• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    GRANTORINO: Tenhle pocit znám! Je to fakt nejlepší, vidět z dálky jaká jede tramvaj :D a taky si pamatuju jak jsem pak přišla domů a zhrozila se, kde všude mám prach a bordýlek, kterej jsem se slabšima čočkama neviděla..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mám hrozně velikou radost. Jsem jako Alenka v říši divů, mám totiž nově kontaktní čočky a už o něco lepší :D
    Připadám si jako malé děcko, díky tomu vidím věcí, co jsem neviděla a najednou je to ostré a veselé. Jsem z toho jak na tripu, a ty pampelišky tvl!!! A usmívám se na lidi jako debílek :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KAIAFOX: vis co bere spoustu casu a energie? vysedavani nad socialnimi sitemi. zkuste se uplne odpojit od internetu a uvidis novy svet.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Že mi u vrstevníků nejvíc vadí ta odevzdanost, rezignace a pasivita. Tvl, my sice taky vždycky nemáme tolik energie, ale než abysme se synama uhnili, učíme se nový věci, hejbeme se, atd. Pořád jim dodáváme energii, aby pak sami neprohnípali půlku života.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SALAMAN: Přesně. Zjistila jsem, že můj čtyřicátnický cynismus a postupná ztráta víry v lidstvo je vlastně způsobená tím, že lidi mojí generace jsou už fakt kolikrát děsní boomeři.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    SALAMAN: Ztotoznuji se :-) me si pred nejakou dobou par jejich zastupcu "adoptovalo" a je s nima fakt sranda :-)
    ALESH
    ALESH --- ---
    SALAMAN: ja uz mam ted 3-4. generaci kamaradu. Ted o cca 12 let mladsi nez ja. Ale citim, ze s tema uz zestarnu.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    SALAMAN: Mytéž, ačkoliv jsem si musel zvyknout, že jsem pro ně tak trochu daddy
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Je mi neskutečně sympatická generace Z. Kolikrát si s nimi rozumím líp, než s mými vrstevníky.
    XARGH
    XARGH --- ---
    SHEALA: vubec se nedivim! :-/ o krute sikane paraplegika (ovsem o par desitek let stare) mam dokonce evidenci z Norska, socialniho raje!
    "Drsne" (vztazeno k sobe) chovani lidi s postizenim jsem uz parkrat videl, podle me je to "coping mechanism".
    Jinak historicky vidim v tomto "oboru" jasnej pokrok (medicina, tech, obcanska prava) idealni stav je stale daleko a kdo vi, jestli to nehodi zpatecku v situaci, kdy pujde spolecnost do zadele.
    Eticky se moc nevyvijime, kdyby byl buh, tak je to v tomto ohledu uzvanenej flakac! :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XARGH: já bych byla vděčná, kdyby se víc rozšířila práce citlivá k traumatu u ˇVS poradců pro postižené (handicapované studenty). Přestože jsme nucení se chovat jakože jsme strašně drsní, tak to trauma tam bude velmi často. Co jsem mluvila s lidma, tak násilí od rodičů, šikana, sexuální násilí, nebo omezování možnosti se rozhodovat mají potom mnohé efekty. Práce citlivá k traumatu by to měla zmírnit.

    Ona by se měla teda víc rozšířit obecně, no. Může to umožnost dostudovat, zabránit některým hospitalizacím, upadnutí do bezdomovectví.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    OMNIHASH: Teda s tím plusem - plus za zajímavé zjištění. Mickey mouse svět stále mínus.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XBAHNO: to je v Mickey Mouse vesmíru jednoduchý: zvířata, co nosej trička/košile jsou antropomorfní, ty co nenosej nic ne. Šaty tam taky dělaj člověka.
    XARGH
    XARGH --- ---
    GRANTORINO: kdysi me to taky zajimalo, preptal jsem se jak moc je aktualni a proc ho XY povazuje za prekonaneho (kontext drogy)

    Gabor je fajn pro popularizaci a svépomoc. Zároveň nejde říct každá závislost je způsobená traumatem. A to ani v tom širokém úhlu pohledu, jaký nabízí třeba koncept vývojovéh traumatu, jak ho popisuje van der Kolk. Zároveň pokud se díky Gáborovým knihám bude šířit, že k lidem co se potýkají se závislostí je potřeba se chovat jako k taumatizovaným, tak super, protože tak jako tak něco na pozadí vždycky je. Ale můžou to být dost různé věci, ne jen trauma.
    Průser je, pokud ho teď objevili případní profesionálové, dělají z něj modlu a nějak si nevšimli, že jim uniká 30 následné práce a výzkumu.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Jsou dny (poslední dobou je jich většina), kdy mám pocit, že to jediné, čím můžu být přínosný svým kamarádům, je to, že pro ně vedu RPG hry. A v tyhle dny mám pocit, že to je vlastně strašně lame a je to málo, ale že jim vlastně nemám co jiného nabídnout.
    Uvnitř vím, že to není pravda - stejně jako, že to není vůbec lame, protože ty okamžiky během hry jsou často skvělou vzpomínkou - ale to nebrání mému vnitřnímu boomerovi, abych sám sebe neshazoval a neponižoval.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ERVIN: většinu lidí co se hroutí z každé Picoviny zničila šikana, příliš kontrolující rodiče, nebo obojí.b
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Vzrusuje me Rhea Ripley.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Dnes jsem napul podlehla call of the void. Kdyz v tunelu zastavil vlak a rozsvitila se svetylka u dveri, zmackla jsem to. Dvere se samozrejme otevrely. Nicmene jsem nevystoupila, za coz jsem na sebe hrda.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: Fakt doufam, ze tyhle “rodice” jednou shori v pekle.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Po několika dnech vytahování se po příbuznejch a kamarádech, jsem udělal krok zpět a holt teda ty Wafky zase spustil no. Meh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam