• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: když někdo nejí mák, dá si na nudle nebo šišky strouhaný perník
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: to je klasická posypka na šišky, když někdo nejí mák.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    A housky zapečené s vajíčkem a strouhaným sýrem, potřené majolkou, posypané cibulí a okořeněné gřilovacím kořením... Řekněte prosím někdo, že jste to doma taky dělali.. prosím...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    PAKOBYLKA_: uhlířinu jsem nikdy neměla. Chleba obalený ve vejci občas dělávám, ale navrch nedávám sýr. Sýr nastrouhám a přimíchám k tomu vejci, chleba pak máznu hořčicí, navrch plátky rajčete, cibule a trošku kečupu :) může byt i kyselá okurka
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Uhlirina! Zbyla kolinka smichana se zbylymi bramborami. S cibuli osmazeno, myslim, ze zasmazeno vejci. U nas doma bezne, ac ja to nenavidela a otevrene nenavidim dodnes. Ale chleba ve vajicku s platkem syra a horcici muzu dnes a denne.
    EMAET
    EMAET --- ---
    GIRAFFKA: takové hrudky hnědé… přirovnala bych to k drobence.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    JAJITA: takova varianta smazenyho kvetaku. Min pracna, min smazena. Taky to mam rada, ale jim to daleko min nez v detstvi
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    EMAET: a vysledna konzistence je co? Husta polivka? Kase?
    NELLAS: takhle se u nas delaly slejšky (bramborovy sisky) se oprazenou strouhankou. Naslano. Az po dvacitce jsem zjistila, ze ostatni lidi sypou na veci sladkou strouhanku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    JAJITA: Knedlíky bývaly s tvarohem nebo mákem. Ale jinak si z dětství pamatuju a mám ráda plno takových jídel ze zbytků :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    NELLAS: Opečenou strouhankou s cukrem nám sypala babička téměř všechny sladké knedlíky. Máma měla ráda vařený květák s opečenou strouhanku, teda bez toho cukru :)
    EMAET
    EMAET --- ---
    NELLAS: to jsem nenáviděla :) máma to sypala na knedlíky místo tvarohu.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    NELLAS: Okurka tam je, je tam i cibule, sýr to ukryl.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ale teda pokud jedeme divnojídla, tak já milovala nudle se strouhankou. To takhle rozpustíte na pánvi máslo, vsypete strouhanku a cukr a necháte mírně zkaramelizovat.
    Taky se to dá používat jako posyp na taštičky plněné povidly...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BACCARA: Kečup nekomentuju, já bych ho vyměnila za křupavou okurčičku nebo nakládanou červenou řepu :)
    EMAET
    EMAET --- ---
    GIRAFFKA: opražená hladká mouka a v tom nastrouhané vařené brambory s trochou sádla. Je to slané a zapíjí se to mlékem. :D
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    NELLAS: no jasne s jabkama a skorici.
    BACCARA: oeknej psychomeda
    FINSON
    FINSON --- ---
    LORD_DE_SEIS: To děláme my, synek to miluje.
    Samotný nebo se sýrem, podobně jako BACCARA.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    NELLAS: Chleba, veka a tady i starý toustový chleba. Mám to hodně rád. Nekomentuj kečup. :)

NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: U nás se takhle obalovala starší veka nebo rohlíky a říkalo se tomu chudí rytíři a jedlo se to s hořčicí. Až v dospělosti jsem zjistila, že chudí rytíři jsou všude jinde nasladko.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    EMAET: a to je?
    MULTICAT: obcas jsme chlebem nastavovali knedliky kvuli mnozstvi pro kladiku-knedliky s vejcem:)
    LORD_DE_SEIS: a to je ovsem delikatesa! Kamaradka z Decina tomu rika "opečánky". Ale to uz je jidlo, ktery bych kamaradim uvarila.
    ALARICA: nase mama mazala rajskym protlakem a sypala strouhanym eidamem. Ale jedly jsme je i jen tak, nahaty.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Takže knedlíky s vajíčkem, akorát těsto nebylo vařený, ale pečený?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam