• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Nikdy jsem nebyla na dovolené u moře. Rodiče byli chudí (fakt jo) a dokud jsme nemohla v létě chodit na brigádu, tak jsme jezdili k příbuzným na chatu. Poté jsem jako velmi mladá svobodná matka neměla čas ani peníze na cestování. Teď jsem míň mladá, více dětná a mám muže, který odmítá cestovat dál než 20minut autem. Pracuju jako lektor v ekocentru a muž je skladník na částečný úvazek. Čtyři děti k tomu. Máme se dobře, ale v penězích se netopíme.

V pondělí pojedu poprvé na dovolenou k moři. Sama se třemi dětmi, vlakem do Polska. Těším se. Bookla jsem apartmán a jízdenky, jinak tomu nechám volný průběh. Držte mi pěsti :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ve své hlavě jsem pořád na cestě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    když jsem v knihovně, nedokážu se ovládnout. zase si nesu domů devět knížek! jenže když už jsem měla vybráno, tak jsem narazila na Jak nakrmit diktátora od Witold Szabłowski a V pasti pohlaví od Lauderové a přeci jsem je tam nemohla nechat, že!
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Dneska ráno jsem měl impuls, zabalil se, sedl do auta a vyrazil za bratrem a jeho rodinou do Itálie. Slovy NULA plánování.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Nutně potřebuji vyšukat mozek z hlavy! Už nemůžu...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jednou mě chtěl v Brdech znásilnit nějakej divnej random týpek, ale utekla jsem mu. Narazila jsem pak na partičku ještě divnějších trampů, ale ti mě už znásilnit nechtěli a udělali mi ochranku až na brdskou magistrálu. A přiznávám, že jsem na to úplně zapomněla a teď přemýšlím, jestli jsem to nějak násilně potlačila, nebo to na mě neudělalo velkej dojem:-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: jediný co jsi psal je - nějaká holka říkala že se díky stezce českem nebojí spát venku - z toho mi vyplývá že se prostě holka bála spát venku (což mi přijde naprosto legitimní) a po zkušenostech na týhle stezce už se nebojí - mohla to bejt uplně jiné stezka, tahle není o nic bezpoečnější.

Mě to přijde naprosoto v pohodě, hezkej příběh o překonání vlastního strachu a ty v tom hledáš háček. :)

Případně to nějak líp specifikuj, jakože "městská holka co nerozumí přírodě a je z paneláku šla do přírody a hledala wifi a záchod hahaha, moc jí to bavilo a teď chce starejm tardičním vopravdovejm authentickejm trempům cpát červený boty a zakazovat kytary" - pak mi to bude jasný a můžeme se dál bavit o tom jak jsme za nAŠicH mLadEjcH lEt nohama stírali rosu na kolejích, jak ty dnešní děti stojí za hovno, jak maj všude nějaký pokémony a jak nemůžou bejt v lese bez svých tranzistorových rádií ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: To ale nebyla moje původní pointa. Nechápu, proč by random turistická trasa najednou měla bejt bezpečnější jenom proto, že ji pojmenuješ "Stezka Českem".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: Většinou se jakože můžou stát i ty nepravděpodobný věci :)

můj point je že strach tý holky je naprosto legitimní, i když se jí určitě spousta kluků bude snažit vysvětlit že ne ;)
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    SALAMAN: Ono to je hodně individuální a často neracionální. Já jsem poprvé sama pod širákem spala na Mallorce v horách, kamarádka v Krušnejch horách na Stezce Českem. Mě přišlo, že bych se asi víc bála sama v ČR v lese, jí zas přišlo strašidelnější to zahraničí - když jsme se o tom bavily :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: to je možný, já naposledy v Dolomitech viděl spousty Italů který tam nejspíš zabloudili cestou do divadla (nebo já zabloudil do divadla cestou do hor, nevim... :) )
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMIRA: Byl to Ital, a abychom si rozumněli, on věděl, co dělá. O trail runningu / sky racingu jsem se dočetl až mnohem později, tenhle tam prostě trénoval na závody, které se v ČR staly cool až později :-)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ADAMIRA: Sexuální násilí se děje většinou doma a pachatel je většinou partner nebo někdo známej. V lese není moc pravděpodobný, že tě někdo znásilní, protože tam nikdo není. Ale chápu, že se někdo bojí spát venku, když není zvyklej. Já se taky bál tmy a zvířat, když jsem jel v pubertě na vandr poprvé sám.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SALAMAN: Nevím jestli to vyjde nastejno, zrovna tohle je věc kterou naprosto chápu - nevím jestli jsi si všiml ale třeba sexuální násilí je u nás docela sport za kterej se dávaj pokuty, já se tý holce vůbec nedivím že se bála a obdivuju že překonala svůj strach.

A pokud jí k tomu pomohla nějaká podobná stezka tak thums up!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: To byl asi Ital, to je pro ně standard, oproti nim jsou nějaký češi v tatrách uplná nuda
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MART1NKA: obecne, kdyz chces, aby te nekdy nekdo hledal, je vcelku vyhoda vypadat jako Barbie. :))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Ked vas hlada skupina alebo ste na snehu tak je vyhoda vyzerat ako zvyraznovac :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Zrovna sme sa s pani co leze pattisicovky na najodlahlejsej chate v Rakusku bavili pri pohlade na stylovych Talianov o tom, ze hory su miesto, kde sa farebnosti medze nekladu. Ja mam rvave oranzovu bundu a vacsinu obleckov ruzovych/nebickovo modrych a veselo to kombinujem. Kravam/ovciam je to jedno a aspon m je vidno…
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ACIDQA: Zajem.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ACIDQA: Tady je svět v pořádku, děkuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam