• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: Nohavica MĚL krásný písničky. Od Mikymauzolea to šlo dolů a zbyla průmyslová tvorba (tomu už ani nejde říct "řemeslná" :-(
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    TRISSIE: Pro mě jsou Nohavicovy věci taky hrozně důležité, je to spousta vzpomínek, asociací a tak. A strašně mě rozčiluje, co je to za člověka, všechno to pokrytectví, prostě hnus.

    Vyřadila jsem ho ze všech playlistů, neposlouchám ho, nechci ho žádným, způsobem podporovat.

    Nakonec jsem došla k tomu, že si ho znova pustím, až umře. A budu prostě celej den poslouchat jenom jeho věci, a budu happy, že se můžu vrátit k té tvorbě a oddělit si ji od autora, protože autor už neexistuje.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Tohle je těžký, protože málokterej tvůrce vyhovuje člověku jak tvorbou, tak morálním profilem. Nohavica má krásný písničky, ale ty jo! Takovej Hutka, toho si člověk váží, ale zas těch dobrejch kusů má pomálu. Ze spisovatelů mám například moc ráda Marquéze, ale to je taky docela svině. Názory Tomáše Kluse se docela daj akceptovat, ale ta tvorba!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GREATDRAKE: jako většina jejich tvorby.
    Nejhorší na nich byla ta slizkost.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    DA_NIELA: Ty verše o vinici jsou v Bibli v knize Izajáš 5:1-7, kdo se na to chce mrknout. Nepřekvapuje mě, že v sekularizovaném Česku ten kontext málokdo vnímá. Nedvědovi jsou, pokud vím, evangelíci, v některých textech je to dost cítit.

    Profesní deformace podruhé během pár dní v tomto klubu, kdo z vás to má. :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: Tak nemam tak uplne pravdu, nasla jsem jakejsi jejich canc o Bibli.
    Nicmene na vyzneni Stanku to nema vliv. A uz se vyprovazim.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: já mám takhle strašně ambivalentní pocity vůči Nohavicovým písničkám.

    Na jednu stranu putinovská estébácká děvka (že byl mladej a blbej, to bych s hořkou pachutí zkousla, akorát že už není mladej a na blbost se to už svést nedá), na druhou stranu ty písničky hrajou soundtrack k mým vzpomínkovým filmům - od Osmé barvy duhy ve walkmanu při cestách autobusem přes celou republikou k babičce na prázdniny, přes Darmoděje a Mikymauzoleum u táboráků s lidma, z nichž někteří už dnes nejsou naživu, Každý si nese své břímě v jednom z temnějších období mého života, a Kometu, kterou jsem všem dětem zpívala jako ukolébavku, a dodnes při zaslechnutí její melodie cítím tu sladkou miminčí vůni. A teď jak to rozmotat...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ARGANNAH: ani pro mne není , pokud vyrůstáš v ateistickém prostředí, nemá to vůbec žádnou náboženskou knotaci. Žádný vztah, laciný rým co nic neznamená, konec konců jako většina té písničky.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: Proste vymezeni se vuci undergroundu...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ARGANNAH: Jednak by to byl ojedinelejj vyskyt v jinak civilni tvorbe. Posvatny je jim leda kazdy rano.
    Druhak za tim vidim silnejc odkaz na flakacstvi a odpor k vire v lepsi zitrky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    DA_NIELA: "Ztracená víra hrozny z vinic neposbírá" je pro tebe málo křesťanské? :D OK.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ARGANNAH: Dobrej hejt. Mne se asociuji s normalizaci a zavadovou mladezi, takova lightverze odstrasujicich romanu. Ztracena vira imho neni krestansky motiv.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ARGANNAH: Tak zrovna Stánky jsou to proto, že v klubu [Čechy kuriozní - choďme a foťme - FOTKY !] běží už několik dní diskuse nad takovejma těma kytarama přitlučenýma ke stromu s nápisem "Hrál Stánky". Ta písnička není moje nejoblíbenější na světé, ani nejoblíbenější k ohni, ani nejoblíbenější hudební kýč, ale prostě jak Ty říkáš "proč zrovna Stánky"? Vždyť jsou horší písničky.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Casto se vracim z prace za tmy. Kdyz jedu ze severu po r10 a tesne pred Prahou po prave ruce pred sjezdem na Radonice mijim nejaky logisticky park/haly/nevimco, tak to sviti jako nejakej pristav. Jsou tam i nejaky jeraby a velky kontejnery. Nekolikrat tydne si pri mijeni tohohle “pristavu” imaginuju vuni morskeho vzduchu a v duchu si rikam, ze to je jako v Koperu. :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    FRK_R23: Zrovna stánky. Ta hymna rádobyušlechtilýho středostavovskýho a středogeneračního křesťanskýho fouňovství zpívaná mj. chlápkem, co opustil ženu kvůli puberťačce. Nedvědi mají spoustu krásných songů, ale stánky, zrovna stánky. Plusnout to za sebe nemůžu, ale respekt, je to přiznání jako Brno.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: Ali Baba rikat ty plusickovat ne odporna obsah ale odvaha to pred lidmi vyblit!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Přiznám se, že nevím zda dát ADELHAIDA plus nebo mínus. Mínus chci dát, protože nemůžu vystát cokoli od bří Nedvědů (nemluvě o "Stáncích"). Ale zas bych rád dal plus za odvahu jít s kůží na trh.

    A teď babo raď.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Dnes jsem s tak nějak omylem poslal personální ředitelku pro občerstvení. Ne nejsem takový suverén. Vzala to, zdá se s humorem a bagety přinesla. Uvidíme v budoucnu, zda bud mít ještě práci.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ERVIN: takovy Brontosauri - Zahradky... nech bejt, nech bejt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam