• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ze temhle arbitrum chuti se smeju, pac nejlepsi svickovou dela moje maminka!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: pak nechápu výkřik "Jestli jsem někomu sáhl na plzínku a ranil tak jeho city, tak pardon." - Koho tím myslíš?

    vypadá to trošku jako slaměnej panák :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Stejně jako s vínem, já to odjakživa řeším čistě podle chuti. Jinak je mi šumafuk, odkud to pivo je nebo co je u frikulínů v současnosti v kurzu a co je naopak momentálně těžce out. A asi shodou okolností se má chuť shoduje s pivem typu Plzeň a neshoduje s patoky typu Heineken. A samozřejmě je to čistě individuální a chutě se můžou měnit. V pubertě jsem byl na sladší piva, který bych dneska fakt nepil, ale například u takovejch Krušovic, ať jsou na tom kvalitativně jakkoliv (nevim), tak ty mi nikdy nechutnaly a chutnat nebudou. Hned po Plzni bych volil Budvar. Ale neznám všechny ty malý pivovary, ípy a já nevím co, nejsem odborník, prostě důležitá je jenom chuť a žádný snobský či rádoby fajnšmekrovský blbosti kolem.
    My 2 cents.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Já nečekám, až někdo naběhne bránit plzínku, těch jsou plný facebooky a ani jsem si nevšiml, že by tu někdo pil pouze pivo z tasmánský vagíny ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: heled chápu tvůj point, ale zatím nikdo s obranou plzínky a nasráním (hur dur češi naše plzen!) nepřišel, budeš se muset víc snažit (je mi jasný jak moc se na to těšíš), nebo s tím jít rovnou za nějakym Pepíkem do hospody Na Růžku, tam uspěješ ;)

    Já osobně, jak tu píšou ostatní, to halo taky nechápu z obou stran "starý dobrý čvachty čvachty český pivíčko, nejlepší na světě, vousy, kroužky, - Pépíku pod na jedno studený - po práci zasloužená odměna" vs. "já piji pouze pivo které proteklo vagínou tasmánského čerta"

    na druhou stranu já mám zase třeba jasno s koprovkou, takže co já mám komu vyprávět ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Hele Startky kouřim od třinácti a stejně si dám rád nikaragujskej doutník nebo fajfku, když mám čas a klid. Taky tam v pátek pošlu sedm ležáků, ale když si dám belgickej já nevim, třeba quadrupel, tak ten se klopit nedá, to je na vychutnávání. I když je pravda, že gueuze jsem schopnej skoro vyexovat, i když se mi u toho zkřiví huba kyselostí a peněženka nahlas zapláče. Každý to pivo je na jinou příležitost, prostě. Když se chceš prolejt svejma deseti kouskama s kámošema Na Růžku, tak si asi těžko dáš pivo z belgickýho kláštera. A když si budeš chtít pivo vychutnat, tak asi těžko sáhneš po Staráči. Jestli jsem někomu sáhl na plzínku a ranil tak jeho city, tak pardon. Nakonec jak říkají pivovary, co produkujou zeleninovo-máslový chcanky - sto lidí, sto chutí!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALAMAN: mas samozrejme pravdu, belgicky piva sou dobry, ale vetsinou dost silny. pivni kultura v cechach ale....mit tak silny pivo, tak sem po dvou hodkach u hrocha uplne nasracku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: především každýmu chutná to, co do sebe leje od třinácti, jenom někteří časem prozřou, koupí si žaket, cylindr a monokl a převibrujou na belgické piva kvalitnější chuti :)

    To je jak vyprávět lidem co od 10 kouří startky, že maj kouřit kubánský doutníky, a litle bit posh :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DEVIL: No vidíš a já si myslím, že zrovna Belgie je Mekka piva. Opravdová tradice, ale zároveň obrovská rozmanitost pivních stylů, a to několik staletí před vznikem našeho slavného ležáku. Možná jsem zmlsanej, ale český euroležáky mi přijdou podobný jakýmkoliv jiným euroležákům. Samozřejmě jsou tam drobný rozdíly v chuťovym profilu, protože v každý zemi chce spotřebitel něco trochu jinýho. V ČR se u ležáku používá dekokční postup při rmutování, kdežto ve světě infuzní, což propůjčuje českýmu ležáku plzeňskýho typu plnější tělo. Taky tam může bejt přítomnej diacetyl do určitý koncentrace - v německym ležáku je jakýkoliv množství nepřípustný a je bráno jako senzorická vada. To, že máme takovou spotřebu na hlavu není dokladem pivního gurmánství, nýbrž nízké ceny, snadné dostupnosti a s tím spojeného alkoholismu. Celá ta debata začala tím, že jsou lidé (mezi které se počítám i já), kteří nechápou adoraci piva Pilsner Urquell, přestože je jeho chuť nic moc, a to i v porovnání s jinejma průmyslovejma pivama. Na druhou stranu cenim, že to pořád vařej poctivě - žádnej isoextrakt nebo cukr. Bohužel teda používaj HGB (opravte mě, pokud to není pravda). I když si myslím, že po filtraci a pasterizaci už to pivo stejně vůbec nechutná jako pivo. Uzavřel bych to tím, že ať si každej pije to, co chce a co mu chutná :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALAMAN: jasne, ale treba nemecko, to je 120ti milionovej cloveko-trh, tam to muze bejt liberalni.. na druhou stranu belgie je spis takovej prdik ve vyrivce, co se trhu tyce. ty tam tomu jako moc nedaj. ja sem tam byl a ochutnaval ruzny piva a prislo mi to jak objednavani ochucenejch sodovek v restauraci, az na to, ze tezce zmastovaly. v cechach se proti belgii kde sou spis takovy gurmani, tezce leje svetlej lezak. ten proste kraluje a asi bude este nakou dobu trvat nez se to nekam posune. ja nechci rikat, ze jediny pivo tohohle typu existuje a je spravny ho pit. mam namysli ze europivo kdyz se vari v cechach tak je proste chutove dotazeny. kdyz se rekne lezak nekde jinde nez v cechach a nemecku, tak mam strach si ho dat
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DEVIL: Jak kde. Srovnej průmyslový pivo u nás a třeba v Belgii nebo v Německu. O rozmanitosti pivních stylů ani nemluvě. Jinak jasně, že euro pils bude hnusnej všude stejně.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALAMAN: vis hovno co je hnusny pivo... kazdej cech aniz by to o sobe vedel je samozvanej pivni snob. ja sem byl v hodne zemich a vypil hodne jinyho piva nez ceskyho a muzu ti rict ze az na naky svetly vyjimky z 90ti % to byly samy zumpy. to ze sme zmlsany dobrym pivem, to si plne uvedomis az kdyz si to svoje oblibeny dat nemuzes
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LORD_DE_SEIS: Vono je totiž povětšinou český pivo hnusný komplet. To jdeš do samoobsluhy nebo do hospody na malym městě a neustále hledáš menší zlo. Nejlepší pivo na světě, tak určitě.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    OMNIHASH: A co teprv taková teplá tatarka, mmmm! :-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Já bych řekl, že je kolem té Plzně moc velký haló z obou stran... ať ze strany těch joudů co na svou plzínku nedaj dopustit a všechno ostatní pijou se zkřivenou hubou a nikdy si nezapomenout postesknout, jaká je to hrozná tragédie, že zrovna v týhle hospodě nemaj tu jejich nejlepší plzeň, tak ale i z druhé strany všech profesionálních znalců a labužníků, kteří by radši pili chcanky z kaluže, než aby vypili takovou sračku, jako je plzeň...

    Za mě je Plzeň prostě normální tuctový europivo, který neni nějak výrazně dobrý, ale ani výrazně hnusný a myslim, že ta společenská debata, která kolem toho pravidelně vzniká, je zbytečně nafouknutá
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TMA: pivo je můj chuťově nejoblíbenější nápoj, ale ohříváček jsem zkusil jenom jednou a od tý doby radši knihu.
    On takovej studenej smaženej syreček taky odejdu třímetrovým obloukem, ale přines mi ho teplej a zmizí za dvě minuty.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    TERRANCE: Ale plzínka je přece jediné zásadité pivo! (není - zásadité pivo neexistuje)
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    INDIAN: s bývalou pratchyní byly vždycky dva klasický vánoční konflikty. První vycházel z toho, že chlap přece potřebuje pivo a pořádný pivo je plzeň. Přes moje protesty, že to pít nebudu jsem vždycky nakonec rezignoval a pro ty dvě basy autem dojel.

    Druhý následoval po vánocích, když nadávala, co má dělat se dvěma netknutejma basama plzně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELLAS: ten asi jo, nevim, nechutnal jsem 🤷 sýry mám ale rád
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TOOMIX: A pivní sýr?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam