• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    HOWKING: hele, já se v tom už trochu ztrácim, cože jsi nám to vlastně říkal? abych si mohla poznamenat, žes nám to říkal, až to přijde.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SALVATOR: ok. Slibuju že už o tom ani nepípnu až do doby, kdy budu moci říct: “já jsem vám to říkal” ;-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HOWKING: Hele a ten názor budeš vyjadřovat celejch příštích pět let? Já jen že už ho vod tebe každej na nyxu čet minimálně dvakrát a už teď to začíná bejt docela votravný.
    JONY
    JONY --- ---
    Když jsem před mnoha lety v dětství viděl poprvé Kouř, tak při scéně, kdy jde v závěru zástup lidí a skandují "má to cenu", jsem myslel, že skandují "mátocemu!". Což mělo znamenat, že té postavě, co je vedla, jako přeskočilo. :)

    Což by mělo jistou logiku v tom, jakou ta postava měla ve filmu roli (režimem zničený člověk, co propadl depresím a chlastu) a jak si Sklep často pohrával se slovy nebo přímo nová slova tvořil. Doteď nevím, zda tohle nebyl nějaký meta záměr tůrců nebo jen moje bujná fantazie. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přiznávám, že mě fakt baví sore losers, zvlášť když jsou to ještě losers by proxy
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: přiznávám, že jsem myslela, že si lepší v té matematice, nějak ti to nevychází...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: A já se přiznám, že jsem to věděl, ale jsem tak vděčný za příležitost vyjádřit názor na půlku voličského stavu, že jsem ti nemohl "neudělat radost" :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: přiznávám, že jsem to sem dala, abych viděla, jak se z toho posereš :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: A proto u nás žena nemá šanci vyhrát. Slepičky volí rodidly.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mě Petr Pavel.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mě Alena Zárybnická.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mě Olivie Žižková.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Rajcuje mě Michaela Jílková.
    JONY
    JONY --- ---
    propadl jsem korejským romantickým seriálům
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: a už slyšim ty authentický pravicový argumenty: "ta sestra si to zasloužila, komunistickej režim jí totiž svěřil stetoskop"
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: to se pleteš, je to naopak, Mašínové u těch svejch "odbojovejch" činů mysleli na Topolánka. ;)

    Tenhle symbol protikomunistickýho odboje je hroznej bizár, jakože odprásknout policajta, podříznout pošťáka, postřelit hasiče a zdrhnout. A ještě že zdrhli, další logickej krok by bylo někde zapálit zdravotní sestru zaživa asi :)
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    SALAMAN: ano v dobovém kontextu to ani jinak nešlo. Husitství vzniklo jako reakce na nějaké dění a chápat ho jenom jako násilné hnutí (mimochodem katolíci se k husitům chovali úplně stejně) je příliš velké zjednodušení. Ale to nechme stranou.
    Celá ta disputace začala chorálem na presidentské inauguraci. A to je věc symbolická spojující středověkou historii s historií vzniku republiky. Hned první 4 legionářské pluky zformované v Rusku nesly názvy po "husitských" osobnostech. Mně je tam ta symbolika jasná.
    A kdybychom odhlédli od symboliky, co nám zbyde z takových osobností jako Jan Palach (divný pavouk se psychickými problémy) nebo Havla (prcíř a alkoholik).
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    SALAMAN: :D
    Já se na to snažím dívat z dobovýho kontextu, protože oni opravdu žili v atmosféře strachu a totální neinformovanosti. Věřím, že si mysleli, že takových, jako jsou oni, je po republice mnohem víc a že se třeba vzedme nějaká vlna nebo cokoliv. Ale podříznout hrdlo svázanýmu člověku je zmrdovina.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WRNQ: Podle mě je nejvíc obdivujou takoví ti různí konzervativci, co nosej jakože ze srandy trička s vrtulníkem, mrk mrk. Málo se to ví, ale třeba jak je ta Topolánkova fotka s postaveným pindíkem, tak to zrovna myslel na Mašíny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam