• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA, RUZOVYKOLOUSEK: nemoc vylecena antibiotikama, stejne jako transplantovany srdce vidim na docela jiny urovni, nez "vyrobeni" cloveka s genetickou informaci, ktera by jinak neexistovala a nemohla se sirit.

    KOOTCHA: nesmysl to neni.

    tohle je klub "priznejme se", nikoliv "presvedcte me, ze muj nazor je spatnej". na svy nazory mate pravo, stejne jako ja na ten svuj.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Btw nevim, jestli jsi mela moznost vychovavat cizi dite a svoje dite, ale ver, ze je to opravdu diametralni rozdil. Chapu kam jsi tim mirila, ale je to nesmysl.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MONIOUS: ani nemíchá.
    1) důvod, proč páry 6 měsíců nebo rok nepočnou, může být úplně banální, žádné genetické nekompatibility.
    2) oplodnění in vitro není zas tak přírodoborný medicínský zásah, to taková transplantace srdce je podle mě o řád dál.

    Když říkáš, že když pár nepočne 6 měsíců (což je tuším moment, kdy se to začíná řešit), je to příroda, geny a řešit to pomocí ivf, když to jde, je špatně, je pak s podivem, že nerozporuješ medicínské zásahy obecně. Tam imho kootcha míří.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: to michas spis ty. Neplodnost je nemoc a jednou z moznych alternativ lecby je umely oplodneni. Mas to v prvnich par vetach na wiki.
    Neplodnost – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Neplodnost
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA: soustred se. michas jabka s hruskama.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: vzdycky existuje duvod proc ses nemocna a je zbytecny to lamat pres koleno.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA: jak to s cim souvisi prosimte?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MONIOUS: mysli na to, prosim te, az si pujdes priste pro antibiotika.
    ACKO
    ACKO --- ---
    LORD_DE_SEIS: To je ovšem hluboká pravda, srovnatelná s tím, jako když dokončíš svoje umělecké nebo vědecké životní dílo, dostavíš dům, získáš nobelovku. Ten pocit zadostiučinění, že jsi to zvládl a všichni přežili, je k nezaplacení :-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    VERSONNENHEIT:
    - Ty to vidíš moc černě. Pomysli na ty úžasné, nádherné, zázračné věci, co s dětmi zažiješ.
    - Jako třeba?
    - Třeba, že vyrostou a vypadnou z domu.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Přiznávám se, že kdyby to bylo na mě, tak mám vážně hodně dětí. I když mě vytáčej a tak. Ráda bych dělala i dočasnou pěstounku. Můj muž by to ale nezvládl a dost mě to štve. On má často stavy, že nezvládá ani naše vlastní děti. Někdy nechápu jak moc umí být sobecký a stěžovat si na hlouposti a každého pořád sekýrovat. Tak si někdy přemýšlím jaké by to bylo, kdybych byla s dětmi sama. Jen je blbý, že ho fakt miluju, tak si ho nejspíš nechám :D Ale to dočasné pěstounství se mi vážně líbí. Vím, že hodně lidem vadí to citové pouto a pak, že se musíte vypiplaného dítka vzdát, ale vím že na tohle mám ideální povahu. Ale naprosto nekompatibilního muže :) . Jediný štěstí, že mám skvělou práci, která mě neskutečně moc baví a naplňuje. Jo a ty své čtyři děti milované. Jen mi prostě přijde ten všeobjímající mateřský pud, který jsem v sobě nečekaně objevila tak nějak nevyužitej. Zvlášť když vím, jak moc je dětí žijících bez lásky :(
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Přiznávám, že jsem někdy poměrně emotivní člověk. Poslední dny je to všechno tak nějak na pytel. Jsem nemocný, je mi natolik zle, že nemám ani děti, díky nemocím a dalším nepěkným věcem jsem neviděl svou drahou týden a ještě nějakou chvíli neuvidím. Tak si tu stýskám sám v baráku, který potřebuje uklidit a foukám si bolístky, když pak narazím na takový příspěvek [IRA_PALMOVKA @ Co vas nedavno potesilo nebo pobavilo?] a úplně se zastydím.
    Vlastně se mám báječně, dost pravděpodobně nejpozději za týden uvidím ženu a nejpozději za 10 dní děti.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    OVERWATCH: to je takovej trik.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    ACIDQA: Vino z hrnku? To byl svarak? ;o)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PETEKKA: ano, je to peklo...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prave jsem dovecerela pytlik krupek a hrnek vina. Spoko.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDIAN: já bych byla ráda táta pár dětí. A věřím, že nadprůměrný.
    Jenže role matky v naší společnosti v době, kdy mi bylo 25 - 30, s muži, které jsem umělá zaujmout (bohužel spíš podprůměr), by na mě byla moc. Něco, co jsem tehdy nechtěla a stále bych nechtěla.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    kdyz uz se tu zminujou defektni geny, ja se priznam, ze nesouhlasim s umelym oplodnenim. dycky existuje duvod, proc urcity dvojice lidi nejdou prirozene zparovat, a nemyslim si, ze dlouhodobe je dobry reseni to lamat pres koleno. nehlede na to, ze existujicich deti, ktery nikdo nechce, je vic nez dost.
    tohle "chceme nase vlastni dite za kazdou cenu" fakt nechapu, a myslim si, ze se to lidstvu jednou vymsti.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    kdyz uz sme u tech potomku, tak se priznam ze me vzrusuje myslenka ze me jednoho dne oslovi neznamej, dneska uz dospelak s tim, ze sem jeho otec.
    co se tyce tech poctu a toho dnesniho fenomenu stezovani si na tak zakladni vec jako je reprodukce, tak ja bych nemel problem jich mit vic, slovy 3-5... mam zatim teda jenom 2 (o dalsich zatim nevim, viz vyse) a jakkoli sem fotr kterej chce mit hlavne klid a svy zajmy, tak sem porad v pohode ; a paradoxne mam jeste vetsi klid kdyz sem na ne uplne sam
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ACKO:
    sranda je ze za par desitek let vubec na genech nesejde mozna tak to co clovek preda vychovou, takze se lopotis kuli genum uplne zbytecne, mozna zjistis ze tvoje geny jsou uplne zbytecny neefektivni a defektni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NELLAS: přesně tak, tomuhle jsem dal like :D děti sice stojí spoustu námahy a sebezapření, ale na druhou stranu stojí hromadu peněz! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam