• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    TRISSIE: já uplně zapomněla, že tohle existuje!! A přitom jsem se po ní dycky mohla utlouct... Hm, a nemam naprosto žádný místo v mrazáku, takže zejtra se tu asi budu přiznávat, že jsem ji holt bohužel musela sežrat celou na posezení.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Chtěl bych zjistit, jak se jmenujou ty jednovaječný dvojčata od nás z města, abych jim mohl projet socky, protože jsou hot.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KAIAFOX: Fatboy Slim souloží v nebi!
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MICHELLEDANIELS: Fatboy Slim je jeden člověk, ne kapela..
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: Ja taky. Fatboy Slim ji prej dělají novy song, ať jim nedělá do toho starého.

    Fatboy Slim | We would have given you 10 out of 10, Rachael ❤️ #olympics #raygun #spikejonze #breakdance #fatboyslim #praiseyou #electronicmusic... | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/C-p9q23iHwM/?igsh=bHltOGY0bDl0ZHJv
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Brakedancu nerozumím, ale to vystoupení Raygun se mi vcelku líbilo. Úplně nevidím důvod, proč nedostala žádný body.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    SATOO: jako stará novomanželka určitě ne.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Nikdy jsem na to moc nebyla (v terénu a na trénincích to nevyužiju), ale začalo mě po svatbě bavit spodní prádlo. Kraječky, hedvábí, satén, pyžámka, župánky, podvazky, punčochy...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ADELHAIDA: Podle reakcí lidí na videích má. Nevim...

    MAR_TINA: Okamžitě to jdu zkusit!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ERVIN: A to má bejt dobrý?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ERVIN: kdysi před touhle blbostí jsem někde dostala vanilkovou s pistáciovým olejem bez soli a bylo to boží
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Máme kousek od nás Creme de la Creme a HD taky výjimečně dětem/muži koupím, ale celej tenhle přeslazenej tučnej nesmysl prostě nechápu. Já jsem po tom úplně dehydrovaná, nějaký letní osvěžení se nekoná a z tý cukrový porce je mi regulérně blbě... a fakt si radši sáhnu do lednice pro vychlazený tvaroh/kefír :D.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Přiznám se, že jsem podlehl virálnímu videu a zkusil vanilkovou zmrzlinu zakápnout oliváčem a posypat špetičkou soli. JE TO HNUS!!!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ARGANNAH: Já děkuju, chipotle je moje láska, dej mi k nim chipotle a sežeru i tkaničky od bot, ale většinou kupuju en adobo, tak rád vyzkouším něco novýho.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Přiznávám se, že neodolám LIDL zmrzlině s karamelizovanými vlašskými ořechy. Kdo by žral slanou zmrzlinu, když může mít tohle? :-)
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: tak bacha, abys za to nedostala volhu. Přeplavat... ;)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Chutná mi HD ale jen vanilkova, slanej karamelu nic moc.


    Jo a hlasoval jsem pro KUNDU
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dneska jdu za školu...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    BEEBLEBROX: fejkovej HD slanej karamel od lidlu je levnejsi,lepsi a s pricetnejsim slozenim...nemam duvod pokouset HD priste.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SALVATOR: Ingredience: malinká cibule nebo čtvrt až půlka středně velký, pár stroužků česneku, třtinovej cukr, sůl, citrón, olej, voda a samozřejmě chipotle papričky (má Mexicali v Kovářské, eshop na https://www.mexicali-mercado.com/). Množství všeho je přibližný, sama to odhaduju, tzn. dolaď si sám. :)

    Postup: pokud možno trochu podrtit tak sedm až deset chipotlí (ono to moc nejde, ale aspoň trochu je potřeba je natrhnout, ať do nich jde líp voda), naházet do hrnku, zalít vroucí vodou, přiklopit a nechat tak aspoň půl hodiny, radši hodinu bobtnat, až pořádně nasajou vodu, přestanou být suchý a zvláčněj. Chipotle potřebuje víc času než jiný sušený chilli, takže tuhle fázi je třeba neuspěchat.

    Jakmile jsou chipotlinky použitelný, na troše oleje udělat cibulku do karamelova (do klasickýho českýho sklovita nestačí, musí bejt krásně tmavá a sladká). Jakmile je cibule hotová, přisypat cukr (odhadem dvě tři polévkový lžíce, ale dle gusta každého soudruha) a standardním způsobem udělat základ na karamel, výsledkem by měla bejt karamelizovaná cibulka v hustým karamelovým sirupu. Ten osolit, lupnout do něj dva tři stroužky česneku podle chuti (klidně vcelku, beztak to pak budeš mixovat), vlít tam vylouhovaný chipotle papričky i s vodou, ve který se máčely, a nechat pěkně provařit, dokud nejsou chilli úplně měkký (pokud se ti je podařilo potrhat, takže dobře nasály vodou, měla by stačit cca půlhodinka). A to je v podstatě všechno. Teď už to jen vemeš, rozmixuješ, dosolíš podle chuti a jako úplně poslední krok přidáš čerstvou citronovou šťávu, která to nejenže pěkně okyselí, ale ještě ti zpomalí kažení. Výsledek naliješ do lahvičky, zavíčkuješ. Pokud jsi nezapomněl přidat citrón, vydrží ti omáčka v lednici několik dní bez problémů. Asi by se to v téhle fázi dalo i zavařit, ale já na to dlabu a dělám vždycky čerstvou. :)

    Omáčka se dá jíst i horká, ale mnohem víc pálí. Pro ty, co snesou míň, je lepší nechat ji vychladnout. Naopak pokud někdo miluje ostrý a je na něj chipotle level málo, jde do toho přidat i nějakou další mexickou papriku neutrální chuti, např. árbol nebo cascabel (Češi si hodně oblíbili habanero, ale ono mívá nepříjemnej chuťovej podtón, sama s ním moc nepracuju). V takovým případě bych tu přídatnou papričku louhovala zvlášť a výluh z ní pak vylila - kromě chipotle mají výluhy ze sušenejch paprik takovou blbou čajovou příchuť, která dělá v omáčkách zbytečnej bordel.

    Dobrou chuť a těší mě tvůj zájem, tenhle recept jsem pilovala div ne roky a ráda ho pouštím dál :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam