• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: zahradničení je taky na audioknihy super!

a zjišťuju, že si v té kombinaci pak pamatuju oboje líp - co přesně jsem dělala a v které pasáži jaké knihy jsem byla. Takže třeba růže jsem loni stříhala u Snyderovy Obnovy národů, a hortenzie letos u Soukupové Nic nebude jako dřív :-)
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: za mě, řízení v známé lokaci a nevyhrocenym provozu je na knihy ideální. stejně tak procházka v místě který znáš a tak nevěnuješ moc energie sledování okolí. Nebo monotoni práce kterou děláš na volnoběh, luxování, mytí nádobí, žehlení.
    nesmíš dělat nic nového nebo náročného, to pak přestáváš stíhat jedno nebo druhý.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAR_TINA: No já běhám a jezdím na kole. Ale díky za snahu :-)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    FINSON: doporučil bych začít knihou, kterou už jsi četl, ale bylo to dávno a moc si ji nepamatuješ
    poslech knihy je neurologicky podobný četbě, ale i tak vyžaduje trochu zvyk - a známá kniha ti usnadní aklimatizaci
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: hele, docela jsem se učila vnímat sluchem a ne zrakem. Při ostré chůzi s hulkama je to fajn, běh asi ne. A naučila jsem se tím soustředit na jednu věc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    77WHITE: Aroganci, samozřejmě. Stejně jako hned v tom svém prvním příspěvku jsi použil slova "intelektuální honění", ačkoliv tady o ničem takovém nikdo nepsal, ve hře byly i comicsy, prostě jsi v tom okamžitě viděl to svoje :-)

MAR_TINA, FIONOR: Nejsem si jist, že umím takhle mulitiaskovat, ale zkusím tomu dát šanci.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FINSON: Nejhorsi sou ti co se prokousali Murakamim a citi se jako kovani literati. Je to o preferencich a osobnich cilech. Vetsiny toho co zminujes lze dosahnout i jinou cestou, ale nemohl sis odpustit demostrovat tu aroganci na kterou sem narazel:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FIONOR: já poslouchal o víkendu Silmarillion, část 1. jako přiznám se, předčítajícího obdivuju, zvládnout to bezchybně je za mě nadlidskej výkon.. a 7 hodin z 8mi jsem prospal
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to já ale musím uznat, že kniha je na běh pomalá a na kolo si sluchátka netroufnu.
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: audiokniha a sluchatka při běhu :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: tak to dřív ale nebylo :) ---) to je az teď + inteligentní podcasty typu rozhovorů s akademiky k tématu... já teď poslouchám často rozhovory nebo přednášky nahraný na YouTube .. všechno samozřejmě zdarma neplacené
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    FINSON: audioknihy jsou dobrá cesta...běžně kombinuji procházky, nákupy a monotónní práci s poslechem knih (česky i anglicky) dost to pomáhá
    Navíc, to, co se ztratilo v českém dabingu, ještě pořád funguje u audioknih - herecký projev interpretů. V angličtině je to horší a někdy je to bída (ale od toho jsou ukázky zdarma).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Audioknihy na procházkách a v autě. Není zač. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KURE: Njn, tohle prostě nejde vyhrát :-)
    77WHITE: Přesně. Čtení knih rozvíjí obrazotvornost, fantazii, slovní zásobu, trénuje gramatiku, soustředění, paměť i úsudek. Ale člověk prostě nemůže mít všechno.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    já se přiznám, že se vůbec nestydim za to, že nečtu a nechápu to intelektuální honění kolem knih. Neni na to s dítětem a životem čas, neni na to chuť, trvá to vždycky hrozně dlouho než si vyčistim mozek od ostatního života. Mnohem raději zažiju po večerech nějaký aktivní dobrodružství v PC hrách.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    přiznám se, že nepobírám označit jako "citrónová limonáda" něco, co vzniklo vymačkáním citrónu a doplnění vodou/minerálkou. jednou jsem to dostala ve Wakatě za nemalý penízky a byla jsem docela nasraná :) nedalo se to pít
    nikdy jsem v gastru nepracovala, ale dycky jsem si myslela, že do limonády musí přijít i něco z tý kůry. šťáva z citronu je z chemického hlediska +- autobus roztok kyseliny citrónové. jsou tam i jiné organické kyseliny, askorbová kyselina a nějaké monosacharidy jako glukóza a fruktóza, ale převážně je to jen roztok jedný sprostý chemikálie :) to, co je na citrónu senzoricky opravdu cenné, jsou terpeny z citrónové kůry. když v té limonádě není kůra, tak v limonádě nemáte limonen, pinen, terpineol, citral, myrcen, sabinen ani linalool, ani další senzoricky zajímavé sloučeniny (převážně isoprenoidy)
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: ja to vnimam tak, že pro sedavě pracujícího člověka je daleko důležitější se jit proběhnout, než číst.
    bohužel, já čtu.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    FINSON: já jsi si z tohodle důvodu založila tady knižní klub, aby mě to dokopalo zase číst. Máme jednu knihu na měsíc.

Budeš vítán! :)
    [Knižní klub u Nicollette]
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Jsem prosty vesnický chlapec z hor, a tak jsem si představoval a uklidňoval se, že by bylo pěkné kdyby Filip Turek na ministerstvu životního prostředí prozřel. Tím, že by měl problematiku z první ruky a viděl v jakých srackach naše planeta je, by začal zarytě bojovat za ekologii, proti znečišťování a spalovacím motorům.
    No, dopadlo to tak, že nebude mít žádné ministerstvo, což je lepší než věřit na zázraky.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Sice jsem vcera prisla o dva moudraky, ale to mi nezabranilo si o pulnoci udelat panenku a bramborove dukatky :D Hlad je hlad...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam