Přiznávám, že vlastním zateplenou mikinu koupenou z e-shopu jedné z mých oblíbených skotských palíren whisky, Highland Park, kdysi před pár lety. Tehdy jsem ještě ovšem netušil, že to bude až takové terno. Nosím ji v podstatě celý podzim a jaro, je-li nějaké, plus notnou část zimy, jenom s trikem pod ní. Je to moje nejoblíbenější mikina ze všech, které jsem si kdy koupil. Foto dodávám pro ilustraci - v téhle kombinaci ji nosím nejčastěji.
Mimochodem, ty boty na fotce jsou české značky Saltic (model Aragon) a jsou to také miláčci. Mám je už od dob, kdy jsem se živil moderováním sokolnických ukázek a výcvikem dravých ptáků, tj. přes 8 let. Tehdy jsem je poprvé viděl u kolegy, který si je pořídil. Jsou to jediné boty v mém životě, které ani po takhle dlouhé době nemají vydřenou vnitřní stélku na vnějších bocích pat - to byl ostatně tehdy jeden z hlavních důvodů, kvůli kterému mne zaujaly u kolegy, mimo vzhledu samozřejmě. Podrážky jsou sešlapané naprosto minimálně a vnitřek vůbec nesmrdí. O pohodlnosti ani nemluvě. A navíc jsou vyrobené u nás v Evropě, žádný čajna šmejd. Dal jsem za ně tehdy bez stovky 3 tisíce. Barva už za ty roky vybledla, ale jinak jsou snad nezničitelné... Byly se mnou na Islandu, ve Skotsku či v Itálii. A kdybych měl možnost koupit si ty samé ještě jednou, udělám to bez mrknutí oka.