• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KOUDY: Druhý nejhezčí město, strávil jsem tam dětství. Doporucuju.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MART1NKA: Trogir.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOUDY: Pochval sa kde? Hladam nieco na september.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Posledni mesic uz takt pracovne melu s posledniho, tak jsem si na tyden rezervnul apartman u more a poslednich 10 minut pres google maps prozkoumavam okoli..kde je nejblizsi kavarna, pekarna, kde maj zmrzlinu apod..takze me tahle diskuze fakt pobavila :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUSINDA: cool story. Byla jsem před deseti lety na tři týdny ve Španělsku bez plánování bez mobilu, protože nabíječku jsem nechala doma a byl to tak starej typ, že tam nikdo neměl nabíječku na to.... :D taky to nějak dopadlo..akorát mne trošku mrzí, že mám opravdu fotky jen z prvních 4 dní, než se vybil... Takže vše z cesty zůstane jen v mojí hlavě :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRANTORINO: no pak jsou třeba lidi co si zapomenou doma správný kabel na nabijeni mobilu, nebo ho ztratí na benzínce a jedou přes italský hory k nějakému agro pidi ubytování. Obojí vyzkoušeno za vás......
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    No a pak jsou lidi, který dělají obojí. Jednou plánují, podruhé neplánují nebo část plánují, část neplánují... A týká se to i dovolené s dětma. Ale díky teda všem těm mapám a aplikacím dneska už se skoro nedá ztratit, žejo... A všechno jde nějak vyřešit.
    S tím, jak tohle bylo tak před 15 lety, je to úplně nesrovnatelné. Včetně toho, že dnes dokonce můžete sledovat třeba lokaci nějaký dopravy na mapě in real time.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KAIAFOX: jo, taky objednavam všechno na posledni chvili. Především proto, že s dětma je velká pravděpdobnost, ze se něco posere, někdo onemocní atd.
    A pokud nepotřebuješ do konkrétní destinace, tak je to na poslední chvíli i v rámci last minute výhodnější
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LORD_DE_SEIS: Na haluz jsem myslela spíš to, že se dá najít skvělý ubytování i krátce před dovolenou a nemusí to člověk řešit už v únoru 🤷
    My i termíny dovolených řešíme tak operativně, dost na poslední chvíli..
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KAIAFOX: proč ne, ale pronajmu si ho ještě než vyjedu (většinou přes booking, ale to je jedno) - ale že bych někam přijel a po x hodinách cesty s unavenejma dětma začal teprve něco hledat, tak takovej dobrodruh zase nejsem
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LORD_DE_SEIS: S malejma dětma se nejlíp jezdí na haluz do airbnb, pronajmeš si barák/samostatnej byt a nemusíš se otravovat s debilama v resortu 🤷
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MART1NKA: taky jsem rád jezdil na haluz, ale až poletíš se dvěma malejma dětma, tak nad tim budeš přemejšlet jinak ;-)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Po tydnu na zdrave strave mam v mistni hospode pivo, klobasu a cibulove krouzky a uplne zvrhle si to uzivam :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SALAMAN: Z toho mam tiez hrozu… ale to sa ti stane ked si kupis zajazd od cestovky no a nie random letenku do nejakeho mesta kde normalne ziju ludia :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    STEPNI_VLK: Jasně, chápu i tvůj přístup :)

Já mám hlavně hrůzu z toho, že bychom letěli někam random a zjistili, že je tam jen nějakej debilní hotelovej komplex a nudná nekonečná pláž jak v Bibione, a že v okolí nic neni. Proto jsem třeba teďka před měsícem neletěl s mámou do Turecka, i když mi to nabízela. Byl bych akorát nasranej, že jsem si vyplácal dovolenou a vyhodil peníze do kanálu. Jasně, kdybychom jeli třeba karavanem přes několik zemí, tak si zjistím asi jenom přibližnou trasu a jedu přímo za nosem, stejně jako třeba na vandrech.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALAMAN: přesně to jsem já, když jsme jeli s dětmi (tehdy 1.5 a 3) do Štúrova, tak jsem měl kompletní plán trasy a cesty zpět včetně dálničních odpočívadel i s informacemi, jestli je tam záchod, sprcha atd. viz tabulka tady [TOOMIX @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] když jsme pak jeli do Polska do Kolobrzegu, udělal jsem to stejně
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SALAMAN: Přiznám se, že nevím kam pojedeme za dva týdny na dovolenou a je vcelku dost dobře možný, že to do detailu nebudu vědět ani poté, co ujedu pár set kilometrů... Vcelku často mají naše dovolené cíle jako "Estonsko","Tatry" a občas se i stane, že nakonec netrefíme ani cílový stát - což se vcelku vylučuje s podobnýma přípravama. Pokud vůbec, plánuje se co bude zítra.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SALAMAN: Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak - někdy až brutálně - jinak to mohou mít lidé hozené v rozličných aspektech života. :) Jinými slovy, tým tvoje žena, a to i bez rešerše od někoho jiného. ;) Prostě mě baví ten adrenalin z řešení věcí v přímém přenosu, překvapení, rozhodování na poslední chvíli apod. Proto jsem ostatně svého času miloval ježdění na dovolenou stopem. Nikdy jsem nevěděl, kde skončím ten který den. A právě díky tomu jsem zažil věci, které by při plánování cesty nehrozily ani omylem.
    SITH
    SITH --- ---
    SALAMAN: ano, toto "plánování dovolené" začíná i měsíce dopředu :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Chci jet se Salamanem na dovolenou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam