• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Rage Against the Fossil Machine
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TUHO: omg, kokot jeden

    novej firn tlaci na starej a dochazi ke kompresi, zmene krystalovy struktury a toku ledu. jenze kdyz neni novej firn, ledovec ubejva. problem solved
    TUHO
    TUHO --- ---
    VYHULENY_UFO: Zavrtanej az po usi v konspiracnim blazinci, coz ho vede k presvedceni jak je nejchytresji :)
    To je jak z toho staryho vtipu: "Ridici pozor! Na dalnici D1 jede vozidlo v protismeru!"
    A typek si mumla: "Kdyby jedno, voni vsechny!" :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUHO: Vavra je dobrej debil.... :D
    TUHO
    TUHO --- ---
    Vavra na stope

    TUHO
    TUHO --- ---
    SCHWEPZ: Peknej ulovek, diky. Se bude hodit.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Opakovani je matka moudrosti, aneb prednska Naomi Oreskes

    The American Denial of Global Warming - Perspectives on Ocean Science
    https://www.youtube.com/watch?v=2T4UF_Rmlio
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    BIG BEN: Žádná klimatická krize nehrozí - Neviditelný pes
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/klima/big-ben-zadna-klimaticka-krize-nehrozi.A220825_161333_p_klima_nef

    Žádná klimatická krize nehrozí.
    Oznámilo to téměř 1200 vědců z celého světa včetně jednoho Nobelova laureáta, v dokumentu nazvaném World Climate Declaration. Reagují jím na politiku Bidenovy administrace s tímto ujištěním: „Není žádný důvod k panice a poplachu. Stavíme se silně proti škodlivé a nerealistické politice nulové CO2, kterou navrhuje Bidenův režim pro rok 2050“.

    Skupina vědců si říká Global Climate Intelligence Group (zkratkou CLINTEL) a plánuje „poskytovat vyžádané i nevyžádané rady vládám a firmám celosvětově“. Bude to dělat, jak je zapotřebí: „Klimatická věda musí být méně politická a klimatická politika víc vědecká“. Žádá od vědců, aby upozorňovali, že modelové počítačové výstupy jsou „lidským produktem“ a závisejí plně na „tom, co do nich vložili teoretici a programátoři: domněnky, předpoklady, vztahy, parametrizace, omezení stability atd.“ Upozorňuje, že tyto faktory zůstávají z většiny nezveřejněné. A že tím „klimatická věda zdegenerovala v diskusi založenou na domněnkách, ne na solidní sebekritické vědě“. A musí teď začít „klást podstatně větší důraz na empirické vědění“.

    Dokument upozorňuje na několik omylů šířených klimatickými aktivisty a uvádí je na pravou míru:

    Oteplování je způsobeno nejen antropogenickými faktory, ale i přírodními. Historie zemského klimatu zná fáze teplé a studené. Malá doba ledová skončila teprve koncem 19. století, teď pokračuje přirozené oteplování.

    Oteplování je pomalejší než předvídaly počítačové modely IPCC a se správným vědeckým přístupem má lidstvo dost času se mu přizpůsobit.

    Klimatická politika vychází z nedokonalých modelů, které zveličují účinek skleníkových plynů jako CO2 a ignorují fakt, že obohacování atmosféry oxidem uhlíku je prospěšné, neboť ten je potravou rostlin a základem všeho života a posílením zemědělské produkce. Naopak, snižování CO2 je nejen ekonomicky nákladné, ale i ekologicky škodlivé.

    Pro tvrzení, že globální oteplování zvýšilo výskyt přírodních katastrof, neexistují žádné statistické důkazy.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Nicmene pro me je hlavne zajimavy vzhledem k tematu klubu, jak z toho strika ta evangelizujici pobourena energie toho, ktery vidi pravdu a je treba ji vsem vysvetlit. (I kdyz otematu vi uplny hovno).
    Tim je cela ta dezinfoscena plna a odtud mi prijde, ze cerpa velkou cast energie, aby dokazala ty bullshity uz dekady sirit.
    TUHO
    TUHO --- ---
    SEJDA: Plus je to strawman jako prase, fakt by me zajimalo, kdo kdy rikal, ze v Australii uz nikdy nebude prset a cekaji je jen sucho a pozary :))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TUHO: lidi nechapou, ze je ti dest v srpnu k nicemu, kdyz ti vsechno uschlo uz v kvetnu.
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Ja nevim, pokud si dobre vybavuju, tak klimaticka zmena ma prinaset vyraznejsi extremy. Vic sucha, ale i vetsi zaplavy. Ergo to co zminuje Vavra (prekonani rekordu ve srazkach) je naplneni predpovedi.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Nejaky novinky od Vavru...

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: dlouhodobe hrozi tepelna smrt vesmiru, tak drz hubu chytroline
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: "Ano, skutečně krvácíte z krční tepny, ale z dlouhodobého pohledu je pro vás daleko nebezpečnější kouření cigaret!"
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Já nevim, jestli se mam smát nebo co mám dělat.

    "Současné oteplování je výzva, z dlouhodobého hlediska nás však mnohem více ohrožuje počínající další doba ledová. Jistě, oteplování se děje tady a teď, počátek doby ledové přijde v řádu tisíců let."
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Blíží se další doba ledová, říká archeolog, geolog a antropolog Petr Šída - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/kultura-salon-blizi-se-dalsi-doba-ledova-rika-archeolog-geolog-a-antropolog-petr-sida-40406545
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: jo tak on tam placa neco o tom jak abys neco predikoval na 100 let, musis zapojit klimatickej model, socioekonomickej model, a ty modely maj X nejakejch predpokladu a ze kdyz se ti nejaky zhroutej tak ty kodely neplatej a cely je to na vode, nejaka takovehle dojmologie s krestansko-filosofickou omackou. ale neber me za slovo, kde ma nejakej nejvetai rozbor tohohle nevim, ale I trust lomborg my jeho duveruhodnost posila hodne hluboko :D ... jo a na svoje book tours lita private jetem, pochopitelne :)
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Tyve, spektakularni zaver .]]

    Ke kvalitě původní studie Anthony Wattse si dovolím přidat ještě jednu poznámku. Na obr. 14 (viz níže) uvádí Watts graf průměrné roční odchylky teploty v USA, který komentuje takto „In fact, the graphic clearly shows the United States to be cooler in May 2022 compared to January 2005.“ Pro jistotu ještě česky „Graf jasně ukazuje, že Spojené státy jsou ve skutečnosti chladnější v květnu 2022 ve srovnání s lednem 2005.“ Úžasný závěr. Ano, hodnota v grafu pro květen 2022 je nižší než hodnota v lednu 2005. Graf však ukazuje odchylky daného měsíce od průměru, leden 2005 cca 0,6 °C nad průměrem a květen 2022 cca 0,5 °C nad průměrem. Vyvozovat z toho, že bylo v květnu letošního roku v USA chladněji, než v lednu 2005 může jen někdo, kdo vůbec, ale vůbec nerozumí klimatologii. A proto je klimaskeptikem.

    Více zde: https://www.tolasz.cz/news/sokujici-studie-pro-klimatologii-vubec-ne/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Lomborga tedka budu si nejak pro sebe resersovat, nemate tipy na nejakou dobrou bjornologii?
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: No, tak ty dve vety spolu asi celkem souvisej .] Je tam jeste vic lahudek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam