• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Rage Against the Fossil Machine
    TUHO
    TUHO --- ---
    AYOS: No ja nevim, takhle se da bagatelizovat vsechno. Ale ja bych to nepodcenoval. Ano Vavra neni nijak extra dulezitej v ty dezinfo scene, ale je to celebritka a ma medialni vliv. Pokud to chces nejak kvantifikovat, tak ty jeho magoriny o klimatu mu pravidelne lajkujou a sdilej tisice lidi, stovky lidi pochvalne komentujou.
    Takze na socialnich sitich ma impakt slusnej.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Neco k Lomborgovi



    RealClimate: Bjørn Lomborg, just a scientist with a different opinion?
    https://www.realclimate.org/index.php/archives/2015/08/bjorn-lomborg-just-a-scientist-with-a-different-opinion/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to je normalne altright konzervativec s kontaktama na evropsky nacky. dosah na prachy a rad by mel jeste vliv. prosazuje se, dela rozhovory, tyhlety ideologicky posty na FB jsou jen dalsi z mnoha front
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PETER_PAN: Vávra má asi tak vliv jako Janoušek23. Vydělal slušný prachy, a teď má pocit, že je jeho názor zajímavej a záleží na něm, toť vše.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    AYOS: Daniel Vavra ma relativne vliv. Jeho majetek jsou nizke stovky milionu CZK. Muze realizovat radu akci a venovat se cemukoliv co mu prelitne pres nos.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AYOS: Jak se to vezme, i klimaskepticky spravce druzstva ma vliv. Jestli to chapu spravne, tak se mozna o treba Kingdom Come: Deliverance uci na nekterych ZS, no a kdyz chudatka detatka zjisti, co je Vavra, muzou si mylne myslet, ze je to Hipster :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AYOS: https://cs.wikipedia.org/wiki/Daniel_V%C3%A1vra

    Ale co na wikipedii neni, mam za to ze se motal uz i okolo Draciho Doupete/ALTARu a fama je, ze se snazil herni pravidla komplikovat "aby co nejvice odpovidala Vavrove realite" a vsem nadaval.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUHO: to je klasika, internety jsou plny lidi, ktery jsou jednu chvili experty pres migraci, potom pres kovid, pres nacky na ukrajine, tu pres klima a tak dal a tak dal. kazdy kdo dela s internetem dyl nez 5let a ma mozek, to musi videt... :D
    TUHO
    TUHO --- ---
    PALEONTOLOG: VYHULENY_UFO: Boze, ale cist si ty stovky komentaru na jeho profilu je dobra deprese. Zastupy lidi, ktery vedi o tematu naprosty hovno, ale jsou bytostne presvedceny, ze muzou klimatologum, oceanologum, glaciologum vysvetlovat jak se veci ve skutecnosti maji...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUHO: jj, ja vim, obcas ke me propadnou jeho blaboly.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TUHO: omg, kokot jeden

    novej firn tlaci na starej a dochazi ke kompresi, zmene krystalovy struktury a toku ledu. jenze kdyz neni novej firn, ledovec ubejva. problem solved
    TUHO
    TUHO --- ---
    VYHULENY_UFO: Zavrtanej az po usi v konspiracnim blazinci, coz ho vede k presvedceni jak je nejchytresji :)
    To je jak z toho staryho vtipu: "Ridici pozor! Na dalnici D1 jede vozidlo v protismeru!"
    A typek si mumla: "Kdyby jedno, voni vsechny!" :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUHO: Vavra je dobrej debil.... :D
    TUHO
    TUHO --- ---
    Vavra na stope

    TUHO
    TUHO --- ---
    SCHWEPZ: Peknej ulovek, diky. Se bude hodit.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Opakovani je matka moudrosti, aneb prednska Naomi Oreskes

    The American Denial of Global Warming - Perspectives on Ocean Science
    https://www.youtube.com/watch?v=2T4UF_Rmlio
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    BIG BEN: Žádná klimatická krize nehrozí - Neviditelný pes
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/klima/big-ben-zadna-klimaticka-krize-nehrozi.A220825_161333_p_klima_nef

    Žádná klimatická krize nehrozí.
    Oznámilo to téměř 1200 vědců z celého světa včetně jednoho Nobelova laureáta, v dokumentu nazvaném World Climate Declaration. Reagují jím na politiku Bidenovy administrace s tímto ujištěním: „Není žádný důvod k panice a poplachu. Stavíme se silně proti škodlivé a nerealistické politice nulové CO2, kterou navrhuje Bidenův režim pro rok 2050“.

    Skupina vědců si říká Global Climate Intelligence Group (zkratkou CLINTEL) a plánuje „poskytovat vyžádané i nevyžádané rady vládám a firmám celosvětově“. Bude to dělat, jak je zapotřebí: „Klimatická věda musí být méně politická a klimatická politika víc vědecká“. Žádá od vědců, aby upozorňovali, že modelové počítačové výstupy jsou „lidským produktem“ a závisejí plně na „tom, co do nich vložili teoretici a programátoři: domněnky, předpoklady, vztahy, parametrizace, omezení stability atd.“ Upozorňuje, že tyto faktory zůstávají z většiny nezveřejněné. A že tím „klimatická věda zdegenerovala v diskusi založenou na domněnkách, ne na solidní sebekritické vědě“. A musí teď začít „klást podstatně větší důraz na empirické vědění“.

    Dokument upozorňuje na několik omylů šířených klimatickými aktivisty a uvádí je na pravou míru:

    Oteplování je způsobeno nejen antropogenickými faktory, ale i přírodními. Historie zemského klimatu zná fáze teplé a studené. Malá doba ledová skončila teprve koncem 19. století, teď pokračuje přirozené oteplování.

    Oteplování je pomalejší než předvídaly počítačové modely IPCC a se správným vědeckým přístupem má lidstvo dost času se mu přizpůsobit.

    Klimatická politika vychází z nedokonalých modelů, které zveličují účinek skleníkových plynů jako CO2 a ignorují fakt, že obohacování atmosféry oxidem uhlíku je prospěšné, neboť ten je potravou rostlin a základem všeho života a posílením zemědělské produkce. Naopak, snižování CO2 je nejen ekonomicky nákladné, ale i ekologicky škodlivé.

    Pro tvrzení, že globální oteplování zvýšilo výskyt přírodních katastrof, neexistují žádné statistické důkazy.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Nicmene pro me je hlavne zajimavy vzhledem k tematu klubu, jak z toho strika ta evangelizujici pobourena energie toho, ktery vidi pravdu a je treba ji vsem vysvetlit. (I kdyz otematu vi uplny hovno).
    Tim je cela ta dezinfoscena plna a odtud mi prijde, ze cerpa velkou cast energie, aby dokazala ty bullshity uz dekady sirit.
    TUHO
    TUHO --- ---
    SEJDA: Plus je to strawman jako prase, fakt by me zajimalo, kdo kdy rikal, ze v Australii uz nikdy nebude prset a cekaji je jen sucho a pozary :))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TUHO: lidi nechapou, ze je ti dest v srpnu k nicemu, kdyz ti vsechno uschlo uz v kvetnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam