• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TERRYNKA: tyjo, můj mozek má nějaký gramatický adblock filtr, doteď jsem tam slyšela "s kufrem plným něhy" a už to nefunguje :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TERRYNKA: přiznám se, že (šťastně) nevím, na koho Terrynka odkazuje
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    GREAT_R: ..a to s autorem jazykove lahudky “s kufry plnych nehy” nikdo z vas nemusi pracovat. Ja jo. A je to utrpeni minimalne stejne, jako poslech Krystofa.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Dlouho jsem si myslela, že Klaus ml., je Kraus ml.. Vlastně dodnes si sem tam rikam, že ho beztak vyprcal Kraus, protože si jsou strašně podobní :))
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ELIZHANNAH: rádio impuls je zlo, od kolegyně z kanclu se to neslo nonstop... nakonec se to i dalo ignorovat a ani český texty nevnímat... dokud si ona kolegyně nezačala s tím rádiem prozpěvovat... v té době jsem si pořídil pořádná sluchátka
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    UNSEEN: taky mi svýho času vadila při práci hudba, kterou jsem si nemohla vybrat (mám pocit, že to tehdy bylo rádio Impuls), a fakt nechápu, že někdo dokáže ty slyšené texty odfiltrovat a neslyší je. Já se buď nepatřičně rozcitlivuju, nebo v duchu nadávám, co za ehm to musím poslouchat. To se nedá! Při práci chci buď ticho, něco instrumentálního nebo nějaký hudební minimalismus...

Vlastně mi to vadí i v obchodě. Jdu do obchodu, vím předem, co chci koupit, ale vstoupím a furt mi nějakej hlas z rádia nutí nějakou náladu nebo nějaký myšlenky... to mám sto chutí se na patě otočit a říct, že za takových podmínek nic nechci a nechte si to v regálech!
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    v návaznosti na TRISSIE: se teda přiznám, že tuhle schopnost FINSON: celkem závidím. jako u hudby, kterou si sám vybírám, se bez toho obejdu, ale výrazně by to asi ulehčilo pobyt v civilizaci.
    ale evidentně to dost lidí umí, protože když občas lapám po dechu nad tím, co rádio v kanclu pěje, tak kolegyně se jen diví s tím, že texty ony vlastně vůbec neslyší, když se na to nesoustředí. taky to nechci slyšet, ale prostě mne to za ucho drapne. asi neprofesionální deformace nebo co...

a rovnou se přiznám, že mi věkem asi dochází trpělivost (nebo v tom mají noty vánoční písně) - dřív jsem jim nechával rádio hrát do dvou, kdy šla většina domů a pak si pouštěl svoje. momentálně nastává rituál přeladění chvilku po obědě.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    nesnáším prosinec, je to pravidelně můj nejhorší měsíc v roce, takže se s dovolením asi někam zahrabu a v lednu vylezu
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SALVATOR: aww🥹
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KAIAFOX: To mě mrzí a kdo to způsobil by měl dostat za uši. Ale to je ta krása interakce na internetu - můžeš reagovat jak chceš. Můžeš říct "dík", můžeš říct "ale piču krávo vole", nebo nemusíš reagovat vůbec nijak a je to taky naprosto ok.
    KURE
    KURE --- ---
    jsem naprostej hudebni barbar a neznalec :/
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FINSON: a jestli máš rád trochu víc vrstevnatou hudbu - občas jazz, občas electronica, etc, tak doporučuji Tortoise.
    FINSON
    FINSON --- ---
    STEPNI_VLK: Narazil jsem na ně, ale prozatím mě víc zaujali jiní. Aktuálně nejvíc sjíždím If These Trees Could Talk, Tides From Nebula a Parker.
    HEJSEK23: Nejsem, měl jsem jinou akci. Ale v minulosti jsem ho viděl hodněkrát, vlastně to pro mě je nejvíc naživo navštěvovaný umělec ☺️
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    STEPNI_VLK: Neznal jsem! Díky moc!
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    Nevím, jestli to dal zvládnu...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FINSON: mam to podobne. Na hru s texty je take mistr Xavier Baumaxa, ale on je cestinar.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    FINSON: R Křesťan.... A jseš dneska ve Fóru Karlín?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Přiznám se, že na takový reakce na sebe nejsem zvyklá a vždycky mě to paralyzuje/vůbec nevím, jak na to reagovat, protože jsem dospívala v nepřijetí a odmítání a celkově to období pro mě bylo bolestivé..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FINSON: Synonymem post rocku jsou pro mě skotští Mogwai. Předpokládám, že je znáš. Ale kdyby náhodou nikoli, tak vřele doporučuju - k objevování toho mají víc než dost.
    UNUX
    UNUX --- ---
    Jediný, co vopravdu zbylo z toho vše je, že už chci umřít, abych se tady vod vás nemusel nechat pořád ponižovat.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já se teda přiznám, že od svých 8 let, kdy jsem poznal U2, Mika Oldfielda a pak sjel po nakloněné rovině přes Bruce Dickinsona a Sepulturu až k norskému black metalu, že většinu života poslouchám hudbu jako materiální hluk.

Texty jsem kromě českých klasik jako Plíhala, Skoumala, Nohavici a trampských odrhovaček začal vnímat až mnohem později a jen namátkou, nějak víc se nad nimi zamýšlím až daleko po třicítce a i dnes jsem schopen si do detailu naposlouchat nově objevenou písničku, aniž bych věděl, o čem vlastně je. Důležité je, aby v ten čas sedla do "soundtracku mého života" těmi zvukovými vibracemi, text vem čert.

Hodně se mi taky líbí post rock, ve kterém se vůbec nezpívá.

Jo a Robert Křesťan, to je textař a překladatel. Ten je jediný, u koho se naopak nechám zasáhnout jazykem víc než hudbou, a to ty jeho jinotaje a narážky na všechno možné rozklíčuju jenom zčásti.

Ztraceného si pouštět nebudu, stačí mi, že synek frčí na Pokáčovi.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TRISSIE: Mě teda ještě navíc fascinuje to jeho vytí, jež nacpal snad skoro do každé skladby, kterou jsem až doposud bohužel slyšel. Ačkoli tedy ve výškách zjevně moc "chodit" neumí. Nu což, sice mu zjevně chybí soudnost, ale tendencí jít do toho neohroženě po hlavě zjevně překypuje. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam