám se, že mi Izer nepřišel vtipný nikdy.
    Jo a taky mi od začátku (možná 5 let věku) vadil třeba Hurvínek. A Malý televizní kabaret. A pak všechny formáty typu televizní kabaret. Nic nemá 100 % zásah ani ve své cílovce.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FRK_R23: já v devadesátkách poslouchal Šmouly, mám 5 jejich prvních "alb" na originálních MC kazetách. Až po mnoha a mnoha letech jsem se dozvěděl, že texty k tomu dělal Lou Fanánek Hagen
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MAR_TINA: Izer koloval na audiokazetách na základce, jsem ročník 79, takže v deseti jedenácti letech to prostě bylo vtipný. Rodiče v tom moc roli nehráli, tohle se jelo mezi smradama na ulici nebo ve škole. Asi to souviselo s absencí libovolný satiry (kterou jsme tenkrát samozřejmě nechápali) před revolucí.

    Všechno se změnilo v roce 1991, dostala se mi do ruky kazeta s VZ a Třema sestrama, pak už Roxette, Jackson a spol neměli šanci. Definitivní konec komunistické kultury pak značí album Nevermind, totální gamechanger.

    Ale taky jsme ve stejný době hýkali smíchy u Dívčí války F. R. Čecha :))
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: tak doufam, ze ti neutekla aktualni reklama na Penny - Kompot, zde je vas kompot!
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    FRK_R23: No tak to už je ovšem trochu jiný kafe. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRK_R23: 91 ... metal, láska k Láďovi Křížkovi, obdiv k Tanje a Lucce Bílý (zpívala ještě s Arakainem), vtípky, holčičí hihňání, Tajný deník Adriana Molea, prošel Šimek a Grosman, ale Izer, Izer prostě ne.

    Možná to byl přístup rodičů, že ve 13 jsem měla televizi filtrovanou přes ně. Omezené hodiny, vybrané pořady. A nebylo to špatně. Nikdy se mi nelíbila Dáda Patrasová, protože ji ke mně nenechali proniknout ve věku, kdy na sukýnku a žížalu holčičky zaberou. A stejně tak další a další věci až po Kaisera s Lábusem rok před Izerem a Izera po nich.
    Izera jsem v tom roce a ještě pár potom znala jen z přehrání zvukového záznamu z pásky (nelíbilo) a z replik spolužáků a to bylo fakt zlo, odpadl jeho přednes a vtip zůstal nahý a jeho vtipy svlečení nesnesou.

    Ale dívala jsem se s tátou na show Bennyho Hilla. Převážně sem to nechápala, asi si ho někde najdu, jaké to vlastně bylo.
    Monty Pythony jsem poznala tak o tři a víc let později.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    V mládi (1984-1989) jsem poslouchal Michala Davida, měl všechny jeho vinyly a líbilo se mi to.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MAR_TINA: Ty jsi předpokládám v roce 91 již jela na vytříbeném humoru Monty Pythonů, že? Tyvole já si taky pamatuju Izera celkem vtipnýho, asi tak dva roky po revoluci. Jeho satira měla rozhodně nějakou kvalitu a navíc tady nic podobnýho nikdo nedělal. Soda přišla až pozdějc a laťku satirických pořadů samozřejmě zvedla výrazně nahoru. Ale tim bych se teda nepovyšoval nad porevoluční humorné pokusy Zdeňka Izera. Co dělal potom je jiná debata :);
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Už jen ta vzpomínka, jak každý opakoval jeho vtipy a pitvořil se u toho, bolí.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Z představy poslouchat Izera víc než pár minut, a ještě dobrovolně, jsem se regulérně osypala. Muselo to ven :))
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    po vic jak dvaceti letech jsem si pustil a komplet doposlouchal cele cebrane dilo... zdenka izera :) vsechny policejni akademie, nemocnice, bezva party atd. a bavil jsem se. a nestydim se za to!
    btw zajimavost: za meho (vzlyk) mladi byl izer vsude, citovali jsme ho z hlavy jako donutilovo furt ve strehu. tvorba byla defakto audio verze toho co dela troska v kamenaku. tj. vsechny hospodske vtipy posbirane behem roku se za sebe seradi, opletou necim co pripomina pribeh a vyslou do sveta. ale generace narozene po 2000 izera prakticky vubec nezna a ty vtipy jsou pro ne svezi a originalni a nikdy neslysene! :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: taky ne, zkousel jsem vsecko mozny, i naky 3rd party appky a pak sem si rek, ze uz sem si nakrad dost a pustim velkoryse chlup no..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam