• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIAN85: s pěti by to asi ještě šlo, ale to už je hodně dlouho, co jsem měla jen pět dioptrií :-)
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    TRISSIE: Pravda! Dokud to nekrupe :-) (ja se svuj byt naucila i s 5 dioptriemi, hec - jen nikdo nesmi posunout zidli, treba :-D)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIAN85: a taky je pak všude víc uklizeno, čistý okna, nikde ani smítko prachu a tak vůbec!
    (bohužel moje brýle jsou v dioptriích, kdy buď je mám a vidím, nebo je nemám a narážím do zdí, takže tuto metodu instantního úklidu nevyužiju :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NIAN85: Proto si manžel bere brýle jenom při odchodu do práce... chce mít doma krásnou ženu.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    BERUSKA_CA: :-D Svet (a lidi zvlast) je hezci rozmazany :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NIAN85: Po mnoha letech jsem si nasadila bryle a vydala se ven. Vratila jsem se s prohlasenim, ze to nosit nebudu, protoze na me lidi cumi. Muj tehdejsi pritel me opravil: “Cumi a ty to ted konecne vidis.”
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    INDIAN: Ja zjistila, ze potrebuju bryle, kdyz me pri tenise trefil neviditelny micek do cela :-D A pak najednou ten sok: "tyyjo, tady je vazne reka! A zamek! Lidi maji obliceje!"
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nejdřív úklid, potom zuby, teď brýle, ale já už se na to téma nechytím, jasný ... :)

    a přiznávám, že korpusová lingvistika už je asi nad moje schopnosti, mám hotovou jenom polovinu testů a fakt už dál nevím, jde to blbě...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ACKO: Jo jsou hodně defaultní. Moje drahá má třeba nějak cylindry (?) a potřebuje speciální skla. Já mám ale prostě jen věkem zhoršení vidění na blízko, tak mi drogerka stačí.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Brýle u drogerie jdou, pokud máte na obou očích stejný dioptrie, což u mě a mnohých jiných není reálná situace. Ja teda bych doporučila přiměřeni v optice, kde na to jsou vybaveni a je to naprosto v pohodě.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    potvrzuju zminena docasna reseni, ze moje zena si k ocari jeste nedosla a s uspechem pouziva brejle moje kdyz nemuze neco precist :)
    INDIAN: za 14 = za 14 dni
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ZRK: Mám taky brýle na čtení z drogerie a jsou naprosto v pohodě. Předtím jsem ti teda zašel na měření, abych zjstil kolik mám. Brýle stály asi tři kila.
    ZRK
    ZRK --- ---
    BERRUNA: zkusim. To jsem zvědavá. Jakoby...já mám pocit, že vidím dobře. Jen ty oči jsou nějak rychle unavený, nebo co.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZRK: ale na blízko si kup normalne zatím v drogerce ;) schválně si to zkus predcist to malé písmo s návodem bez a s třeba 0,5-1 dioptrii :) uvidíš ten markantní rozdíl ;)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZRK: chirurgicky se to doporučuje nejlépe do 30let a pak zase od 50, když už se ti dioptrie upraví na finální počet ;) mám toto info právě od toho očaře ;)
    Ale já brýle prostě nesnáším, pořad mi v práci u porodu padají atp, takže pro mě jsou kontaktní čočky (mám i multifokalni) ideal ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Me "namluvil" spatnej zrak obvodak, po otazce jestli sem uz byl nekdy u ocare. Rikam, nikdy, tak mi rek ze v mym veku proste uz dobre nemuzu videt.

    Tak sem k ocarovi prisel, za 10 min sem byl venku s receptem, v obchode s brejlema sem si vybral, za 14 sem je mel a pote co sem si je zkusil sem zjistil ze sem fakt dobre nevidel :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    BERRUNA: Jo, to jsem si říkala, jak budu fotit s brejlema... Jestli jsou čočky i na blízko případně. Hm. Nejdřív se nechám asi změřit, vyšetřit a tak a pak budu taky řešit, jaký mám možnosti. Zda se můj problém nedá vyřešit třeba i chirurgicky nebo tak něco.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ZRK: moje kolegyně má muže očaře a i ten mi doporučil s nechat změřit v optice, mají tam na to specialisty ;) v mě případě to byla skoro hodinová důkladná prohlídka ;)
    Jinak, já mám na blízko i kontaktní čočky, takže kdybys chtěla, napis sz, pošlu ti kontakt na lékaře ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZRK: u nás oční objedná na za dlouho a ještě měla před rokem řeči, že mi naměřila čtvrt dioptrie, ať přijdu až opravdu nebudu vidět.
    Letos mi to přišlo horší, šla jsem ve městě kolem optiky s měřením, vzala mě hned a brýle byly za týden.

    Jen se mám k oční objednat na kontroku nitroocniho tlaku.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Jaj, to je ohlas. Děkuju všem, co reagují jak tady, tak v poště. Je fakt, že vyřešit brýle, tedy nechat si změřit dioptrie, můžu asi teda v optice a červnový termín u očaře si pro jistotu nechám, aby mi vyšetřili oči celkově. Přeci jen, s podobnými pocity jsem tam prý byla v roce 2015, od té doby moje oči nikdo neviděl...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam