• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MICHELLEDANIELS: zrovna zraloci jsou v tomhle specificti, vychovat se moc nedaji, bude to ciste instinkt. Ale třeba rejnoci, neboli jine paryby se mazlit chodí :) ten grouper si se mnou chodil prostě jen hrát, jidlo sem mu nedával.

Jo, je to hrozný, celý tyhle velkochovy/prodeje/jatka, bohužel je nás hodně a drtivá většina lidi je tak trochu omezená a nechce se ani zamýšlet nad tím, že má volbu stravování, takže maso je nr. one. Což není ani zdravé.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    DRAGON: Naučíš si i zraloka, aby te nesezral, když mu budes nosit pravidelně žrádlo :)
    Ale když ouchyláci krestani tvrdí, že ryba je postní jídlo a může se jist, tak není o čem :))
    Co si budem, ja ryby moc nejim a mořské plody ani nemůžu a raději si dam kousek toho býčka. Ale stejně jak v rybarne u ryby, tak v řeznictví u kravy preferuji volný chov. Vic me serou slevy v plnych regalech v obchodacich, než jednou za rok kapr na vánoce. Za me je maso stále moc levné a snadno dostupné.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MICHELLEDANIELS: to rozhodně nebudu, protože delfín není ryba :) jinak takovej grouper je imho úplně to samý, co kapr, jen je větší a žije v teplejších vodách.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    DRAGON: ryba a ryba... nebudes kapra nebo lína srovnavat s delfinem.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MICHELLEDANIELS: kdyz sem bydlel v Indo, chodil sem se prakticky kazdy den na jeden utes potápět. Byl tam jeden velkej grouper, kterej mi vzdycky sel naproti a vrtel brisnimi ploutvemi jako vrtulkama. Jako je mozny, ze sem si to vsugeroval ale prijde mi to jako dost dobrej ukazatel toho, ze ryby emoce maji. Na netu je spousta videi, jak si ryby hrajou s potapeci nebo i dokonce s lidmi na brehu. Kravy jsou urcite chytrejsi, ale ryby, kytovci a paryby budou na tom podobne co se tyka emoci ;)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    VESTIGIA: přiznám se, ze bych chtěla videt, kdo se v te zimě u kádě směje :))
    Ja to nemyslela jako kritiku, naopak. Mam zvířata ráda a melo by se k nim přistupovat s úctou. Ale zároveň priznam, že jezdim chytat ryby a ryba je pro me prostě jen ryba. Oproti krávě, která má tak krásné, až lidské oči a dokáže milovat. U ryby moc emoce nepoznam.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Přiznám se, že se mi ulevilo, že jsem prošla kritérii místní morální policie - řízky, stejky a jiné pochutiny nežeru, zvíře umím zabít, oškubat, stáhnout, vyvrhnout, uvařit, (díky, prababičko), výlov rybníka jsem taky viděla a i v Rusku jsem byla :-) Takže si jdu v klidu udělat oblouk kolem Alberta, abych neviděla dva vysmáté chlapce, co mlátí kapry do hlavy a zasírají celý chodník jejich krví.
    LOGO
    LOGO --- ---
    STEPNI_VLK: já se ptal Koudyho, ne tebe. Já vím, jak se na vsi zabíjí domácí zvířectvo.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VERSONNENHEIT: To mi připomnělo nábory nových zaměstnanců, když jsem ještě pracoval coby sokolník, resp. chovatel a ošetřovatel dravých ptáků. Byli i tací (hlavně tedy ženy), co přišli s romantickou představou starání se o dravé ptáky, ovšem v momentě, kdy po nich člověk chtěl zabít křepelku, králíka či jakékoli jiné zvíře, aby byli ti dravci čím nakrmit, tak bylo rázem po romantice... a zároveň i po pracovní příležitost. ;)

LOGO: No jak asi... Vezmeš králíka, jednou rukou ho chytneš za zadní nohy, necháš ho chvíli vyškubat a pak ho vší silou rubneš druhou rukou za uši. Buď začne rovnou krvácet z nosu, když se hodně dobře trefíš, nebo ho pak ještě podřízneš...
    LOGO
    LOGO --- ---
    KOUDY: jak?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: Komary nejim, ale koukam, ze si nekteri nyxaci stale mysli, ze maso roste v supermarket regalech.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Komáři se nepočítají.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LOGO: Desitky.
    LOGO
    LOGO --- ---
    KOUDY: a kolik zvířátek jsi vlastnoručně zabil?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ano, tenhle cinskej model na mne taky fungoval.
    Asiati nemaji zrovna soucit s zivymi bytostmi a zivot pro ne nema takovou hodnotu jako pro nas. V Cine jsem odmitala chodit na trh s masem, protoze to tam vypada jak u vas s kaprama. Kamaradka si odtamtud privedla psa a meli ho jako mazlicka, na coz se chodila divat cela ulice. V restauraci jsem odmitala ukazat na zvire, ktere by vytahli a usmrtili (pred mymi zraky, aby zakaznik videl, ze to je cerstve). Mirne receno, mi to nedelalo dobre.
    Ale zase mi nejaky cesky lesnik vysvetloval, ze se obcas zver premnozi a je potreba to resit. Pokud je to jednou ranou a ja to nevidim, snasim to o dost lip.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Priznam se ze zabijacky prasat jsou nejlepsi..jitrnicky apod. Miluju..a pamatuju si jak jsme s babickou skubali slepice, stahovali kraliky apod. Zivot na vesnici byl fajn.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    DRAGON: nebylo to vůbec myšleno na tebe, psala jsem obecně a bylo to mířeno na velku masu lidí. Dost mě zarazilo, že na mě reaguješ. Btw já jsem si celou dobu myslela, že jsi vegetarián?

Taky jsem až teď pochopila, že tvůj předchozí příspěvek se asi týká vybíjení velryb / delfínů? Tak s tím taky nesouhlasím a radši bych sežrala psa, než velrybu či delfína.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VERSONNENHEIT: pokud tohle bylo mířeno na mně, což si myslim, že bylo, tak si prosím uvědom, že lidi, kteří jedí maso a lidé, kteří zabíjejí inteligentní zvířata, která mají emoce, říkají si navzájem osobními jmény/signálními zvuky a žijí v párech, jsou dost rozdílné osobnosti a pro ty druhé pochopení dnešní člověk mít nemůže, protože je to sadismus. To samé vnímám u vánočního kapra, ten ti lidé ale aspoň žerou. Nicméně genocida je to podobná a zcela zbytečná, navíc, ne zas tak stará (od 19. století).

Jinak lov zvěře svépomocí by si měl určitě vyzkoušet každý masožrout, aspoň v tomhle se shodneme.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Přiznám se, že naprosto chápu, že vegetariáni či vegani nechtějí koukat na zabíjení ryb na každém kroku, ale nejvíc žasnu nad pokrytci, kteří hořekují nad kapřím masakrem, ale pak si s chutí dají kuřecí řízek, nebo jiné maso. Myslím že každý člověk, který chce jíst maso, tak by si aspoň jednou v životě měl zkusit nějakej "řízek" zabít. To by pak bylo vegetariánů...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VESTIGIA: mně z toho na zvracení není (teda mně je z lidí na zvracení tak nějak celkově, ale to bych sem teď neplet), ale naučil sem se dělat úplně to samý, protože když vidím, jak jim tam sekaj hlavy, tak mám tendence po nich řvát nadávky, měl sem tohle i v Asii, kdykoliv sem viděl hromadnej slaughter, mám rudo před očima. Říkám to celej život: tradice, který ničej životy, jsou tu od toho, abychom je kompletně rušili. Mít atomovku, už sem ji dávno poslal na Faerský ostrovy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam