• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SALVATOR: aww🥹
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KAIAFOX: To mě mrzí a kdo to způsobil by měl dostat za uši. Ale to je ta krása interakce na internetu - můžeš reagovat jak chceš. Můžeš říct "dík", můžeš říct "ale piču krávo vole", nebo nemusíš reagovat vůbec nijak a je to taky naprosto ok.
    KURE
    KURE --- ---
    jsem naprostej hudebni barbar a neznalec :/
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FINSON: a jestli máš rád trochu víc vrstevnatou hudbu - občas jazz, občas electronica, etc, tak doporučuji Tortoise.
    FINSON
    FINSON --- ---
    STEPNI_VLK: Narazil jsem na ně, ale prozatím mě víc zaujali jiní. Aktuálně nejvíc sjíždím If These Trees Could Talk, Tides From Nebula a Parker.
    HEJSEK23: Nejsem, měl jsem jinou akci. Ale v minulosti jsem ho viděl hodněkrát, vlastně to pro mě je nejvíc naživo navštěvovaný umělec ☺️
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    STEPNI_VLK: Neznal jsem! Díky moc!
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    Nevím, jestli to dal zvládnu...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FINSON: mam to podobne. Na hru s texty je take mistr Xavier Baumaxa, ale on je cestinar.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    FINSON: R Křesťan.... A jseš dneska ve Fóru Karlín?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Přiznám se, že na takový reakce na sebe nejsem zvyklá a vždycky mě to paralyzuje/vůbec nevím, jak na to reagovat, protože jsem dospívala v nepřijetí a odmítání a celkově to období pro mě bylo bolestivé..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FINSON: Synonymem post rocku jsou pro mě skotští Mogwai. Předpokládám, že je znáš. Ale kdyby náhodou nikoli, tak vřele doporučuju - k objevování toho mají víc než dost.
    UNUX
    UNUX --- ---
    Jediný, co vopravdu zbylo z toho vše je, že už chci umřít, abych se tady vod vás nemusel nechat pořád ponižovat.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já se teda přiznám, že od svých 8 let, kdy jsem poznal U2, Mika Oldfielda a pak sjel po nakloněné rovině přes Bruce Dickinsona a Sepulturu až k norskému black metalu, že většinu života poslouchám hudbu jako materiální hluk.

Texty jsem kromě českých klasik jako Plíhala, Skoumala, Nohavici a trampských odrhovaček začal vnímat až mnohem později a jen namátkou, nějak víc se nad nimi zamýšlím až daleko po třicítce a i dnes jsem schopen si do detailu naposlouchat nově objevenou písničku, aniž bych věděl, o čem vlastně je. Důležité je, aby v ten čas sedla do "soundtracku mého života" těmi zvukovými vibracemi, text vem čert.

Hodně se mi taky líbí post rock, ve kterém se vůbec nezpívá.

Jo a Robert Křesťan, to je textař a překladatel. Ten je jediný, u koho se naopak nechám zasáhnout jazykem víc než hudbou, a to ty jeho jinotaje a narážky na všechno možné rozklíčuju jenom zčásti.

Ztraceného si pouštět nebudu, stačí mi, že synek frčí na Pokáčovi.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TRISSIE: Mě teda ještě navíc fascinuje to jeho vytí, jež nacpal snad skoro do každé skladby, kterou jsem až doposud bohužel slyšel. Ačkoli tedy ve výškách zjevně moc "chodit" neumí. Nu což, sice mu zjevně chybí soudnost, ale tendencí jít do toho neohroženě po hlavě zjevně překypuje. ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NELLAS: to je nicim nepodlozena teze, tim se nenecham zmast.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BLOWUP: Neboj, ona vydrží nezkažená několik let, nemusíš se tak nutit...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NELLAS: pro me je nejvetsi kouzlo chodit kolem tech cokolad co lezej vedle kavovaru a nic si z nich nebrat :-) Nekdy ale neni na zbyti a musim se obetovat, protoze treba tu s 85% kakaa jinak krome me nikdo nechce a tak by se mohla zkazit.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BLOWUP: Ale to pak není to vánoční kouzlo!
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NELLAS: ja to teda nechtel psat, ale nasi cokoladovi experti v kancelari (pardon, expertky) davno vedi, ze adventni kalendare obsahujou spis podradnejsi cokoladovy produkty - nedavno se delal nejakej test oblibenosti mezi detma (ktery tak nejak porad jsou hlavni cilovou skupinou otevirani okynek) a nejlip jim to chutna kdyz to je sladky jako cumel. Vyhral s naskokem kalendar od Kinderschokolade kterej je tak sladkej ze se skoro neda zrat. Za stejny penize jako ty kalendare se daji koupit opravdu dobry cokolady pro dospely. Prej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: To vubec necti kouzlo vanoc tenhle tvuj pragmatickej pristup.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: to je totiž strašně těžký, potřebuješ:
    1. aby to mělo smysl
    2. aby to gramaticky bylo správně
    3. aby se to rýmovalo
    4. sedělo do hudby
    (a bonusově - aby to vyjadřovalo to, co chceš, aby ta písnička vyjadřovala, a dvojitý bonus, když tam máš JEN to, co chceš, aby tam bylo, a ne vycpávku, která neurazí, ale taky nevylepší)

bohužel, většina textařů zvládne jeden, maximálně dva body. Ty, co daj 4 plus oba bonusy, bys spočítala na prstech neopatrného pyrotechnika.

(mě takhle z fleku napadá Nohavica zamlada, a samozřejmě Kryl, mistr obrazů vykreslených několika slovy. Třeba až v dospělosti mi došlo, proč motýl zahynul pod jeřabinami tmavočervenými, i když zralé jsou spíš oranžové)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam