• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUSINDA: cool story. Byla jsem před deseti lety na tři týdny ve Španělsku bez plánování bez mobilu, protože nabíječku jsem nechala doma a byl to tak starej typ, že tam nikdo neměl nabíječku na to.... :D taky to nějak dopadlo..akorát mne trošku mrzí, že mám opravdu fotky jen z prvních 4 dní, než se vybil... Takže vše z cesty zůstane jen v mojí hlavě :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRANTORINO: no pak jsou třeba lidi co si zapomenou doma správný kabel na nabijeni mobilu, nebo ho ztratí na benzínce a jedou přes italský hory k nějakému agro pidi ubytování. Obojí vyzkoušeno za vás......
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    No a pak jsou lidi, který dělají obojí. Jednou plánují, podruhé neplánují nebo část plánují, část neplánují... A týká se to i dovolené s dětma. Ale díky teda všem těm mapám a aplikacím dneska už se skoro nedá ztratit, žejo... A všechno jde nějak vyřešit.
    S tím, jak tohle bylo tak před 15 lety, je to úplně nesrovnatelné. Včetně toho, že dnes dokonce můžete sledovat třeba lokaci nějaký dopravy na mapě in real time.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KAIAFOX: jo, taky objednavam všechno na posledni chvili. Především proto, že s dětma je velká pravděpdobnost, ze se něco posere, někdo onemocní atd.
    A pokud nepotřebuješ do konkrétní destinace, tak je to na poslední chvíli i v rámci last minute výhodnější
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LORD_DE_SEIS: Na haluz jsem myslela spíš to, že se dá najít skvělý ubytování i krátce před dovolenou a nemusí to člověk řešit už v únoru 🤷
    My i termíny dovolených řešíme tak operativně, dost na poslední chvíli..
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KAIAFOX: proč ne, ale pronajmu si ho ještě než vyjedu (většinou přes booking, ale to je jedno) - ale že bych někam přijel a po x hodinách cesty s unavenejma dětma začal teprve něco hledat, tak takovej dobrodruh zase nejsem
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LORD_DE_SEIS: S malejma dětma se nejlíp jezdí na haluz do airbnb, pronajmeš si barák/samostatnej byt a nemusíš se otravovat s debilama v resortu 🤷
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MART1NKA: taky jsem rád jezdil na haluz, ale až poletíš se dvěma malejma dětma, tak nad tim budeš přemejšlet jinak ;-)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Po tydnu na zdrave strave mam v mistni hospode pivo, klobasu a cibulove krouzky a uplne zvrhle si to uzivam :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SALAMAN: Z toho mam tiez hrozu… ale to sa ti stane ked si kupis zajazd od cestovky no a nie random letenku do nejakeho mesta kde normalne ziju ludia :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    STEPNI_VLK: Jasně, chápu i tvůj přístup :)

Já mám hlavně hrůzu z toho, že bychom letěli někam random a zjistili, že je tam jen nějakej debilní hotelovej komplex a nudná nekonečná pláž jak v Bibione, a že v okolí nic neni. Proto jsem třeba teďka před měsícem neletěl s mámou do Turecka, i když mi to nabízela. Byl bych akorát nasranej, že jsem si vyplácal dovolenou a vyhodil peníze do kanálu. Jasně, kdybychom jeli třeba karavanem přes několik zemí, tak si zjistím asi jenom přibližnou trasu a jedu přímo za nosem, stejně jako třeba na vandrech.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALAMAN: přesně to jsem já, když jsme jeli s dětmi (tehdy 1.5 a 3) do Štúrova, tak jsem měl kompletní plán trasy a cesty zpět včetně dálničních odpočívadel i s informacemi, jestli je tam záchod, sprcha atd. viz tabulka tady [TOOMIX @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] když jsme pak jeli do Polska do Kolobrzegu, udělal jsem to stejně
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SALAMAN: Přiznám se, že nevím kam pojedeme za dva týdny na dovolenou a je vcelku dost dobře možný, že to do detailu nebudu vědět ani poté, co ujedu pár set kilometrů... Vcelku často mají naše dovolené cíle jako "Estonsko","Tatry" a občas se i stane, že nakonec netrefíme ani cílový stát - což se vcelku vylučuje s podobnýma přípravama. Pokud vůbec, plánuje se co bude zítra.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SALAMAN: Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak - někdy až brutálně - jinak to mohou mít lidé hozené v rozličných aspektech života. :) Jinými slovy, tým tvoje žena, a to i bez rešerše od někoho jiného. ;) Prostě mě baví ten adrenalin z řešení věcí v přímém přenosu, překvapení, rozhodování na poslední chvíli apod. Proto jsem ostatně svého času miloval ježdění na dovolenou stopem. Nikdy jsem nevěděl, kde skončím ten který den. A právě díky tomu jsem zažil věci, které by při plánování cesty nehrozily ani omylem.
    SITH
    SITH --- ---
    SALAMAN: ano, toto "plánování dovolené" začíná i měsíce dopředu :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Chci jet se Salamanem na dovolenou
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SITH: Žena vždycky kroutí hlavou, že ona se raději nechá překvapit. No jasně, že se jí tam pak líbí, když jsem si udělal takovou rešerši, že by mě okamžitě mohli zaměstnat jako agenta Mosadu. Vím všechno. Kam na výlety a jaký to bude převýšení. Kde je autobusová zastávka a jaký jsou jízdní řády. Kam jezděj trajekty a kolik to stojí. V kolik otevírá pekárna. Jaká je hloubka a profil mořskýho dna kvůli bójce na potápění. Mám vytipovaný taverny včetně místních specialit. Ve který dny jsou trhy. Jestli chtěj v půjčovně lodí kreditku na depozit nebo stačí hotovost. Kde přesně máme odbočit na tajnou pláž... Krom praktický stránky věci to mám jako součást "těšení se". Nestane se mi, že by mě dovolená zklamala, protože přesně vím, kam jedu a co od toho čekat. A taky strašně moc miluju mapy.

A konkrétně Street View používám i na místa, která mám rád nebo kam bych se chtěl někdy v budoucnu podívat. Nebo taky kam se nejspíš ani nikdy nepodívám. Podle mě je to jeden z nejúžasnějších vynálezů lidstva.
    SITH
    SITH --- ---
    MAR_TINA: tak původní příspěvek byl o přípravě a naplánování cesty, o přípravě zázemí tu řeč nebyla
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MATEEJ: Maminka mi utirala zadek lopuchem a byla na nem beruska co?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MAR_TINA: Řadu let jsme jezdili na výjezdy ve složení 5-6 tatínků a cca 12 dětí a shodli jsme se, že absence ženské složky, akcentující ty správné boty, správné ponožky, správné batůžky, správné cesty, správné stravování a správné nocování nám přijde... osvobozující. A děti si taky nestěžovaly.

Což uvádím primárně jako důkaz toho, že jsme tuto složku velmi dobře vnímali. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam