• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: když někdo nejí mák, dá si na nudle nebo šišky strouhaný perník
    FINSON
    FINSON --- ---
    EMAET: Šterc byl kolega v mém prvním zaměstnání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: to je klasická posypka na šišky, když někdo nejí mák.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    A housky zapečené s vajíčkem a strouhaným sýrem, potřené majolkou, posypané cibulí a okořeněné gřilovacím kořením... Řekněte prosím někdo, že jste to doma taky dělali.. prosím...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    PAKOBYLKA_: uhlířinu jsem nikdy neměla. Chleba obalený ve vejci občas dělávám, ale navrch nedávám sýr. Sýr nastrouhám a přimíchám k tomu vejci, chleba pak máznu hořčicí, navrch plátky rajčete, cibule a trošku kečupu :) může byt i kyselá okurka
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Uhlirina! Zbyla kolinka smichana se zbylymi bramborami. S cibuli osmazeno, myslim, ze zasmazeno vejci. U nas doma bezne, ac ja to nenavidela a otevrene nenavidim dodnes. Ale chleba ve vajicku s platkem syra a horcici muzu dnes a denne.
    EMAET
    EMAET --- ---
    GIRAFFKA: takové hrudky hnědé… přirovnala bych to k drobence.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    JAJITA: takova varianta smazenyho kvetaku. Min pracna, min smazena. Taky to mam rada, ale jim to daleko min nez v detstvi
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    EMAET: a vysledna konzistence je co? Husta polivka? Kase?
    NELLAS: takhle se u nas delaly slejšky (bramborovy sisky) se oprazenou strouhankou. Naslano. Az po dvacitce jsem zjistila, ze ostatni lidi sypou na veci sladkou strouhanku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    JAJITA: Knedlíky bývaly s tvarohem nebo mákem. Ale jinak si z dětství pamatuju a mám ráda plno takových jídel ze zbytků :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    NELLAS: Opečenou strouhankou s cukrem nám sypala babička téměř všechny sladké knedlíky. Máma měla ráda vařený květák s opečenou strouhanku, teda bez toho cukru :)
    EMAET
    EMAET --- ---
    NELLAS: to jsem nenáviděla :) máma to sypala na knedlíky místo tvarohu.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    NELLAS: Okurka tam je, je tam i cibule, sýr to ukryl.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ale teda pokud jedeme divnojídla, tak já milovala nudle se strouhankou. To takhle rozpustíte na pánvi máslo, vsypete strouhanku a cukr a necháte mírně zkaramelizovat.
    Taky se to dá používat jako posyp na taštičky plněné povidly...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BACCARA: Kečup nekomentuju, já bych ho vyměnila za křupavou okurčičku nebo nakládanou červenou řepu :)
    EMAET
    EMAET --- ---
    GIRAFFKA: opražená hladká mouka a v tom nastrouhané vařené brambory s trochou sádla. Je to slané a zapíjí se to mlékem. :D
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    NELLAS: no jasne s jabkama a skorici.
    BACCARA: oeknej psychomeda
    FINSON
    FINSON --- ---
    LORD_DE_SEIS: To děláme my, synek to miluje.
    Samotný nebo se sýrem, podobně jako BACCARA.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    NELLAS: Chleba, veka a tady i starý toustový chleba. Mám to hodně rád. Nekomentuj kečup. :)

NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: U nás se takhle obalovala starší veka nebo rohlíky a říkalo se tomu chudí rytíři a jedlo se to s hořčicí. Až v dospělosti jsem zjistila, že chudí rytíři jsou všude jinde nasladko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam