• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KURE: Ano, letos jsem si delala vlastní.
    KURE
    KURE --- ---
    MICHELLEDANIELS: med jíš? ;)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Sladké mámení... Kill me now.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KURE: pokud tu slepici nekdo pred tim prcal, jinak je to vlastně jen menstruace :)) Dobrou chuť! :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KURE: Fakt ne.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: to je taky vrazdeni! :D :D
    SITH
    SITH --- ---
    Mám tu svá oblíbená ID, kde mi jejich plus potěší o dost více než ty od ostatních
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    U příbuzných od ex to umí bejt náročný. Ty písně co si tu pouštějí jsou za trest. Nohavica, Nedvědi, DJ Bobo a ostatní ani neznám. Stojí mě dost úsilí to nekomentoval.

    Kde je Pantera když ji člověk potřebuje?
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    GRANTORINO: Já vím, že na těch serverech je bambilion lidí a účtů, a proto a jen díky tomu je tam hodně zajímavých informací.

    Mně jenom nepřijde dobrý nápad věnovat svůj čas jediné soukromé centralizované platformě, býť je tam mnoho známých. Účet tam mám a před časem jsem se tam i pohyboval.

    Mrzí mě, že když se objeví pojem "sociální sítě", obvykle se za tím skrývá FB nebo dnes Xko.

    Pokud jde o koncept sociálních sítí, připadá mi vhodnější distribuovaný (decentralizovaný) protokol jako třeba Mastodon nebo Matrix.

    Účet mám na Matrixu: @rusirious:matrix.org
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    R_U_SIRIOUS: jako ano, tohle je super idealisticky pohled, ale já se prostě v branži a sociální skupině i ve své věkové skupině bez FB a Instagramu neobejdu. To je prostě realita. Navazování kontaktů skutečně probíhá z velké části přes sociální sítě, stejně jako okamžité domluvy ještě speciální kategorie jsou cizinci, ti obvykle mají Instagram a FB a whatsapp a jinde ani nefungují.
    Takže to sice není cool, ale mně to tak funguje.
    A zjistila jsem, že i když lidi třeba nutně nelajkujou moje příspěvky, tak potom při osobních kontaktech z nich leze, že to celkem hodně dlouhodobě sledujou.
    Zatímco na webovky mi neleze nikdo, to už prostě lidi nechtěj sledovat navíc...
    Just sayin, vím, že tady na nyxu za to samozřejmě dostanu bídu :D a Meta jo, ale třeba na Twitteru nejsem zase vůbec. Takže Musk nic no.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mám účet na Fejkbůku,... a to hned ze dvou důvodů. Tím hlavním byl fakt, že když jsem ještě pracoval ve Whiskáči, tak se většina věcí skrz práci domlouvala ve skupině na Messengeru a já tehdy netušil, že ten můžu používat i bez profilu na FB. Tím druhým byl krapet diskutovatelnější fakt, o kterém jsem se dočetl, když jsem se pídil po informacích o FB. A sice že FB beztak vytváří stínové profily úplně všem na základě všech těch informací, které k němu protečou ať již od stávajících uživatelů, či jakýmkoli jiným způsobem, a že je tak lepší si tam ten profil raději opravdu vytvořit a mít ho tak pod kontrolou...

    A jinak též souhlasím s tím, že některé skupiny tam po informační stránce opravdu stojí za to. Pro mě to kupř. svého času byla ta s názvem Malt Maniacs & Friends, ve které jsem narazil na spoustu zajímavých informací, ke kterým bych se jinak jen horko těžko dostal.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    LUSINDA: Fake účet? Co to přesně znamená?

    Já myslel, že celý FB je fake. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mám účet na Facebooku. I na Instagramu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    R_U_SIRIOUS: FB je jediný místo kde mám fake účet. Bohužel ty zahraniční kanály nejsou tak špatný min. o designu, historii, sleduju muzea po celý Evropě apod. ....... V češtině je super stránka "negativy z popelnice". Ale nechápu lidi co mají touhu jen tak tam existovat.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    GRANTORINO:
    LUSINDA: Jeden z důvodu, proč tam nechodím. Kromě toho, že svoje data nehodlám dobrovolně dávat Metě nebo Muskovi, tak sociální prostor bez transparentního způsobu tvorby a vynucování pravidel je (globální) průser.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    RANDOM_NIGHT: ❤️
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ELSINOR: Hej! Já sem jdu zrovna napsat, že když se dívám na plusy u svého příspěvku a vidím tvoji ikonku, vždycky na ni kliknu, abych viděla ELSINOR, protože z toho mám radost.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUSINDA: jo mě to jednou vzalo stížnost na FB :) cápek za měl něco jako, že někoho zabije, a to ho po nahlášení uznali a smazali a poslali mi o tom zprávu. Ale děje se to málo.
    Já jsem zas prodávala taneční šavli. A jedině bez zmínky o ní to prošlo. Fotka a neurcitej popisek.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRANTORINO: neboj FB by to nesmazal....ten nemáte ani příspěvky, kde někdo nabádá k náboženskému vraždění. Fakt to nechápu..... hlavně, že inzerát na prodej vajec mi vždycky smáznou do dvou minut 😬🥚
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Z nejakyho duvodu se dokazu vyspat mnohem lip na nejakym random gauci, nez doma na velky posteli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam