• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MONIOUS: přiznám se, že by mě zajímalo, co to bylo za studijní materiály...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA: hele, ja sem taky nerekla, ze umely oplodneni je jediny, s cim na tomhle svete nesouhlasim :D
    nicmene na tohle tema sem nekolik let pripravovala studijni materialy pro doktory. taky napriklad na tema nedokoncenych tehotenstvi, nedonosenych deti, nebo deti s ruznyma vrozenyma defektama a nemocema. neni to nic hezkyho, to ti muzu rict.
    proste si myslim, ze je nesmysl se treba pet let trapit, vrazet statisice do pokusu o umely oplodneni, resit potraty a podobne, kdyz je proste jasny, ze to nejde.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    MONIOUS: Co přesně že je na tom špatného?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Priznam se, ze mne tyhle reci fakt vysiraji. Kdyz to nejde, proc si nevezmete ty deti z decaku. Jakoze ty co jim jde plodit raz dva, easy peasy a jejich decka z xy duvodu konci v kojenacich, decaku, maji ty dobre geneticke kody a je to priroda a cajk. Jen smolik, neco se posralo, tak vy co mate nejakej problem, tak voila- reseni je snadne. Cerna a bila, nazdar. Uf, uf, uf…
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: pred sto lety bys treba taky umrela na blbou infekci a tvoje geneticka informace s nizkou rezistenci by se nesirila. Proto zminuju antibiotika, ale samozrejme si muzes vybrat ze sirsi palety transplantaci a leciv, ktery nam tu tvoji optikou pomahaji sirit spatny geneticky informace a dedicny choroby jako treba rakovina/cytostatika.

    Ale abych nebyl ot, tak se priznam, ze me vytacej takovyhle soudy lidi, co si zjevne nedokazou domyslet dusledky. Pro spousty lidi jsou komplikace s pocetim pricinou velkejch starosti a presne tyhle cinty pak zpusobej, ze se takovy temata tabuizujou.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ja sem to prave pochopila, a proste s tim nesouhlasim, nenadelas nic.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MONIOUS: to je ale tvoje nepochopení toho, co obnáší ivf. Ale máš recht, že je to off topic.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA, RUZOVYKOLOUSEK: nemoc vylecena antibiotikama, stejne jako transplantovany srdce vidim na docela jiny urovni, nez "vyrobeni" cloveka s genetickou informaci, ktera by jinak neexistovala a nemohla se sirit.

    KOOTCHA: nesmysl to neni.

    tohle je klub "priznejme se", nikoliv "presvedcte me, ze muj nazor je spatnej". na svy nazory mate pravo, stejne jako ja na ten svuj.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Btw nevim, jestli jsi mela moznost vychovavat cizi dite a svoje dite, ale ver, ze je to opravdu diametralni rozdil. Chapu kam jsi tim mirila, ale je to nesmysl.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MONIOUS: ani nemíchá.
    1) důvod, proč páry 6 měsíců nebo rok nepočnou, může být úplně banální, žádné genetické nekompatibility.
    2) oplodnění in vitro není zas tak přírodoborný medicínský zásah, to taková transplantace srdce je podle mě o řád dál.

    Když říkáš, že když pár nepočne 6 měsíců (což je tuším moment, kdy se to začíná řešit), je to příroda, geny a řešit to pomocí ivf, když to jde, je špatně, je pak s podivem, že nerozporuješ medicínské zásahy obecně. Tam imho kootcha míří.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: to michas spis ty. Neplodnost je nemoc a jednou z moznych alternativ lecby je umely oplodneni. Mas to v prvnich par vetach na wiki.
    Neplodnost – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Neplodnost
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA: soustred se. michas jabka s hruskama.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: vzdycky existuje duvod proc ses nemocna a je zbytecny to lamat pres koleno.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA: jak to s cim souvisi prosimte?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: mysli na to, prosim te, az si pujdes priste pro antibiotika.
    ACKO
    ACKO --- ---
    LORD_DE_SEIS: To je ovšem hluboká pravda, srovnatelná s tím, jako když dokončíš svoje umělecké nebo vědecké životní dílo, dostavíš dům, získáš nobelovku. Ten pocit zadostiučinění, že jsi to zvládl a všichni přežili, je k nezaplacení :-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    VERSONNENHEIT:
    - Ty to vidíš moc černě. Pomysli na ty úžasné, nádherné, zázračné věci, co s dětmi zažiješ.
    - Jako třeba?
    - Třeba, že vyrostou a vypadnou z domu.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Přiznávám se, že kdyby to bylo na mě, tak mám vážně hodně dětí. I když mě vytáčej a tak. Ráda bych dělala i dočasnou pěstounku. Můj muž by to ale nezvládl a dost mě to štve. On má často stavy, že nezvládá ani naše vlastní děti. Někdy nechápu jak moc umí být sobecký a stěžovat si na hlouposti a každého pořád sekýrovat. Tak si někdy přemýšlím jaké by to bylo, kdybych byla s dětmi sama. Jen je blbý, že ho fakt miluju, tak si ho nejspíš nechám :D Ale to dočasné pěstounství se mi vážně líbí. Vím, že hodně lidem vadí to citové pouto a pak, že se musíte vypiplaného dítka vzdát, ale vím že na tohle mám ideální povahu. Ale naprosto nekompatibilního muže :) . Jediný štěstí, že mám skvělou práci, která mě neskutečně moc baví a naplňuje. Jo a ty své čtyři děti milované. Jen mi prostě přijde ten všeobjímající mateřský pud, který jsem v sobě nečekaně objevila tak nějak nevyužitej. Zvlášť když vím, jak moc je dětí žijících bez lásky :(
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Přiznávám, že jsem někdy poměrně emotivní člověk. Poslední dny je to všechno tak nějak na pytel. Jsem nemocný, je mi natolik zle, že nemám ani děti, díky nemocím a dalším nepěkným věcem jsem neviděl svou drahou týden a ještě nějakou chvíli neuvidím. Tak si tu stýskám sám v baráku, který potřebuje uklidit a foukám si bolístky, když pak narazím na takový příspěvek [IRA_PALMOVKA @ Co vas nedavno potesilo nebo pobavilo?] a úplně se zastydím.
    Vlastně se mám báječně, dost pravděpodobně nejpozději za týden uvidím ženu a nejpozději za 10 dní děti.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    OVERWATCH: to je takovej trik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam