• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    OVERWATCH: To děláš velmi velmi správně :) Jako když mi přišla zpráva ve stylu "Hlasuj pro mou sestřenici ..." od někoho, s kým si netykám, tak mi to bylo hned jasné, ale někdy to člověk hned neprokoukne a tihle scammeři jsou čím dál tím lepší. (A se zapojením AI se to bude jen zhoršovat.)

Jinak, ještě je celkem dobré (zejména pokud je ten kontakt kámoš) dotyčného upozornit SMSkou nebo prostě jiným kanálem, že mají na svém účtu někoho takhle přisátého a že se ho mají zbavit. Zbavit se dá typicky přímo v dané appce (např. ve WA odhlásit ze všech zařízení, která nejsou tvoje) a následně je dobré zapnout dvoufázové ověření přihlášení. V principu ale útočník (pokud získal ten přihlašovací kód) si mohl to dané telefonní číslo zaregistrovat u sebe, pak může být situace složitější. Je potřeba znovu zaregistrovat WA na vlastním telefonu a ověřit číslo kódem. WA účet je navázán na telefonní čísloi, takže tímhle přeregistrováním by se měly odpojit i všechny neoprávněně připojené pijavice.
    .... a samozřejmě je fér napsat všem kontaktům, že jim pravděpodobně přišly podvodné zprávy.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    GUMBA: Myslel jsem si to, ale protoze nikdy na tyhle zpravy nereaguji, tak jsem to nemel overeny. Diky.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    OVERWATCH: Z tvé formulace mám trochu dojem, že tyhle zprávy bereš jako reálné od člověka z daného účtu. (Pokud se mýlím, tak beru zpět, ale tak třeba někdo jiný zde to nezná.) Všechny tyhle zprávy (typicky přes WhatsApp apod.) jsou scam od podvodníků a kliknutím na odkaz "hlasování" a následným zadáním ověřovacího kódu nebo třeba naskenováním QR kódu umožníš útočníkovi propojit se s tvým účtem. Může pak číst tvoje zprávy a psát lidem z tvých kontaktů, takže jednak tvým jménem rozešle stejnou sračku všem tvým kontaktům a jednak (což je hlavní cíl) si tvým jménem od někoho z kontaktů zkusí "napůjčovat" prachy :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Když o sobě někdo tvrdí, že je nešikovná, když si nedokážete uplést f.cop, co bych pak musel bejt já, když mám občas problém se jen oholit strojkem 🤔
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Zamerne neodpovidam na zpravy lidem, kteri po mne chteji abych na internetu hlasoval pro jejich zname v ruznych soutezich.
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Nedokazu si sama sobe zaplest francouzsky copy, proste ne, navody, tutorialy ci realne ukazky…ani prd. Dneska jsem loktama malem rozbila zrcadlo. Merde. Ok po operaci karpalu ty prsty stejne moc necitim, ale musim se priznat jeste jednou…je to vymluva. Nesikovna na tyhle veci jsem byla vzdycky.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    Nenápadně očumuju holkám v gymu hezký zadky.
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Nikdy jsem nehrál na Nintendu.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    KOUDY: Já to mám stejně. Taky diář musim mít papírovej. X pokusů o google kalendář, nebo různý aplikace u mě totálně ztroskotaly. Potřebuju si listovat a vidět ten týden před sebou. A učení jsem taky vždycky jela v sešitech a ne na počítači... Prostě je to pro mojí hlavu nějaký lepší...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOUDY: krom jineho, jsem holce zabavila Hobbita pro sebe na cestu. Trochu ted lituji, ze potrebuje vetsi pismena a formaty knih.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: chvíli jsem si tiskla obálky toho, co čtu, a dávala si to do desek čtečky.

Přiznání je, že mám z obýváku malou moštárnu v papíru a ve čtečce a na disku druhý dvě, heč. No přiznání spíš je, že se inteleguálně vytahuju jak Turek.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    INSEQUI: jo. Když někdy čtu něco ve čtečce, tak se mi to blbě pamatuje. Potřebuju knížku jako artefakt. Potřebuju každou knížku jinou, s jiným písmem, jinou obálkou, jinak velikou. Ne pouhopouhý text.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    KOUDY: A co teptve vkladní knížka, tu jsi mohl taky brát všude a hned se kouknout kolik tam máš. Dřív to bylo všechno lepší :)

INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KOUDY: Mám to úplně stejně, většina lidí se mi směje že mám doma knihovnu jak Kleopatra, oni že mají čtečku narvanou knihama jako Turek moštárnu a vejde se jim to do batohu :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nikdy jsem si nezvykl na ctecky knih. Potrebuju proste cejtit vuni papiru, takze na kazdou dovolenou balim jako boomer do kufru 2-3 “tezky” knizky. Vim ze je to devadesatkovy a v lehci ctecce knih bych jich mohl mit 1000, ale nemuzu si pomoct. Podle me ta vune, obraceni stranek, ruzny zalozky atp patrej k tomu ctecimu ritualu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: jelen a trojhodinovy program to vyriesili dobre :) ja mam ekzemy a ziadne moc agresivne veci nemozem, takze perwolly a ariely uz doma roky nemam. kopacky som vylozila na balkon.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUMBA: Upřímně, tam bych se skoro bál zahoření, když to necháš vlhký a na hromadě, podobně jako se hromady sena a kompostu mohou samovolně vznítit v důsledku tepla vznikajícího při bakteriálním kvašení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: potřebuješ perwoll sport detergent
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    MART1NKA: Nechat to mokré v tašce (ideálně do příštího tréninku) je základ, to je náš signature-move. Ušetří se jedno vybalení/zabalení, jedno praní, a jako bonus jsou věci na příštím tréninku při vybalení hned pěkně zahřáté*) :)

*) Ověreno před mnoha lety v Hanspaulské lize; mezi zápasy hranými na škváře v týdenních intervalech. Pozor, igelitka se v týdnu mezi tím nesmí otevřít, jinak to vyschne a všechno živé uvnitř uhyne.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GUMBA: dala som to na dlhy program, ktory tohleto umi zvladnut, nase veci po treningoch tiez nevonaju zrovna po kytickach, ale nenechavam ich mokre v taske no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam