MADIETTA: Ono je to s tou volbou asi jak kdy, jak u čeho. Třebas coby první tetování jsem chtěl něco s přesahem, za co se po letech nebudu stydět. Zvolil jsem oko boha Hora. Jednak jsem byl ovlivněn četbou Egypťana Sinuheta, jednak mi přišel sympatický jeho význam. Nemluvě o tom, že se vlastně jedná o sokolí oko. Coby druhé tetování po dvou letech jsem si zvolil symbol, jenž byl na singlu Hothouse Flowers, který jsem k Vánocům dostal od bráchy. Jednak se mi líbil vizuálně, jednak se týkal mexických Indiánů, kteří skrze ptáky uctívají boha Slunce. Ptáky miluju odmala - opět tedy nebylo o čem. Po dalších dvou letech jsem původně hledal nějaký motiv z obdobné, tj. Indiánské škatulky a přemýšlel o nějakém pásu kolem paže. Jenže tehdy jsem si v mém oblíbeném tetovacím studiu, když jsem se domlouval na návrhu, všiml knížky Tetování Polynésie (nebo tak nějak) a zeptal se, jestli na ni můžu mrknout. Jako teď si pamatuju, jak jsem ji otevřel a hned na první stránce byl vyfocený potetovaný týpek stojící na šutru v moři a držící oštěp. Pod krkem měl vytetovaný náhrdelník, který když jsem uviděl, tak jsem okamžitě věděl, že tohle chci. Přítelkyně tatéra, co kreslila návrhy, mi řekla, že to zkusí překreslit jako alternativu k tomu předchozímu a uvidím, jak se rozhodnu, ale já už měl jasno.
No, a čtvrté přišlo po delší době. Bylo to relativně těsně po mámině smrti, blížily se mi Kristovy roky a já to všechno potřeboval nějak uzavřít, byť pouze symbolicky. A když jsem hledal vhodný motiv, úplnou náhodou jsem narazil na šaolinský symbol tygra a draka, který se mi vizuálně líbil. Při následném zjištění jeho významu jsem měl jasno. Malou roli, leč ne nevýznamnou, hrálo i to, že sám jsem narozený v roce tygra. Tetovat jsem si ho nechal přesně v den mých 33. narozenin... a bylo to něco jako iniciační obřad svého druhu.