• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tedy to, že skončilo zkouškové a začal hned další semestr a hned mám zase chodit do školy, mne tentokrát vůbec nebaví... aspoň týden pauzy tyjo...
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    STICKYGREEN: na tom hřbitově pro psy nebo u slunečních hodin? :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    FRK_R23: to i rozchody a ty jsou pry podobne bolestive jako smrt blizkeho. Taky to boli, ac nekoho min nebo vic, ale musí se s tím smířit. Stejně tak uplna ztrata milovane osoby bolí a lidi to prožívají - musí se s tím smířit.
    Co mam zkusenost, tak cim delsi dobu s tou danou osobou prozijes, tim je to tezsi a je jedno kolil ti je. Videla jsem padesatilete lidi se hroutit z umrti rodicu, vic nez ja a lomovali, co si ted bez rodicu počnou.
    I některá zvířata smutní nad ztratou, proč ne my... naopak tyhle projevy jsou lidsky hezke.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    tak hlavne on neni zadny spravny a normalni zpusob, jak truchlit, lidi si Kübler-Rossovou dost zjednodusujou :) kazdy to citi a zpracovava jinak ..

takze ja se treba muzu priznat, ze prestoze mi zemrela milovana babicka predminuly tyden, tak jsem si musel na slzy udelat extra prostor, aby vubec prisly ..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FRK_R23: Dost často jde o prožití velký části života společně. Stejně jako o sobě spousta lidí uvažuje jako o relativně mladejch (já se třeba vnitřně cítím minimálně o dekádu mladší), tak u někoho milovanýho a čilýho taky můžeš mít pocit, že mu není 90, ale třeba 60 a jeho smrt tě zasáhne nepřipravenýho. Často to taky bejvá šok u nečekanýho úmrtí. Když se někdo dlouho trápí, lidi tolik netruchlí, jednak protože to čekali, jednak to berou i jako vysvobození.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRK_R23: protože někteří lidé nemají co říct už ve třiceti, a jiné bys rád poslouchal ještě v jejich stodvaceti.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FRK_R23: ja teď zrovna byla na rozloučení s jednou mou blízkou ženou. Zemřela v 91 letech. Plakala jsem. Odešla silná osobnost, která ovlivnila spoustu lidí i mě. Odešla a s ní také jedna éra. Je to smutek nad ztrátou nějaké lidské síly, moudrosti, řekla bych.
    NEI
    NEI --- ---
    FRK_R23: Nářek a smutek nad smrtí je stejně přirozená součást života jako smrt samotná.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    JAMILLOS: docela by mě zajímalo, kolik procent lidí ten pirátský kloubouk odhodilo a už nerozšiřuje svou filmografii na pevném disku. mě ty streemovací platformy úplně míjí. nikdy jsem za ně nedala ani korunu, protože prostě mám ráda svý jistý na pevném disku. chvíli bylo zle (ulozto kaput), ale snažím se žít s fastshare a webshare a sžívám se s triky, které tam fungují, když člověk chce stáhnout na disk něco relativně nového
    ALESH
    ALESH --- ---
    FRK_R23: ja souhlasim, jen jsem chtel rict, ze ti lide casto spis narikaji nad sebou, nez nad nebozikem/nebozkou.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ALESH: Tomu já rozumím. Ale smrt je součástí života a pokud se někdo dožije 90 let, tak prostě přišel jeho čas.
    ALESH
    ALESH --- ---
    FRK_R23: tak kdyz k nekomu mas osobni vztah, je ti lito toho ze to skoncilo. Myslim ze svoji emoci kterou citis, tezko predeleas racionalonim argumentem. A co se tyce verjne znamych osobnosti - je nevim hudebniku, hercu - tam casto litues zive - totiz sebe, protoze cast tveho sveta co te utvarela, odchazi.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Přiznám se, že moc nechápu nářek a smutek nad smrti velmi starých lidí. Smrt je součástí života. Nelitujte mrtvé, litujte živé.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Napsal jsem dopis na rozloučenou (sebevraždu neplanuji). Ale kdyby náhodou, aby po mě zůstal nějaký vzkaz, hlavně dětem a rodině. A taky přání. Chci být zpopelněn a roztroušen v zámeckém parku v Žamberku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přiznávám se, že "když už jsem měla ty narozeniny", tak jsem se včera vykašlala na svůj nekonečný seznam povinností a nedodělků a po večeři jsem si vzala knížku a za jediný večer ji celou přečetla!
    před dětma jsem takový věci dělala pořád, proč jsem přestala? bylo to boží!
    NEI
    NEI --- ---
    Docela upřímně by mě zajímalo jestli se lidem mění vnímání reality podle toho, jak se momentálně cítěj a jak moc je to přímo úměrný.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Naopak jako že je zlej, snědl jsi moc čokolády?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JUASINHA: že jo, podle mne to bylo geniální :)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Dojal mě vítězný tanec tanečního páru na olympiádě...v příštím životě chci bý kraslobruslařka, to je tak krásný....
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Už jsem si natolik navykla pracovat z domova, že když už jsem jednou za čas v kanceláři, tak úplně zapomenu, že jsou ve vedlejších místnostech lidi a začnu tu nahlas a občas i dosti sprostě nadávat. Ehm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam