• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JAMILLOS: No kamo, Smolík pacholik.
    Muj hudební zaber je široký. Co jsem nedokázala a nedokážu poslouchat je Rybicky48 a takove ty zabavove a revival kapely, kdy zpěvák vic řve nez zpívá.
    Takze tohle muzes psat někomu, kdo během zivota poslouchal pouze a jeden žánr.
    Proste a jednoduše, v kazdem žánru najdes kvalitní hudbu, jakkoliv tomu žánru nefandis.
    Poustim si hudbu dle nálady. Takze si dam za sebou klidne Napalm Death, Heydena, CoF, Morcheebu a vubec vse co se da najít a hledam dal.
    Ovšem preferuji elektro, ale ze své podstaty nemuzu zavrhnout nic co neni vysloveně spatne.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MORTTUUS: Muzem rict, ze je to v megasupliku RAP, kterak obsahuje i tento šuplíku.
    Tak jak je v megasupliku Rock.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    FRENNET: Tak teda ještě tohle.
    Nevim, ty kapely neznám (některý jména jsem slyšel), ale ani to nechci zkoušet.
    Máš třeba ráda death metal? Já ho chvíli v patnácti šestnácti poslouchal. Budu předpokládat že ne, že se ti to jako celek zdá hrozný, neposlouchatelný (stejně jako většině lidí poslouchajících muziku, přičemž totéž platí pro rap/hiphop, zjevně k úžasu některých). No ale počkej, jak to můžeš takhle odsuzovat? Vždyť jsou tam subžánry! Máš třeba naposlouchaný Cannibal Corpse a uvědomuješ si, že existuje grind core, kde není jenom growling? Jako třeba v devadesátkách Brutal Truth – to je přece něco úplně jinýho a házet to do jednoho pytle je přece hrozně krátkozraký a omezený! Naposlouchala sis vůbec českej Krabathor nebo polský Vader? Aha!

Je to stejně sranda, jak to vymaštěný davový škatulkování u některejch lidí v týhle zemi došlo tak daleko, že pokud se ti nelíbí něco, co jakýmusi rádoby hlavnímu proudu ano (byť na malý ploše / v uzavřený skupince), pak buď se k tomu nemáš co vyjadřovat, protože tomu nerozumíš (nejsi odborník!), nebo jsi mimo, případně automaticky patříš do nějaký škatulky. Ale legitimně nemít rád/a nějakej žánr, toho bohdá nebude!
    Čili pokud nesnášíš death metal apod., tak ti spolu s nějakým SALVATORem a dalšími můžu říct, že dokud jsi minimálně nezískala zápočet z Úvodu do základů death metalu na Muzikologii, tak hodnotíš něco, o čem ve skutečnosti víš úplný prd, jsi omezená, používáš ohledně death metalu debilní stereotypy a možná jsi to akorát tak zaslechla někde v noci v rádiu. Jinak každej jazzman, fanoušek vážný hudby nebo třeba rapu nemůže na death metal (případně metal obecně) mít žádnej legitimní názor, a už vůbec ne negativní; v opačným případě je to minimálně boomer.

Dává ti to smysl, že? :)
    Myslím, že k tématu to stačilo, je s váma fakt sranda...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Chybí mi mužské ruce...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Dneska jsem poprve prodavala keramiku. Na nejlepsi akci v nejlepsim meste
    A lidi to skoupili skoro komplet

GANDHI
    GANDHI --- ---
    priznamse, ze jsem si hned musel pustit nejakej ten negativni agresivni odpad, co stoji hudebne uplne za hovno:p
    Keny Arkana - Fille Du Vent (Clip Officiel)
    https://www.youtube.com/watch?v=cZT_lCymUGg
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORTTUUS: u metalu i rapu najdu par songu, ktery me dokazou oslovit, ale jako zanr jsou pro me oba mrtvy. u metalu je tech oblibenejch songu vyrazne min. jsem zvedavej, jak se metal posune za dalsich 20 let myho zivota, jestli :)
    MORTTUUS
    MORTTUUS --- ---
    FRENNET: Trip-hop je ale přeci jen trošku jiný šuplík. Jako metalista jsem to cíleně nevyhledával, ale před několika lety jsem objevil tebou zmiňované Massive Attack a docela jsem koukal, jaká je to krásná muzika. Myslím, že Jamillos mířil trochu jinam, spíš mezi hiphopery, kteří jsou dneska populární. Z toho se dělá zle i mně. Když má hiphop dobrý beat a text, tak OK! Ale ty texty jsou dost často kamenem úrazu.

Ale jasně, pro některé metalisty to platí taky, třeba texty Manowar jsou jak ze základní školy.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    FRENNET: Prosimtě, Jamillos zná tak nanejveš co zaslechne v rádiu, nebo co řve nějakýmu frikulínovi v autě. Hodnotí něco, vo čem ve skutečnosti ví úplný prd.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PROZAC: asi z toho bude nový meme do gastro vtipů.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    Poté co si mě obsluha v me oblíbené pizzerii nevšímala , jsem jim při odchodu plivl na dveře.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JAMILLOS: Do rapu patří i trip-hop a tam namátkou patří:
    Portishead, Massive Attack, Tricky, Morcheeba, Amon Tobin
    To je taky neposlouchatelne?
    Ja sen jen ptam, protoze kazda škatulky obsahuje svoje škatulky a tohle co pises je velice kratkozrake a omezené.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    LOGO: Děkuju za téměř lidskou reakci, aspoň někdo. Chápu, že škatulka už je dneska bohužel asi nutná, ať pro přemejšlení nebo komunikaci.
    "Kvalitní hudba v rapu" je pro mě oxymóron, sorry. Nicméně pokud ohledně toho umění máš na mysli kulometnou improvizaci á la slam poetry a svým způsobem trochu i stand-up, tak to jo, to beru. Někdo mi dokonce kdysi říkal, že je v tomhle nějak extrémně dobrej Eminem, byly tam snad jakýsi rekordy či co.

Nicméně jako celek je rap příšernej, tak to zkrátka vidím. Sorry!
    Jsem ovlivněnej tím, že máme v rodině profesionálního muzikanta a spoustu dalších jsem potkal (a sám jsem kdysi chvilku trochu hrál)? Možná... a možná ne. Spíš ne. Vlastně rozhodně ne.
    To, co jsem slyšel, je zkrátka agresivní, negativní odpad, ze kterýho se mi dělaly vředy. Můj pohled - což už se dneska nenosí, já vim.

Mimochodem, všiml jsem si, jak se na Nyxu - což je koneckonců jistej sociální lakmus - čím dál víc projevuje určitá davová mentalita (to samozřejmě nemyslím kvůli tomuhle). Ostatně lidi tu mají vztahy, ať už virtuální nebo skutečný, já to chápu. A je to bezpečný, pohodlný atd., to nechme. Každopádně je legrace to zpovzdálí sledovat a nebát se psát vlastní názory, ať už se týkají čehokoli. Zejména v politice nebo novinkách z titulků to vypadá, že tahle báječná hypersenzitivní společnost naoko vyznává rádoby všeobjímající A, ale běda jak člověk přijde s B...

Tak jo. O několik komentářů víc, než jsem chtěl ke svýmu původnímu příspěvku přidat (tj. žádný).
    Přátelé, ať se daří, poslouchejte, co je libo, a hlavně si nenechte do ničeho kecat!

PS: Jsem mileniál (starší), akorát mám rád češtinu, čili se umím relativně dobře vyjadřovat a většinou nepoužívám takový ty novodobý píčoviny, a moje písemný vyjadřování (toto píšu v těžký kocovině, mimochodem) tudíž může někomu evokovat šedesátiletýho člověka. Ale s tím nic nenadělám. Chápu, že někdo to tak zase hodnotí kvůli obsahu, a s tím taky nic nenadělám.

Jinak normálně bych sem takovýhle kraviny nepsal, navíc pošahanejch grafomanů je na Nyxu jistě dost, ale tohle auditko je o přiznávání a s tou kocovinou se to zkrátka nějak sešlo, no.
    Tak cheers... a hezký svátky všem.
    LOGO
    LOGO --- ---
    JAMILLOS: jseš boomer. Je spousta kvalitní hudby i v rapu. Člověk jen musí chtít najít, pak najde kvalitu snadno. I rap (a jeho odnože) můžou být umění, má tedy na mysli především texty.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Posledni dobou me bavi vlastne uz jen pracovat, coz je smutny, vime. Ale dneska jsem jela po praci sama k nasim, chvili jsme se segrou zdobily cukrovi a sily panacka a u toho mezigeneracne klabosili u stolu. Bylo to moc fajn. Me ty stereotypy tak ubijeji, mela bych se mit objektivne dobre, ale jakmile sklouznu do vzorce budicek-prace-domu, stava se ze me fungujici deprese. Zejtra ho konecne dokopu (fakt to musim delat?) a koupime si aspon ty letenky, at se mam aspon na co tesit. Kurva, ja chci zit akcne a ne hnit furt jen doma.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Kdyz se mluvi medicimballu, tak se mi vybavuje, jak jsme si s nim na zakladce meli hazet s druhou osobou. A mne do dvojice pristala holka, kterou jsem nemela rada. A byla strasne malinka. A ona na nekoho otocila hlavu ve chvili, kdy jsem ji ho hodila. Kdyz se otocila zpatky, ten balon ji polozil na zem. Je mi to trochu lito, ale jsem svine à pochechtavam se pri ty vzpomince i dneska.
    KURE
    KURE --- ---
    Právě jsem si nasypal hrst kakaa do postele.
    Původní barva prostěradla bílá.
    Pokus to setřít vlhkým ubrouskem nebyl nejlepší nápad.
    Díky bohu za matracovy chránič.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: ježíšmarjá, děkuju moc a medball na doma chválím ❤️
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přiznám tak trochu i za
    VESTIGIA: . Ona umí tak pěkně lidi nadchnoput a tak dobrý cviky, že jsem si hned musela koupit medicimbal i na doma.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: děkuju ❤️ Ve středu zas budu v plné síle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam