• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Chjo!

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Mam chut varit :) ale co a komu. To jsou dilemata
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    BALAENA:
    Skubanky nebo sisky z makem a maslem jsem mel rad ale bez tech skubanku a sisek.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Buchtičky se šodo ! Ale ne s vanilkovým pudinkem, nýbrž se šodo vyšlehaným z vaječných žloutků a z bílého vína ! Slast !
    A buchtičky není ani nutné dělat domácí, výborné mají v pekárně kabát, stačí jen chvíli zapéct v trocubě.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ENDER: Táta ji dělá úplně boží.. ale ve školní jídelně to bylo vždycky utrpení - krájeli tam ty jablka komplet i s tím bordelem a ty jadřince nám úplně drásaly krky 🤦
    Dík za tip, zase někdy upeču doma.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    jsem oblečená a nedokážu jít ven
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOPRETKA: nedelali, ale jednou jsi me tim pohostila a doted zasnu, jak to bylo dobry!!!!
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TRISSIE: česnekové bramboráky a povidla. Prý se to jedlo za války. Dělala to prababička.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUSINDA: jako česnek a povidla, nebo bramborový placky s povidlama?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Nejdivnější asi bramboráky s povidly....ale už se to tu někde řešilo.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ENDER: taky miluji žemlovku. Babička ji dělala v obr pekáči a já se mohla utlouct. Moje mamka zase zapejkala palačinky s tvarohem a rozinkami, polité mix vajíčkem a mlékem a dozlatova upečené v troubě ;)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ENDER: Ty jo, žemlovku jsem strašně dlouho neměl a doma ji ještě nedělal, to by stálo za pokus! Doma jsou všichni na sladký, to mělo jít.

Jinak si pamatuju, že se jednou moje máma dořvala s mojí babičkou, když zjistila, že babička mi do kakaa hází kus másla.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Miluju zemlovku, minulej tejden jsem tam dal 1kg tvarohu (vzdycky me stvalo, ze tam babicka davala malo tvarohu) a nejakou novou veku z lidlu (ktera je super) a vsechny veky byly krasne krupavy (z jedny strany).
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já úplně nenávidím žemlovku. V dětství jsem to normálně jedla, teď se mi při představě nakrájených a rozmočených zapečených rohlíku s mlikem, jablkama a HROZINKAMA a ještě s tím zdrclým tvarohem úplně navaluje.
    Miluju nudle s mákem, ovocný tvarohový knedlíky a ovesnou kaši...
    Btw docela dobrý mražený ovocný knedle má lidl.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Máma dělala docela dost sladkých jídel, možná proto je v dlouhé dospělosti nemusím.
    Nudle na sladko byly s mletými ořechy, cukrem a máslem. I teď, při té vzpomínce, mi brní zuby, páč jsem před pár lety zjistila, že to je alergie na ně :O
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KOPRETKA: delam dodnes! bez majolky a grilovaciho koreni teda, jen chleba/pulhouska se smesi syr+vejce, navrch par kolecek cibule a trochu kecupu :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    Ale mam teda jeste jedno divny jidlopriznani. Byla jsem vzdycky na sladky, mama vubec, sladky hlavni chody se u nas delaly naprosto vyjimecne (asi jen ovocny knedliky v sezone nadbytku ovoce, kolikrat delala zemlovku bych spocitala na prstech a pak mi delavala krupicovou kasi, kdyz ostatni meli houbovou omacku nebo neco jinyho, co pro me bylo naprosty no go).
    A tak jak si duchodci hazeli opecenej chleba na kosticky do melty (to se u nas doma neprovozovalo), tak my se segrou jsme hazely chleba do kakaa. Jen ten chleba nebyl opecenej a byl s maslem. Vizualni stranka veci mi byla uplne jedno, dneska bych si to uz nedala....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: když někdo nejí mák, dá si na nudle nebo šišky strouhaný perník
    FINSON
    FINSON --- ---
    EMAET: Šterc byl kolega v mém prvním zaměstnání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: to je klasická posypka na šišky, když někdo nejí mák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam