• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XARGH: já bych byla vděčná, kdyby se víc rozšířila práce citlivá k traumatu u ˇVS poradců pro postižené (handicapované studenty). Přestože jsme nucení se chovat jakože jsme strašně drsní, tak to trauma tam bude velmi často. Co jsem mluvila s lidma, tak násilí od rodičů, šikana, sexuální násilí, nebo omezování možnosti se rozhodovat mají potom mnohé efekty. Práce citlivá k traumatu by to měla zmírnit.

    Ona by se měla teda víc rozšířit obecně, no. Může to umožnost dostudovat, zabránit některým hospitalizacím, upadnutí do bezdomovectví.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    OMNIHASH: Teda s tím plusem - plus za zajímavé zjištění. Mickey mouse svět stále mínus.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XBAHNO: to je v Mickey Mouse vesmíru jednoduchý: zvířata, co nosej trička/košile jsou antropomorfní, ty co nenosej nic ne. Šaty tam taky dělaj člověka.
    XARGH
    XARGH --- ---
    GRANTORINO: kdysi me to taky zajimalo, preptal jsem se jak moc je aktualni a proc ho XY povazuje za prekonaneho (kontext drogy)

    Gabor je fajn pro popularizaci a svépomoc. Zároveň nejde říct každá závislost je způsobená traumatem. A to ani v tom širokém úhlu pohledu, jaký nabízí třeba koncept vývojovéh traumatu, jak ho popisuje van der Kolk. Zároveň pokud se díky Gáborovým knihám bude šířit, že k lidem co se potýkají se závislostí je potřeba se chovat jako k taumatizovaným, tak super, protože tak jako tak něco na pozadí vždycky je. Ale můžou to být dost různé věci, ne jen trauma.
    Průser je, pokud ho teď objevili případní profesionálové, dělají z něj modlu a nějak si nevšimli, že jim uniká 30 následné práce a výzkumu.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Jsou dny (poslední dobou je jich většina), kdy mám pocit, že to jediné, čím můžu být přínosný svým kamarádům, je to, že pro ně vedu RPG hry. A v tyhle dny mám pocit, že to je vlastně strašně lame a je to málo, ale že jim vlastně nemám co jiného nabídnout.
    Uvnitř vím, že to není pravda - stejně jako, že to není vůbec lame, protože ty okamžiky během hry jsou často skvělou vzpomínkou - ale to nebrání mému vnitřnímu boomerovi, abych sám sebe neshazoval a neponižoval.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ERVIN: většinu lidí co se hroutí z každé Picoviny zničila šikana, příliš kontrolující rodiče, nebo obojí.b
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Vzrusuje me Rhea Ripley.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Dnes jsem napul podlehla call of the void. Kdyz v tunelu zastavil vlak a rozsvitila se svetylka u dveri, zmackla jsem to. Dvere se samozrejme otevrely. Nicmene jsem nevystoupila, za coz jsem na sebe hrda.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: Fakt doufam, ze tyhle “rodice” jednou shori v pekle.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Po několika dnech vytahování se po příbuznejch a kamarádech, jsem udělal krok zpět a holt teda ty Wafky zase spustil no. Meh.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BERUSKA_CA: no spolužákovi táta za blbý výsledky ve škole (fakt to zas taková trága nebyla) oholil hlavu......samozřejmě si počkal až budou lokny správně dlouhý. Spolužačka se hroutila při každý dvojce protože se bála svýho táty.....fakt to pochvalama nebylo.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Když potkám ve městě medvěda, co napadá lidi, přijde mi přirozený ho zastřelit.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: A kdyz si dite vsimne a rekne nahlas neco ve smyslu: “Vy me mate radi jenom kdyz delam, co chcete a nosim jednicky”, vybuchne Hiroshima.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Už několik měsíců furt čumím na tyhle tanečky. Hrozně se mi to líbí, zvedá mi to náladu ☺

    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ERVIN: A ted si predstav, ze to decko treba neudela talentovky. Tramtadada.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ERVIN: to je ale výchovou spíš narcistickejch rodičů který lpej na těch uspechach a podmínkou lásku k dítěti tím že je uspesny
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PAKOBYLKA_: Ona tahle přehnaná ochrana citů vede k tomu, že pak sebemenší neúspěch (jako třeba dvojka na pololetním vysvědčení ve fakyn hudebce) vede u těchhle dětí k absolutnímu zhroucení světa. Když je pořád chválený, nejšikovnější a nejlepší, pak takhle banální situaci vyhodnotí jako absolutní konec světa. A dá hodně práce vysvětlit, že o nic nejde. Diskuzi o známkování zájmové činnosti nechám úplně stranou, tak to bohužel prostě je.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Není. Mě prostě extrémně berou chlapi s úzkým kuním ksichtem, špičatou bradou a velkým orlím nosem. Typ Sherlock Holmes/ elf z Elder scrolls / zlý vezír z arabských pohádek. :)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jasně, napsala jsem to jako výkřik. Nemám potíže (kromě neočkování) ani s jedním z toho, sama mám dítě na ne zcela typické škole. Ale vadí mi způsob, kterým se militantně vymezují proti všemu běžnému. Běžné školy, boty, jídlo je zlé, špatné a jen jejich cesta je ta správná. Opírají se o DJTL a dělají to nešťastně. Myšlenka v základu dobrá, ale výsledky tristní. Oni ke všemu, co jim není po chuti, přistupují jako ta Zdeňka Šípová v těch videích. Tam se každej tak hlídá aby dítěti nezkřivil chloupek na předloktí, že jim tim dělají obrovskou medvědí službu. Mě to štve, protože jsem viděla, co tenhle přístup s dětma umí udělat, když jsem učila na soukromý škole, kde část rodin byla z tohoto spektra.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Ze se ze me stal asi mestsky clovek, tri dny vyletu ke kadibudce, spani ve spacaku, kafe 3v1 z esusu a vareni na ohni z konzervy staci. Vydrzim i tyden, ale musi byt po tech trech dnech aspon sprcha a dobra kava u stolecku :-). Jinak hrozi psychicka ujma, okoli zejmena. Dneska si krome vseho ostatniho dam jeste navic minimalne masku na oblicej, udelam si manikuru a objednam pizzu. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam