• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Nejlepsi je mit starsi rohliky (housku), rozkrojit, namazat maslem, hodit to na maslovou stranu na panev a k tomu kakao.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    KOPRETKA: asi to dnes skusím...😊
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ACIDQA: Emily to jedno upekla svýmu klukovi a on je chce od té doby pořád.. takže na to jak to zní jako prasárna, tak je to fakt dobrý.. dnes je večeře jasná..)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ADELHAIDA: Vyhlášenou vojenskou pochoutku grenadýrmarš zřejmě v repertoáru neměl. Jinak bys možná neměla problém s váhou, ale s chutí k jídlu obecně.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    U nás ve východních čechách na knedlíky taky strouhanka s cukrem plus mákem, pro fajnšmekry navíc trocha tvarohu navrch. Aktuálně jsem ale zjistila, že švestkové a borůvkové chutnají skvěle s mákem.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    STEPNI_VLK: ano a na sladko se v tom obaluji knedliky. Švetkove davam do strouhanky opecene na masle se skorici a cukrem :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MARIOO: dodnes je miluju na slano. Oprazena strouhanka na sadle a v tom se obalí br. šišky. Lepsi verze je i s uzenym. K tomu kysela okurka. Myslim, ze jsem to davala i sem do Jídla.
    Btw, moje mama umela nejlip varit, protoze musela umet varit i z "hovna", ale mlíkovou polívku jsem nikdy nejedla. To jestli nekdo trvdi, ze hlad je nejlepsi kuchar, tak u me ne. Mama zase moc nechapala, proc utracime v KFC za neco jako obaleny cibulovy kouzek, kdyz to u ni bylo jidlo nejvyssi nouze :))
    Jsem zvedava, co bude pro nas jednou tak strasne divny...
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    LISKAAUDREY: U nás se strouhanka,cukr a maslo sypala na domácí bramborové šišky.Nebo slaná varianta zelí a uzený maso.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LISKAAUDREY: U nás se říká prejzle strouhance obecně. Ale odnaučila jsem se to říkat, abych nemátla lidi :D
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    STEPNI_VLK: V naší dědině byla strouhanka s cukrem nazývána “prézle”.

Z kategorie divnojídel jsem měla nejradši asi granadýr - ale šumajstrem se taky pohrdnout nedá. Co se do něj dávalo u vás? Rýža, nebo krupky? .)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NELLAS: Opečenou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem se v naší dědině na Slovácku sypaly ovocné knedlíky (abyste mi rozuměli) plněné meruňkama nebo tvarohem/povidlama a říkalo se tomu gule se zerzem. ;)

Pokud jde o "divnojídla", tak bábina nám jako děckám dělávala osmažené plátky knedlíků (když zbyly od jiného jídla z předchozího dne) a mazala je džemem. Aby se to nevyhazovalo prasatům. ;)

A co se chudinských, jednoduchých jídel týče, ví tady někdo, co je to šumajstr, aniž by se ptal strýčka Gůgla? :) Klasické to páteční jídlo u nás...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    U nás vařil táta, kterej na vojně dělal provianťáka. Jídla jako halušky s bryndzou a špekem, vepřový výpečky, všechno výtečný a porce jak pro vojáky. Kdo nedojedl, byl terčem posměchu a nedostal dezert. Já jsem dezert dostala vždycky a celej život bojuju s nadváhou.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NACITALKA: A já myslela že to máš pro sebe !
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERSONNENHEIT: mám dvě dospělý děti :)))
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Jako jo... asi lepší si je dát teď než za 2 hodiny. Mám v mrazáku borůvkový a švestkový :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NACITALKA: Tolik !?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Chjo!

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Mam chut varit :) ale co a komu. To jsou dilemata
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    BALAENA:
    Skubanky nebo sisky z makem a maslem jsem mel rad ale bez tech skubanku a sisek.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Buchtičky se šodo ! Ale ne s vanilkovým pudinkem, nýbrž se šodo vyšlehaným z vaječných žloutků a z bílého vína ! Slast !
    A buchtičky není ani nutné dělat domácí, výborné mají v pekárně kabát, stačí jen chvíli zapéct v trocubě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam