• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    HEJSEK23: Úplně jednoduše. Bydlim tu a chodim kolem denně tj. vidim kdo obsluhuje na zahrádce aniž bych vešel. Stačí?
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    LIQUID_SOUND: technická otázka: " nechodim a chodit nebudu. Minimálně do tý doby než tam uvidim v obsluze jiný tváře "
    jak toto dokážeš?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: mínusy si klidně rozdej podle libosti.
    Nijak to nemění nic na tom, že je to jak SARAJ píše.
    Je to diskuze a normálně v ní jsou interakce a celkem očekávatelné.
    S tím asi někdo, kdo tohle napíše, musí počítat, že to přijde.
    Stejně jako by se asi kromě eugeniky dost pravděpodobně objevily reakce na sympatizovaní s Hitlerem...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LORDPEET: Ono tam strašně záleží kterej kousek na tebe vyjde/kterej si kuchař schová pro někoho jinýho. Můžeš dostat krásně po maminkovsku vypečenej ale i základkově bleďoučkej a mokrej někde z kraje.

    Já tam po tom co nás někdy začátkem září úplně nechutně vobložila obsluha nechodim a chodit nebudu. Minimálně do tý doby než tam uvidim v obsluze jiný tváře. Fuck off. Možná dám šanci baště, ale vedle do hospody už určitě ne.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOTENCE: napadlo, respektuju to a jeste a ted pozor - nemam k tomu reci, jak to maji mit ostatni. Coz je napsano v tom prispevku, na ktery reagujes. Meh.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SARAJ: a napadlo tě třeba, že se někdo rozhodně, že to není jeho cesta, protože si myslí, že to tak nemá být?
    Jakože o tom je to přiznání přeci. Že sem můžeš napsat nějaký svůj osobní postoj, který máš. Přiznáváš se k tomu, neprosíš, aby ti to někdo konfrontoval.

    Přiznávám, že jsem rozdala hafo minusu za to, že to tu plevelite OT kecama, proč má mít někdo jiný názor, než tu přiznal, že má. Že tu naprosto mimo mísu cpete svoje argumenty a hluboký lidský příběhy vašich známých o neprůchodnosti vaječníků. Dalo by se o tom určitě dlouze polemizovat, ale ne tady.
    REONA
    REONA --- ---
    Neumím používat Google mapy. Nevyznám se v nich, neorientuji se v nich. Jakmile potřebuji něco najít, musím na mapy.cz a jsem vděčná, že si tam dohledám i třeba stanice příměstského vlaku v Málaze.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Však v pořádku, doufám, že odmítáš všechny další medicínské zásahy, abys byla v názorech konzistentní.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    myslim, ze uz sme dost off topic. jak uz sem rikala, je to jen muj nazor, na kterej mam pravo a nemusim ho tady obhajovat. nikomu to necpu, nikomu nic nezakazuju, delejte si vsichni co chcete a uznate za vhodny, ja udelam totez :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SARAJ: ano, je to sobectví. Přesně tak.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GRANTORINO: a i kdyby bylo, ta problematika je sakra siroka, osobni a casto velmi bolestiva a narocna. Chapu, ze se nekdo za sebe rozhodne, ze to neni jeho cesta. Co nechapu, jsou tyhle reci o - nema to tak byt, tak co jako chcete. Protoze JA si myslim, ze vy se nemate mnozit, protoze JA to tak nemam a myslim si, ze..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ERVIN: přesně, jinak bychom rovnou mohli nechat umřít všechny na slepák, vždyť příroda...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SARAJ: přesně, známá nemohla do 30 otěhotnět, kvůli nějaký neprůchodnosti, no a pak bác bác, má nakonec 3 děti a takovýchto znám celou řadu... Vůbec to nemusí být o genetice. Ale je fakt, že nepotřebovaly IVF, jen nějaký jiný zásah...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Já jsem z týhle latentní eugeniky na rozpacích. Podobně, jako z lidí, co cpou zelenej ječmen diabetikům, aby nemuseli brát "tu hnusnou chemii" na cukrovku.

    Kde je ta hranice přirozena/přírody? Kde je hranice odkdy je to o přirozenym výběru a augmentace (která by se dala v našich končinách datovat někam do pravěku).

    IVF je prostě vymoženost naší doby, naší velmi nepřírodní doby. Děláme spoustu věcí, kterejma se tý přírodě vymykáme... V tomhle ohledu zaplať pámbů!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONIOUS: uhm, a co třeba takový IVF, protože žena má neprůchodný vejcovody, po infekci nebo třeba mimoděložním těhotenství, to je u tebe taky "genetická informace, která by neměla existovat"?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Přiznám se, že kdybych nemohla mít svoje děti, radši bych neměla žádný. A taky se přiznám, že umělý oplodnění bych nepodstupovala, protože mi to připadá jako děsně velkej zásah do zdraví. Život je pro mě krásnej s dětma, a byl by krásnej i bez nich. Vůbec si nedovedu představit velikost tý touhy po dětech, když někdo podstupuje pokusy o umělý oplodnění opakovaně. A velikost smutku, když se to nepodaří. Někdy si říkám, jestli jsem normální, když mi to rodičovství bylo vlastně volný.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONIOUS: mne by zajimalo, jestli jako tusis, ze neplodnost muze byt zpusobena zalezitostma co s genetikou - nositelem gen info - nemusi byt spojena? Od nepruchodnosti vejcovodu, litani hormonu, obezita, anorexie, problemy s ejakulaci, atd, atd…ze pripravujes podklady o nedonosencich je zajimave, ale jako co s tim?
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MONIOUS: přiznám se, že by mě zajímalo, co to bylo za studijní materiály...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    KOOTCHA: hele, ja sem taky nerekla, ze umely oplodneni je jediny, s cim na tomhle svete nesouhlasim :D
    nicmene na tohle tema sem nekolik let pripravovala studijni materialy pro doktory. taky napriklad na tema nedokoncenych tehotenstvi, nedonosenych deti, nebo deti s ruznyma vrozenyma defektama a nemocema. neni to nic hezkyho, to ti muzu rict.
    proste si myslim, ze je nesmysl se treba pet let trapit, vrazet statisice do pokusu o umely oplodneni, resit potraty a podobne, kdyz je proste jasny, ze to nejde.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    MONIOUS: Co přesně že je na tom špatného?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam