• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: Fakt doufam, ze tyhle “rodice” jednou shori v pekle.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Po několika dnech vytahování se po příbuznejch a kamarádech, jsem udělal krok zpět a holt teda ty Wafky zase spustil no. Meh.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BERUSKA_CA: no spolužákovi táta za blbý výsledky ve škole (fakt to zas taková trága nebyla) oholil hlavu......samozřejmě si počkal až budou lokny správně dlouhý. Spolužačka se hroutila při každý dvojce protože se bála svýho táty.....fakt to pochvalama nebylo.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Když potkám ve městě medvěda, co napadá lidi, přijde mi přirozený ho zastřelit.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: A kdyz si dite vsimne a rekne nahlas neco ve smyslu: “Vy me mate radi jenom kdyz delam, co chcete a nosim jednicky”, vybuchne Hiroshima.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Už několik měsíců furt čumím na tyhle tanečky. Hrozně se mi to líbí, zvedá mi to náladu ☺

    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ERVIN: A ted si predstav, ze to decko treba neudela talentovky. Tramtadada.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ERVIN: to je ale výchovou spíš narcistickejch rodičů který lpej na těch uspechach a podmínkou lásku k dítěti tím že je uspesny
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PAKOBYLKA_: Ona tahle přehnaná ochrana citů vede k tomu, že pak sebemenší neúspěch (jako třeba dvojka na pololetním vysvědčení ve fakyn hudebce) vede u těchhle dětí k absolutnímu zhroucení světa. Když je pořád chválený, nejšikovnější a nejlepší, pak takhle banální situaci vyhodnotí jako absolutní konec světa. A dá hodně práce vysvětlit, že o nic nejde. Diskuzi o známkování zájmové činnosti nechám úplně stranou, tak to bohužel prostě je.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Není. Mě prostě extrémně berou chlapi s úzkým kuním ksichtem, špičatou bradou a velkým orlím nosem. Typ Sherlock Holmes/ elf z Elder scrolls / zlý vezír z arabských pohádek. :)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jasně, napsala jsem to jako výkřik. Nemám potíže (kromě neočkování) ani s jedním z toho, sama mám dítě na ne zcela typické škole. Ale vadí mi způsob, kterým se militantně vymezují proti všemu běžnému. Běžné školy, boty, jídlo je zlé, špatné a jen jejich cesta je ta správná. Opírají se o DJTL a dělají to nešťastně. Myšlenka v základu dobrá, ale výsledky tristní. Oni ke všemu, co jim není po chuti, přistupují jako ta Zdeňka Šípová v těch videích. Tam se každej tak hlídá aby dítěti nezkřivil chloupek na předloktí, že jim tim dělají obrovskou medvědí službu. Mě to štve, protože jsem viděla, co tenhle přístup s dětma umí udělat, když jsem učila na soukromý škole, kde část rodin byla z tohoto spektra.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Ze se ze me stal asi mestsky clovek, tri dny vyletu ke kadibudce, spani ve spacaku, kafe 3v1 z esusu a vareni na ohni z konzervy staci. Vydrzim i tyden, ale musi byt po tech trech dnech aspon sprcha a dobra kava u stolecku :-). Jinak hrozi psychicka ujma, okoli zejmena. Dneska si krome vseho ostatniho dam jeste navic minimalne masku na oblicej, udelam si manikuru a objednam pizzu. :-D
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MAR_TINA: chápu kam míří, rozhodně je důležité ve společnosti změnit chování a celkové nahlížení na děti, ale způsob jakým to dělá a to jak svou situaci a jedinou pravdu aplikuje na všechny rodiče a lidi, to není dobrý. Muže to být užitečné, ale také velmi nebezpečné. U žen s poporodní depresí, laktační psychózou, spánkovou deprivací či jinou komplikací, která má vliv na mozek tedy na celkové fungování člověka nebo “jen” ženu či muže ve špatném rozpoložení a dostane se jim do ruky nějaké její video o tom, jací musí byt perfektní a dokonalí, kteří nechybují. O tom, jak traumatizují své děti na cely jejich život a zkazí jim život, tím že jim něco ujelo nebo dokonce tím, jak myslí, (protože každý den není posvícení a někdy se to táhne aniž by člověk sám chtěl), tak ti si to zřejmě můžou jit rovnou hodit? Nebo co? :) opravdu s tím nesouhlasím.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: to je tím tvidem a čepicí :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ze zvědavosti jsem googlila, kdo ta Zdeňka je.
    Ta na mě před nějakou dobou pořád skákala na FB, šílená videa, kde předstírala chování malého dítěte a manipulativně tlačila sledující do její pravdy, jak se k dítěti chovat. Strašný. Jak nejsem rodič, citově se mě to nedotklo, zato jsem viděla tu manipulaci. Uf. Strašná osoba.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    PAKOBYLKA_: myslím, že ze všeho si člověk vezme jen to co chce, to je přirozené, horší už je, jak a proti komu to použije :) to je všude a u všeho :)
    Přiznám se, ze nosím BF boty, protože mám strašně širokou nohu a je mi to příjemné :) Nikomu to necpu a už vůbec si nemyslím, že by to bylo vhodné pro každého, záleží na mnoha okolnostech.
    Co se týká domácîho vzdělávání je to stejné, pro někoho vhodné je, pro někoho ne. Vzhledem ke stavu dnešního školství a způsobu vyučování se vůbec nedivím, ze je to stále rozšířenější, ale záleží také jakým způsobem je vedeno. Také jsem k tomu byla dlouhou skeptická, ale vidím ze někteří domškolaci jsou připraveni perfektně na střední školy a nejen na ně :) Musí makat stejně ne-li víc, než děti na klasických školách. A zase platí, že jsou děti, které na to kašlou jak v klasickém systému, tak mimo něj. Také znám ty, u kterých je jejich domškolactví velkým šlápnutím vedle a je to velmi tragické i v sociální oblasti. Třeba svobodné školy to je pro mě totální anarchie a z toho mám hrůzu, když vidím jak to reálně funguje u některých dětí :D Myslím ze je fakt jednoduché hodit všechny do jednoho pytle, to umí každý :)
    Každopádně to, co razí tahle ženská z toho radost úplně nemám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PAKOBYLKA_: neočkující rodiče by zrovna teď měli lézt kanálama.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: no ale to je právě jen ta jedna linka, která teď vede. Samozřejmě je to blbost. Ale jo to z toho právě hrozně stříká a je to protivný.
    S_V_E_T_Y_L_K_O: s tím názorem na paní Šípovou souhlasím do puntíku. Ta má rozhodně hromadu nezpracovanyho hnoje za sebou a šlape v tom jak slon v porcelánu. Už jsem ji přištihla při nejedné kravině. Její rozbor, jak by lidi jezdili lépe bez dopravního značení, stojí za to...
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Strasidelny je, ze z Gabora si tyhle matky vzaly jen to, co se jim hodi a jak je pani Zdenka navazana na jedno komunitni centrum v nasem meste, kterymu vladnou dve velmi manipulativni osoby, jedouci neockovani, barefoot, ezo zenske vecery a kdesi cosi a deti, ktere jim projdou rukama, nikdy nezazily neuspech a nikdy jim nikdo nerekl NE (domskolackej kluby maj taky) pak maj jit na stredni. Au.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    MICHELLEDANIELS: A co teprve Bobik, kterej jde na veprovy hody!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam