• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MUZA: taky jsi me rozesmala, srovnat antidepresiva s paranoidni schizofrenii. mam bratrance s timtez a zrovna odmita leky i injekce. ale to neni tenhle pripad, takze preskocim celej tvuj prispevek az na konec. ano i me, zivotni konfigurace neni vzdyxky duvod k depresi, ale urcite stojí zvazit, v cem clovek zije a jestli mu to stavy nezhorsuje.
    ja prave koukam na cloveka v katastrofalnim stavu, kterej presne tohleto celej zivot nedelal...
    MUZA
    MUZA --- ---
    PALEONTOLOG: docela jsi me rozesmal... moje segra ma paranoidni schizofrenii... jo, ti se vylozene hnedka hrnou k lekari a pro nakou pomoc... a ten nahled na situaci maji taky "vynikajici"... haha...
    Jo a dokud musela brat 4 prasky rano, 3 v poledne a 6 vecer, to bylo vazne peklo, pac vsechny vypadaly skoro stejne a v jejim stavu nebyla schopna je brat tak jak mela + ji po tom bylo zle + tech relapsu bylo nepocitane... Nastesti jsme tehda zjistili, ze existuji depotni injekce a s nima uz to slo... ale jak rikam... paranoik tak nak nejde k lekari rad...
    V zivote bych nesoudila cloveka s dusevnim onemocnenim v tom smyslu, ze kdyz si neporadi s dusevnim onemocnenim, dobre mu tak... pac jak to byva... samotnej prasek/doktor nevyresi vsechno
    MUZA
    MUZA --- ---
    IRINASH: je skvely, zes to dokazala napsat a dostat to ze sebe...
    verim a doufam, ze se ti podari pomalu zacit tyhle a dalsi tvoje niterny veci rikat i nahlas a idealne v realnem case... neskutecne to cloveka umi osvobodit...
    ovsem je dobre mit i pripravene trefne odpovedi a recnicke otazky na pripadne hloupe/zle/zlehcujici komentare lidi kolem...

    Ja na nyx moc nestiham psat, ale ctu... ty jsi velka sympatacka... preju ti, aby ti bylo uz jen lepe a lepe.... a az nastane cas, abys dokazala pevne stat hlavne na sve strane... kvuli tvemu zdravi a radosti ze zivota... moc ti drzim pesti 🌺
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NELLAS: na me je v tomhle spoleh, rikam ty neprijemny veci, priznavam se!
    R_U_SIRIOUS: nechces si odvibrovat nekam k mezigalaktickymu vedomi? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IRINASH: stezejni je to "nechate kulminovat", za tim sice muze bejt u kazdyho ledacos, ale nakonec je to zodpovednost jen toho cloveka s problemem, nikoho jinyho. jiste, pouid nemas podporu okoli, kor treba partnera, tak je to blby a stoji za to nad tim popremejslet vic do hloubky.
    jinak jako nechapu cos jako chtela zvladat, co sis chtela dokazovat? uplne mi to unika a nejspis se oba shodneme, ze to byl blbej napad, kterej nic nevyresil a vsechno zhorsil. ale treba taky ne, podle me to nebyl dobrej pristup od zacatku.
    kdybych ja mohl na poruchu pozornosti brat nejaky leky, ze kterejch by mi nebylo alespon na umreni, tak bych je uzival, to mi ver.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Přiznávám se. Irinash mě úplně dojala. A to myslím srdečně. 💓
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Fajn je to řešit někde pohromadě s plným břichem, třeba kachny a piva
    jsou tu na to i auditka (a poznávat Nyxáky(ačky) je dobrý!)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    R_U_SIRIOUS: Díky.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    PREKOTKA: taky to nevnímám jako útok na sebe, ale bylo to zbytečný, mohl by si to přečíst někdo, kdo ještě neposbíral sílu svůj stav řešit a takovýmu člověku podobnej unáhlenej soud rozhodně nepomůže.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    IRINASH: Seš silnější, než si myslíš nebo cítíš. Jsem ti vděčněj, žes to téma otevřela. Já bych to nedal.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    PALEONTOLOG: taky znám takovou paní a je to hodně smutnej konec. Tu poslední, celkem hnusnou větu, sis mohl nechat pro sebe, vůbec nevíš jak velkej pocit selhání to může pro někoho bejt. Já to tak brala, jako velký selhání, že musim zase po deseti letech žrát antidepresiva, že jsem to nezvládla sama.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Hm, nojo vlastně. Ten stav, kdy máte pocit, že nejste dost dobrej. Ani když se snažíte, tak pořád nejste dost dobrej. A když se přestanete snažit, protože proč taky, když dobří jsou tady ti ostatní, tak si za svý potíže můžete sami, protože se nesnažíte řešit, že se o váš musí starat ti lepší.


    PALEONTOLOG: Prosimtě...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PALEONTOLOG: Ty vždycky přispěcháš s kopancem do břicha, v tomhle je na tebe spoleh...
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    TRISSIE: to je hrozný :/ já jsem vděčná za to, že praktik může napsat antidepresiva, protože k psychiatrovi bych nešla, nemám nějak důvěru. Z nejhoršího mě vytáhlo trittico, díky tomu konečně spím a nemám tak šílený nechutenství. No a ze začátku samozřejmě lexaurin na nejhorší úzkosti, ten už naštěstí dlouho nepotřebuju.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja mam na ocich celozivotni nelecenou uzkost a depresi, ustici v parkinsonika v poslednim stadiu, za kteryho musi vymyslet jeho nejblizsi budoucnost vsichni blizci, co mu jeste zbyli, protoze on sam neni schopnej ani rozhodnuti. a je to na krumpac do zad mebo minimalne kopanec do prdele.

    pokud mate nejaky psychicky potize, neresite je a nechate to kulminovat, dobre vam tak, at se vam stane cokoliv...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IRINASH: no, vedet, ze to neni akutni reseni, nekdy doda silu najít neco, co se da udelat rychleji.
    Mam kamaradku, jejiz maminka takovou pojistku uzavrela s tim, ze to teda do konce te vazaci doby da (tehdy byla kratsi). Nakonec na to nedošlo, problem se vyresil jinak driv, ale i k tomuhle reseni obcas nekdo sahne :-(
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    TRISSIE: vim, neboj :) tak daleko se snad nikdy nedostanu. Díky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IRINASH: s napady na pojistku ho posli do prdele (teda to i tak ale...), sebevrazda je ve vylukach, je tam minimalni vazaci doba dva roky od pocatku pojisteni.
    Drz se a ventiluj klidne tady, kdyz v rodine nemuzes!
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    IRINASH: Můžeš se spolehnout na někoho, s kým můžeš mluvit, aniž by tě hodnotil/a nebo dával/a nevyžádaný rady?
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    HEJSEK23: děkuju!
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    MULTICAT: u mě je blbý, že o tom nedokážu vůbec mluvit ani psát, tohle o čem píšu, se dělo loni v dubnu/květnu a jsem o tom schopná psát až teď. Nahlas bych to asi ještě nikomu říct nedokázala. Děkuju, někdy je to fakt boj. Dneska jsem po sto letech, abych zaměstnala hlavu, vytáhla křížovky, ve kterých měly bejt vtipy. Hned první křížovka vyšla: "život je boj se sebou samým"...tak ne asi, i ty křížovky mě musí vysirat:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam