• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    FRENNET: Prosimtě, Jamillos zná tak nanejveš co zaslechne v rádiu, nebo co řve nějakýmu frikulínovi v autě. Hodnotí něco, vo čem ve skutečnosti ví úplný prd.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PROZAC: asi z toho bude nový meme do gastro vtipů.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    Poté co si mě obsluha v me oblíbené pizzerii nevšímala , jsem jim při odchodu plivl na dveře.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JAMILLOS: Do rapu patří i trip-hop a tam namátkou patří:
    Portishead, Massive Attack, Tricky, Morcheeba, Amon Tobin
    To je taky neposlouchatelne?
    Ja sen jen ptam, protoze kazda škatulky obsahuje svoje škatulky a tohle co pises je velice kratkozrake a omezené.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    LOGO: Děkuju za téměř lidskou reakci, aspoň někdo. Chápu, že škatulka už je dneska bohužel asi nutná, ať pro přemejšlení nebo komunikaci.
    "Kvalitní hudba v rapu" je pro mě oxymóron, sorry. Nicméně pokud ohledně toho umění máš na mysli kulometnou improvizaci á la slam poetry a svým způsobem trochu i stand-up, tak to jo, to beru. Někdo mi dokonce kdysi říkal, že je v tomhle nějak extrémně dobrej Eminem, byly tam snad jakýsi rekordy či co.

Nicméně jako celek je rap příšernej, tak to zkrátka vidím. Sorry!
    Jsem ovlivněnej tím, že máme v rodině profesionálního muzikanta a spoustu dalších jsem potkal (a sám jsem kdysi chvilku trochu hrál)? Možná... a možná ne. Spíš ne. Vlastně rozhodně ne.
    To, co jsem slyšel, je zkrátka agresivní, negativní odpad, ze kterýho se mi dělaly vředy. Můj pohled - což už se dneska nenosí, já vim.

Mimochodem, všiml jsem si, jak se na Nyxu - což je koneckonců jistej sociální lakmus - čím dál víc projevuje určitá davová mentalita (to samozřejmě nemyslím kvůli tomuhle). Ostatně lidi tu mají vztahy, ať už virtuální nebo skutečný, já to chápu. A je to bezpečný, pohodlný atd., to nechme. Každopádně je legrace to zpovzdálí sledovat a nebát se psát vlastní názory, ať už se týkají čehokoli. Zejména v politice nebo novinkách z titulků to vypadá, že tahle báječná hypersenzitivní společnost naoko vyznává rádoby všeobjímající A, ale běda jak člověk přijde s B...

Tak jo. O několik komentářů víc, než jsem chtěl ke svýmu původnímu příspěvku přidat (tj. žádný).
    Přátelé, ať se daří, poslouchejte, co je libo, a hlavně si nenechte do ničeho kecat!

PS: Jsem mileniál (starší), akorát mám rád češtinu, čili se umím relativně dobře vyjadřovat a většinou nepoužívám takový ty novodobý píčoviny, a moje písemný vyjadřování (toto píšu v těžký kocovině, mimochodem) tudíž může někomu evokovat šedesátiletýho člověka. Ale s tím nic nenadělám. Chápu, že někdo to tak zase hodnotí kvůli obsahu, a s tím taky nic nenadělám.

Jinak normálně bych sem takovýhle kraviny nepsal, navíc pošahanejch grafomanů je na Nyxu jistě dost, ale tohle auditko je o přiznávání a s tou kocovinou se to zkrátka nějak sešlo, no.
    Tak cheers... a hezký svátky všem.
    LOGO
    LOGO --- ---
    JAMILLOS: jseš boomer. Je spousta kvalitní hudby i v rapu. Člověk jen musí chtít najít, pak najde kvalitu snadno. I rap (a jeho odnože) můžou být umění, má tedy na mysli především texty.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Posledni dobou me bavi vlastne uz jen pracovat, coz je smutny, vime. Ale dneska jsem jela po praci sama k nasim, chvili jsme se segrou zdobily cukrovi a sily panacka a u toho mezigeneracne klabosili u stolu. Bylo to moc fajn. Me ty stereotypy tak ubijeji, mela bych se mit objektivne dobre, ale jakmile sklouznu do vzorce budicek-prace-domu, stava se ze me fungujici deprese. Zejtra ho konecne dokopu (fakt to musim delat?) a koupime si aspon ty letenky, at se mam aspon na co tesit. Kurva, ja chci zit akcne a ne hnit furt jen doma.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Kdyz se mluvi medicimballu, tak se mi vybavuje, jak jsme si s nim na zakladce meli hazet s druhou osobou. A mne do dvojice pristala holka, kterou jsem nemela rada. A byla strasne malinka. A ona na nekoho otocila hlavu ve chvili, kdy jsem ji ho hodila. Kdyz se otocila zpatky, ten balon ji polozil na zem. Je mi to trochu lito, ale jsem svine à pochechtavam se pri ty vzpomince i dneska.
    KURE
    KURE --- ---
    Právě jsem si nasypal hrst kakaa do postele.
    Původní barva prostěradla bílá.
    Pokus to setřít vlhkým ubrouskem nebyl nejlepší nápad.
    Díky bohu za matracovy chránič.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: ježíšmarjá, děkuju moc a medball na doma chválím ❤️
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přiznám tak trochu i za
    VESTIGIA: . Ona umí tak pěkně lidi nadchnoput a tak dobrý cviky, že jsem si hned musela koupit medicimbal i na doma.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: děkuju ❤️ Ve středu zas budu v plné síle.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: já o tom maličko přemýšlela, ale jsem úplně unavená a zmrzlá, tak na tebe budu myslet :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Docela si přeju, aby mi dnes na druhou lekci nikdo nepřišel a já mohla jít domů. Jasně, že lidi dorazí a já tu hodinu odvedu nejlépe jak umím, ale já jsem tak unavená, že ani na peníze nekoukám.
    PETULA21
    PETULA21 --- ---
    Přemýšlím, kde udělali J rodiče chybu.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PALEONTOLOG: Ale já jsem z ničeho nedělal "obecnou pravdu", to už si tam dosazuješ svoje příběhy nebo špatně vnímáš text; já jsem pouze vyjádřil svůj názor na určitej typ "hudby". Fakt to není tak těžký.
    No nic, já věděl, že to bude problém.

PS: "proti gustu žádnej dišputát" si představuju trochu jinak než:
    "chorobná projekce debilních stereotypů
    z repertoáru boomerskejch dementů nejtvrdší linie
    ví úplný hovno
    zkreslení
    vypichuju tvou omezenost
    mozek takhle oblbuje majitele"

Máte v tom trochu hokej, pane. ;)
    A teď už opravdu adieu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAMILLOS: proti gustu není dišpitát, problém je, když někdo ze svý preference dělá obecnou pravdu :-P a mozek takhle oblbuje majitele docela často a rád
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PALEONTOLOG: Ale ono udělat si na něco názor – a nikoli po jedný nebo dvou zkušenostech – není omezenost. Fundovanej, legitimní názor klidně může bejt celkově negativní... nebo celkově pozitivní, plus cokoli mezi tím. Ano, určitý věci jsem tam vypíchl, ale když ona to opravdu je hloupá, agresivní, negativní sračka a nikdy jsem ani náznakem nezaslechl nic, co by tenhle dojem byť lehce narušilo. A za ten život už jsem toho slyšel dost. A ne, nemusím postahovat a naposlouchat hromady alb, abych se k tomu mohl vyjádřit.
    A tak jsem se v auditku Přiznání k tomuto postoji přiznal. Různý lidi viděj věci různě, smiř se s tím. ;)
    Peace out.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAMILLOS: nebiju se za rap, jen vypichuju tvou omezenost. ty signalwords jako "skutečná muzika" a "samej negativní" mi prostě nedaly
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PALEONTOLOG: Slyšel jsem i tichej, žádnej rozdíl. Ostatně hlasitost nebyl zrovna ten hlavní faktor, že jo.
    Na to, že rap osobně nesnášíš, se za něj teda ale biješ... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam