Nejdriv telefonat z financiho uradu a SMS s textem: Mate dluhy vice info zde nyni: "url"
Ta stranka uz nebezi, ale na mobilu vypadala takto (schvalne si porovnejte s portalem Moje Dane):
Kliknul jsem na prihlaseni Identitou obcana a presmerovalo me to na prihlasovaci stranku mBank (asi jako kdyz vyberu na eshopu mPlatbu). To byl ten pruser, protoze v tom mi prisla notifikace na potvrzeni prihlaseni, coz byli ti podvodnici, nikoliv ja prihlasujic se do danovyho portalu. Dalsi notifikaci na potvrzeni prevodu penez uz jsem samozrejme odmitl a okamzite si zmenil heslo, cimz bylo pravdepodobne vse vyreseno. Jeste mi potom volal nekdo kdo se predstavil (s ruskym akcentem) jako pracovni monitoringu internetoveho bankovnictvi a vyptaaval se na veci, ktery by vubec nemel vedet, treba zustatek na ucte. To uz jsem tipnul.
Chci jenom rict, ze nekdy se muzou sejit okolnosti tak, ze i kdyz clovek vi, ze si ma davat pozor, tak v nekterych situacich tu pozornost zkratka ztrati. Ja jsem si chtel overit, ze nemam dluh u FU (protoze jsem OSVC a obcas se proste na neco zapomene) a do toho jsem mel v troube obed, ke kterymu jsem odbihal abych ho nespalil. Cely to melo happy end, ale jeste dobrou pul hodinu jsem se fyzicky klepal, kdyz jsem si uvedomil co se mohlo stat.