• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to já ale musím uznat, že kniha je na běh pomalá a na kolo si sluchátka netroufnu.
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: audiokniha a sluchatka při běhu :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: tak to dřív ale nebylo :) ---) to je az teď + inteligentní podcasty typu rozhovorů s akademiky k tématu... já teď poslouchám často rozhovory nebo přednášky nahraný na YouTube .. všechno samozřejmě zdarma neplacené
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    FINSON: audioknihy jsou dobrá cesta...běžně kombinuji procházky, nákupy a monotónní práci s poslechem knih (česky i anglicky) dost to pomáhá
    Navíc, to, co se ztratilo v českém dabingu, ještě pořád funguje u audioknih - herecký projev interpretů. V angličtině je to horší a někdy je to bída (ale od toho jsou ukázky zdarma).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Audioknihy na procházkách a v autě. Není zač. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KURE: Njn, tohle prostě nejde vyhrát :-)
    77WHITE: Přesně. Čtení knih rozvíjí obrazotvornost, fantazii, slovní zásobu, trénuje gramatiku, soustředění, paměť i úsudek. Ale člověk prostě nemůže mít všechno.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    já se přiznám, že se vůbec nestydim za to, že nečtu a nechápu to intelektuální honění kolem knih. Neni na to s dítětem a životem čas, neni na to chuť, trvá to vždycky hrozně dlouho než si vyčistim mozek od ostatního života. Mnohem raději zažiju po večerech nějaký aktivní dobrodružství v PC hrách.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    přiznám se, že nepobírám označit jako "citrónová limonáda" něco, co vzniklo vymačkáním citrónu a doplnění vodou/minerálkou. jednou jsem to dostala ve Wakatě za nemalý penízky a byla jsem docela nasraná :) nedalo se to pít
    nikdy jsem v gastru nepracovala, ale dycky jsem si myslela, že do limonády musí přijít i něco z tý kůry. šťáva z citronu je z chemického hlediska +- autobus roztok kyseliny citrónové. jsou tam i jiné organické kyseliny, askorbová kyselina a nějaké monosacharidy jako glukóza a fruktóza, ale převážně je to jen roztok jedný sprostý chemikálie :) to, co je na citrónu senzoricky opravdu cenné, jsou terpeny z citrónové kůry. když v té limonádě není kůra, tak v limonádě nemáte limonen, pinen, terpineol, citral, myrcen, sabinen ani linalool, ani další senzoricky zajímavé sloučeniny (převážně isoprenoidy)
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: ja to vnimam tak, že pro sedavě pracujícího člověka je daleko důležitější se jit proběhnout, než číst.
    bohužel, já čtu.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    FINSON: já jsi si z tohodle důvodu založila tady knižní klub, aby mě to dokopalo zase číst. Máme jednu knihu na měsíc.

Budeš vítán! :)
    [Knižní klub u Nicollette]
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Jsem prosty vesnický chlapec z hor, a tak jsem si představoval a uklidňoval se, že by bylo pěkné kdyby Filip Turek na ministerstvu životního prostředí prozřel. Tím, že by měl problematiku z první ruky a viděl v jakých srackach naše planeta je, by začal zarytě bojovat za ekologii, proti znečišťování a spalovacím motorům.
    No, dopadlo to tak, že nebude mít žádné ministerstvo, což je lepší než věřit na zázraky.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Sice jsem vcera prisla o dva moudraky, ale to mi nezabranilo si o pulnoci udelat panenku a bramborove dukatky :D Hlad je hlad...
    MELDA
    MELDA --- ---
    FRK_R23: Vem si desky ;-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MELDA: Dvě hovna!
    MELDA
    MELDA --- ---
    FRK_R23: Hovno !!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Miluju svoji zubarku, vzdycky se za ni tesim jak kdybych jela na nejakou prijemnou proceduru..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já se teda přiznám, že zatímco na gymplu jsem zvládal knížku každý týden (a můj rekord je Dědeček automobil od Branalda v 11 letech přečtený za jediný den, dodnes si z té knížky pamatuju hlášky a vtipné scénky), tak coby pracující vzdělaný člověk teď nečtu vůbec.
    Mrzí mě to a stydím se za to, ale po sezení u práce a poskakování kolem rodiny a povinností se radši běžím nebo jedu vyvětrat, na sednutí s knihou už pak není čas ani nálada.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: muzes cist comicsy i Dostojevskeho. V poradku. Odpoustim ti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam