• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MICHELLEDANIELS: Nikdy jsem nepochopil typu už jsme doma... to jsou jako nějaký chvilku šestinovoosminový nebo jak se to jmenuje, potom to skočí do dupáku na dvě, jak řikáš a zakončí to klidnou čtvrťtaktovou vyklidňující pointou typu "Uši učí uši poslouchat"....
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GIOMIKY: nebo polka na dve doby - tu mam rada, protoze jedinou umim :D... Ano, jeste ti co zažili taneční, by mohli byt doma
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    tříčtvrteční takt ... udělali jste mi radost, tak hezky jsem si dlouho nezaháčkoval... se počítá na tři. Á, dva, tři. Pr-vá, dru-há, třetí. První doba, druhá doba, třetí doba. Třeba valčík. Cítíš tu sílu valčíku, á, dva, tři, dva, dva, tři. Nebo Šla nanynka do zelí, dva, dva, tři. ALe to už hádám.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MICHELLEDANIELS: nehraji tedy podle not, ale vi, co to je počítat si doby (doplnění pro rejpaly)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: tři noty čtvrťové v jedne době Verim, ze Dj's budou vedet :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ERVIN: Já vím. Psala jsem to, než jsem šla spát, takže jsem nedodala, že 3/4 takt nemá čtvrtou dobu :)
    Každopádně by mě zajímalo, jak to znělo špatně, že se to dá svést na takt.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    ADELHAIDA: taky bych se klonil k tomu "krleš" , protože takt může být třeba i 2/8, 3/8, 6/8.... a nepamatuju si, že bychom někdy před písní řikali "šest-osm"
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    NELLAS: Tady máš ale tvz předtaktí. To je ta osamocená nota před první taktovou čarou. Ideálně odpočítat jeden takt celý a za druhéh první dvě doby, aby na třetí už bylo předtaktí.

    raz, dva, tři, raz, dva. My tři krá-lo vé
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Já ještě opravím. TříČTVRŤOVÝ nebo čtyřčtvrťový takt udává to, jak budeme sladbu vnímat, tedy budeme-li si počítat raz-dva-tři nebo raz-dva-tři-čtyř. Před skladbou se odpočítá jeden takt dopředu kvůli tempu, tedy rychlosti jak noty hrát (tedy jak rychle hraju noty ČTVRŤOVÉ)

    Tříčtvrteční jsou kalhoty.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    tři, ctyři za mejch mladejch let nbylo možná k ctyřčtrvťovýmu taktu, ale z hraní na klavír mám taky trauma, a mohu se mýlit.

    A jinak ano, je to anby všichno začli najednou
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Teda udání tempa a taky aby všichni začínali najednou. Protože pokud hraje víc lidí bez dirigenta (který jinak ten předtakt odmává), tak se bez nějakého tři dva jedna teď fakt nechytí najednou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Já si doteď myslela, že to znamená udání tempa.
    Každopádně Tři králové jsou očividně ve tříčtvrtečním taktu a takt nemá úplně vliv na to, jak se co hraje. Jak to zahrál jinak?

    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ADELHAIDA: Tohle by bylo skoro až na anketu, kdo to věděl. Já si to myslela zrovna tak jako Ty. :-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Jediný, co mám ráda na Vánocích, je cukroví. Ale pekla jsem jen jednou v životě. Linecké. To domácí, vlastní, není ono!
    Přála bych si dostat degustační krabičky z různých zdrojů.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAR_TINA: No, jak píše MICHELLEDANIELS, jde o tříčtvrteční takt. Ale co je to tříčtvrteční takt, to se moc ptáš. Jde nějak o rytmus. Když si přehraješ Tři krále, tak jsou trochu divný. Důraz máš "my Třííí kráLóvé Jdéme..." nějak to souvisí.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: třičtvrtecni takt? Na par nastroju i něco zajraju, noty jsem nikdy neuměla, ale mozna to mam někde fixnute ze sboru.

    Jinak ted se třeba ucim některé pisnicky na tu fletnu, protoze dcera ma poruchu zraku a pomaha ji, když mě může kopírovat... že ja se tenkrát neucila líp :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELHAIDA: a co to teda znamená?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Tři roky jsem chodila na flétnu. Nebyla jsem, pravda, nijak dobrá žačka, za tu dobu jsem zvládla akorát první díl Danielovy školy, takže to, co maj jiní za půl roku v malíčku. Ale až do dneška jsem si myslela, že takový to "tři, čtyři" jak se říká na začátku písničky, je něco jako "krleš!" Prostě tři dva jedna teď, hrajem. Divím se, proč kamarád hraje "My tři králové" tak divně a von: "Vždyť jsi řekla tři, čtyři!"
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    Tak dneska sedim u práce (sazba) no a dcery s ženou jdou k moři (adalusie) a posílaj fotky a video s delfínama… se poseru nikdy jsme je neviděl takže nefalšovaná závist
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SHEALA: tak to mas stesti, ja tady u nas zrovna jednu bezbarierovou stavim. Teda, pro chlapy, ale treba by te mezi sebe vzali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam