• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    ISRUN
    ISRUN --- ---
    ADELHAIDA: Mně je celkem jedno, jak to máš s tím ivf, ale baví mě, že ty můžeš mít názor, ale když má pak někdo názor “lidi by neměli mít názor na něco, s čím nemají osobní zkušenost”, tak sem píšeš příspěvky, jak tě tenhle názor štve. Přitom je to prostě úplně stejně hodnotný názor jako ten tvůj, tak nevím, proč se nad tím pohoršuješ.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ISRUN: Až na to, že já na to "jak má kdo děti" názor nemám. Mám názor na to, jak bych to měla s umělým oplodněním já sama. To, že snahám o početí přes IVF nerozumím, neznamená, že to neschvaluju.

    Kdyby to někoho zajímalo, tak IVF schvaluju. Jsem ráda, že i lidi, který by jinak dítě mít nemohli, ho maj šanci mít. Ale sama bych ho nepodstoupila. Stejně jako schvaluju absolutní právo ženy na potrat, ale sama bych na "marnotratnej" potrat nešla. A naprosto neodsuzuju ženy, který na něm byly. Až na Lilii Janečkovou, ale tam mi to přišlo fakt ujetý.
    ISRUN
    ISRUN --- ---
    ADELHAIDA: No jo, někdo má názor, že IVF je špatné, jiný má názor, že lidi by si neměli dělat názory na něco, s čím nemají zkušenost. Přijde mi komické, že ty sama považuješ za své právo mít názor na něco tak intimního, jako jak má kdo děti, ale nedej bože, aby někdo měl názor na tvoje názory, to tě najednou štve…
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOOTCHA: nez tu spermii k tomu vajicku daj rucne, tak tu zenskou proplachnou hormonama az ji strikaj i z usi. Znam z okoli par, kde po druhym opakovani ta zenska ve 35 nastartovala menopauzu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Btw každej člověk má nárok od pojišťovny na úhradu jednoho genetickýho testu pro tyhle účely. Tam se případná nekompatibilita (nebo potenciální problém) ukáže klidně už před akcí.

    Kdyby snad někdo trpěl pochybama.
    K čemu slouží genetické vyšetření páru před početím? | Europe IVF
    https://europeivf.com/cz/k-cemu-slouzi-geneticke-vysetreni-paru-pred-pocetim/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: Kdyby me nekdo kopl do kouli, tak ja bych rozhodne nebyla macka a nevalela bych se po zemi jako nekdo! Ja rozhodne ne, dvakrat jsem rodila bez epiduralu, tak to musim vedet.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Ještě pořád? :)
    Co je tak démonickýho na tom, že místo aby doplavala spermie do vajíčka sama, jí někdo vezme a do toho vajíčka jí dá. To je asi tak všechno.
    Kolik vnějších vlivů především kvůli dnešnímu životnímu stylu neblaze ovlivňuje šanci na oplození přirozenou cestou tady asi nemusim vysvětlovat.
    Že případnou neplodností bude spíš trpět člověk mentálně schopnej (sedavý zaměstnání, stresy, atd.) bude asi taky pravděpodobnější. To nezapomeňte do svýho výpočtu degradace genofondu zahrnout. No a pak tu máme celou řadu léčitelných autoimunitních onemocnění s tím, že následkem léčby může vzniknout neplodnost. Ale protože se o tý eventualitě ví, tak se třeba vajíčka, nebo spermie zamrazej a pro takový lidi jiná varianta než IVF neexistuje. Pak jsou tu ale lidi, který třeba léčbu cytostatikama prodělaj, ale plodnost neztratěj. A chemik si asi taky dobře (určitě líp než já) umí představit, jestli je lepší když dítě vznikne ze spermie před, nebo po léčbě cytostatikama. Prostě ta otázka je tak složitá, že absolutně nechápu, že to někdo může vidět tak černobíle.

    Jo, leda by věřil na pánbíčka. To bych potom pochopil.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: A já se přiznám, že mě štve, když člověk nemůže mít názor na něco, co nezažil, jen proto, že to nezažil. Nemůžeš mluvit o tom, jak bys vychovávala děti, protože je nemáš. Nesmíš vyjádřit názor na to, jaký to asi je bejt lesba, protože nejseš lesba. Nemůžeš říct, co bys dělala, kdybys nemohla mít děti, protože je máš. Umět se vcítit do jinejch, nebo se snažit připravit na nějaký varianty, to je tak nějak součást toho bejt člověkem. Ale přesně, když se člověk k něčemu takovýmu přizná, hned mu někdo vpálí, že tomu nemůže rozumět, a to dokonce ani u sebe samotnýho! Ani já nejsem zřejmě dost kvalifikovaná soudit, jak bych se chovala v nějaký situaci. Fakt super.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přiznám se, že když lidi, co děti nechtěj nebo k nim přišli "bez větších obtíží", teoretizujou o tom, jak by IVF nepodstoupili, připadá mi to zhruba na úrovni toho, když by ženská mluvila o tom, že přeci kopnutí do koulí nemůže až tak bolet.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ADELHAIDA: Ta druha cast zavisi na spolecnosti, ve ktere zijes. V CR mozna, ale tam, co ziju ja - idelani reseni, protoze by zustalo v rodine a bylo by o nej dobre pecovano. Jak obcas rikam, tady svoboda pronikla uz i do lidske mysli.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ADELHAIDA: Ja to taky nesoudim. Chapu, ze kdyz je clovek opravdu hodne zoufalej, dela veci, ktere by ho “za strizliva” nenapadly.
    Jen jsem se toho odmitla ucastnit, ani kdyz byla odmena opravdu stedra.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BERUSKA_CA: Já to u ostatních nijak nesoudím, je to každýho věc. Jen se občas divím, co jsou pro to lidi ochotní obětovat (zdraví, peníze, dny, měsíce, roky zoufání).

    V týhle souvislosti... s mužem jsme se shodli na dvou dětech. A je to super. Fakt třetí nechceme. V žadným případě. Takže jsme řešili, co bysme dělali, kdyby se "zadařilo". Jsem zastánce práva na potrat za všech okolností. Ale. Osobně (jakože jen já sama se sebou) mám problém s "vanity" potratama, prostě zbavíme se toho, protože se nám to prostě nehodí, i když bysme ho v pohodě uživili. Takže jsem došla k tomu, že bych radši dítě donosila a pak ho někomu přenechala. Moje ségra i moje švagrová maj fakt rády děti a byly by z mimina nadšený. Navíc by to zůstalo "v rodině", klidně bychom i něco přispívali na výchovu. A fakt mě překvapilo, že donosit dítě s úmyslem si ho nenechat je společensky daleko hůř přijímáno, než jít na potrat.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ADELHAIDA: Jo.
    Taky mi na tehle problematice (jako chemik jsem odmitla pracovat v ustavu IVF, skvele platili, ale moje moralni nastaveni bylo v rozporu) vadi, ze nekdo chce dite za kazdou cenu a proste si ho vydupe na silu. Tam se mi proste zda cosi v neporadku.
    Ne na touze byt rodicem, ale na tom zpusobu, jak k tomu clovek prisel.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Cas od casu se pripojim na globalni chatovaci server, kde se vydavam za 14letou holku, kde si chci jen pokecat. Po vzoru V Siti. Je to totalni bizar a naprosta vetsina se neboji otevrit sexualni temata a posilat explicitni nudes. Nevim jak presne funguje algoristmus ty site, ale majorita je z pisecnejch poli.

    Nechci mit dceru v tyhle dobe ever.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Asi tak v roce sem od mé babičky, kterou sem mela moc rada a ktera mi bohužel hrozne brzo umřela, dostala malyho plyšovýho medvídka. Absolvoval se mnou tábory, školy v přírodě, maturitu, státnice a spoustu dalších, ne moc veselých, věcí. Už je dost jetej, ale nevzdám se ho. Dodneška ho mám v posteli a občas si ho beru s sebou, když spím mimo domov. :)
    LENCADLO
    LENCADLO --- ---
    Tvrdý bonbóny koušu… vždycky si říkám , ze tomhle už to neudělám a stejně, jinak to neumím .
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    SARAJ: klicovy slovo "konstruktivni"
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Udělal jsem si svačinu na zítra do práce a rovnou jsem ji snědl.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONIOUS: moc nechapu, proc jsi smazala reakci na mne. Off topic diskuze mi to neprijde, nejsme v samomluve- viz zahlavi -
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    HEJSEK23: chytrej
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    LIQUID_SOUND: ne. Povídej mi o tom víc. Co myslíš? ...jo stačí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam