• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    TRISSIE: Pravda! Dokud to nekrupe :-) (ja se svuj byt naucila i s 5 dioptriemi, hec - jen nikdo nesmi posunout zidli, treba :-D)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIAN85: a taky je pak všude víc uklizeno, čistý okna, nikde ani smítko prachu a tak vůbec!
    (bohužel moje brýle jsou v dioptriích, kdy buď je mám a vidím, nebo je nemám a narážím do zdí, takže tuto metodu instantního úklidu nevyužiju :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NIAN85: Proto si manžel bere brýle jenom při odchodu do práce... chce mít doma krásnou ženu.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    BERUSKA_CA: :-D Svet (a lidi zvlast) je hezci rozmazany :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NIAN85: Po mnoha letech jsem si nasadila bryle a vydala se ven. Vratila jsem se s prohlasenim, ze to nosit nebudu, protoze na me lidi cumi. Muj tehdejsi pritel me opravil: “Cumi a ty to ted konecne vidis.”
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    INDIAN: Ja zjistila, ze potrebuju bryle, kdyz me pri tenise trefil neviditelny micek do cela :-D A pak najednou ten sok: "tyyjo, tady je vazne reka! A zamek! Lidi maji obliceje!"
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nejdřív úklid, potom zuby, teď brýle, ale já už se na to téma nechytím, jasný ... :)

    a přiznávám, že korpusová lingvistika už je asi nad moje schopnosti, mám hotovou jenom polovinu testů a fakt už dál nevím, jde to blbě...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ACKO: Jo jsou hodně defaultní. Moje drahá má třeba nějak cylindry (?) a potřebuje speciální skla. Já mám ale prostě jen věkem zhoršení vidění na blízko, tak mi drogerka stačí.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Brýle u drogerie jdou, pokud máte na obou očích stejný dioptrie, což u mě a mnohých jiných není reálná situace. Ja teda bych doporučila přiměřeni v optice, kde na to jsou vybaveni a je to naprosto v pohodě.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    potvrzuju zminena docasna reseni, ze moje zena si k ocari jeste nedosla a s uspechem pouziva brejle moje kdyz nemuze neco precist :)
    INDIAN: za 14 = za 14 dni
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ZRK: Mám taky brýle na čtení z drogerie a jsou naprosto v pohodě. Předtím jsem ti teda zašel na měření, abych zjstil kolik mám. Brýle stály asi tři kila.
    ZRK
    ZRK --- ---
    BERRUNA: zkusim. To jsem zvědavá. Jakoby...já mám pocit, že vidím dobře. Jen ty oči jsou nějak rychle unavený, nebo co.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZRK: ale na blízko si kup normalne zatím v drogerce ;) schválně si to zkus predcist to malé písmo s návodem bez a s třeba 0,5-1 dioptrii :) uvidíš ten markantní rozdíl ;)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZRK: chirurgicky se to doporučuje nejlépe do 30let a pak zase od 50, když už se ti dioptrie upraví na finální počet ;) mám toto info právě od toho očaře ;)
    Ale já brýle prostě nesnáším, pořad mi v práci u porodu padají atp, takže pro mě jsou kontaktní čočky (mám i multifokalni) ideal ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Me "namluvil" spatnej zrak obvodak, po otazce jestli sem uz byl nekdy u ocare. Rikam, nikdy, tak mi rek ze v mym veku proste uz dobre nemuzu videt.

    Tak sem k ocarovi prisel, za 10 min sem byl venku s receptem, v obchode s brejlema sem si vybral, za 14 sem je mel a pote co sem si je zkusil sem zjistil ze sem fakt dobre nevidel :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    BERRUNA: Jo, to jsem si říkala, jak budu fotit s brejlema... Jestli jsou čočky i na blízko případně. Hm. Nejdřív se nechám asi změřit, vyšetřit a tak a pak budu taky řešit, jaký mám možnosti. Zda se můj problém nedá vyřešit třeba i chirurgicky nebo tak něco.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZRK: moje kolegyně má muže očaře a i ten mi doporučil s nechat změřit v optice, mají tam na to specialisty ;) v mě případě to byla skoro hodinová důkladná prohlídka ;)
    Jinak, já mám na blízko i kontaktní čočky, takže kdybys chtěla, napis sz, pošlu ti kontakt na lékaře ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZRK: u nás oční objedná na za dlouho a ještě měla před rokem řeči, že mi naměřila čtvrt dioptrie, ať přijdu až opravdu nebudu vidět.
    Letos mi to přišlo horší, šla jsem ve městě kolem optiky s měřením, vzala mě hned a brýle byly za týden.

    Jen se mám k oční objednat na kontroku nitroocniho tlaku.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Jaj, to je ohlas. Děkuju všem, co reagují jak tady, tak v poště. Je fakt, že vyřešit brýle, tedy nechat si změřit dioptrie, můžu asi teda v optice a červnový termín u očaře si pro jistotu nechám, aby mi vyšetřili oči celkově. Přeci jen, s podobnými pocity jsem tam prý byla v roce 2015, od té doby moje oči nikdo neviděl...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam