• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Rage Against the Fossil Machine
    TUHO
    TUHO --- ---
    Německý ekologistický průmysl tak přijal za svou myšlenku Vladimíra Putina, že než celý německý průmysl pojede na baterky dobíjené z alternativních zdrojů, je pro životní prostředí v Německu ideální ruský plyn. Tato ekologistická lobby tedy v zásadě vyhecovala Německo, aby zavřela uhelné a jaderné elektrárny a celou svou desetiletí budovanou ekonomickou prosperitu vsadila vabank na dobrotu Putinova režimu.
    Zatímco se východoněmecká pionýrka Merkelová cumlala s muslimčaty, Putin korumpoval německé vědce, kteří se mu odvděčili tvrdou propagandou o škodlivosti spalování uhlí a nebezpečnosti jaderných elektráren. Potřebovali toho k přesvědčení německé veřejnosti jen pár desítek milionů eur (havárie jaderné elektrárny Fukušima byla jen bonusem zadarmo).
    Po letech, když už byla uzavřena většina pro Putina škodlivých německých elektráren a 60 % německého průmyslu bylo závislých na ruském plynu, přišel Vladimír Putin v časech dokončování druhé etapy Nord Stream, s dalším nápadem a Meklenbersko-Přední Pomořansko mu skočilo na špek podruhé. V lednu 2021 se zakládá nová nadace a tentokrát do ní ruská vláda zastoupená Gazpromem vkládá 192 miliónů eur (asi 4,7 miliardy korun).
    Předsedkyně zemské vlády Manuela Schwesigová z SPD pak Němcům oznámila, že lidé z Nord Stream to myslí s ekologií vážně, protože v listopadu 2021 převedli na účet nové nadace dohodnuté peníze (odměnu).
    Kam šly tyto ruské peníze? Myslíte, že na ekologistické projekty? Dá se to tak říci… O peníze se šábly německé neziskové organizace, které celá ta léta bojovaly proti uhelným a jaderným elektrárnám. Odměna to byla zasloužená. Byla to totiž mravenčí práce zlikvidovat celou klimatickou opozici a prosadit zcela novou environmentální eugeniku.

    Jak Putin platil užitečné idioty německé ekologie – Konzervativní noviny
    https://www.konzervativninoviny.cz/jak-putin-platil-uzitecne-idioty-nemecke-ekologie/
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    P Maidowski
    https://t.co/RimUcgjUB6

    @willmacaskill shows how deep in climate denial effective altruism and longtermism are. I once even wrote Bostrom to warn about their errors - nothing changed 🤡 The claim 15°C (fn 98) is funny, given lethal Chinese and UK 40°C heatwaves at barely 1.2°C.

    20220910-082207

    posledni macaskill:

    What We Owe The Future — William MacAskill
    https://www.williammacaskill.com/what-we-owe-the-future
    TUHO
    TUHO --- ---
    Hele nedokazal byste nekdo sehnat cely tenhle dokument? Napsal ho typek, ktery po nekolik let na zadost Kochu psal jejich rodinnou historii a bylo to pouzity pri soudni pri kvuli dedictvi mezi bratry Kochy. Ale dokazu sehnat jenom uryvek...

    Clayton A. Coppin: “Stealth: The History of Charles Koch’s Political Activities"
    TUHO
    TUHO --- ---
    The Secrets of Charles Koch’s Political Ascent
    Two new documents reveal the political blueprint the billionaire developed 40 years ago, heavily influenced by the ultraconservative John Birch Society.

    In a recent round of interviews, Charles Koch, the billionaire industrialist and political patron, has been stressing that he only recently became involved in politics. As he put it in an interview with Megyn Kelly on October 15, “I’ve never been that fond of politics and only got dragged into it recently kicking and screaming.” But according to what appear to be two never-before-seen documents—a paper Charles wrote in 1976 and an unpublished history of Charles’ political evolution—Charles began planning his ambitious remaking of American politics 40 years ago, transitioning from libertarian ideologue to conservative power broker. For his new movement, which aimed to empower ultraconservatives like himself and radically change the way the U.S. government worked, he analyzed and then copied what he saw as the strengths of the John Birch Society, the extreme, right-wing anti-communist group to which he, his brother David and their father, Fred Koch, had belonged. Charles Koch might claim that his entry into politics is new, but from its secrecy to its methods of courting donors and recruiting students, the blueprint for the vast and powerful Koch donor network that we see today was drafted four decades ago.

    By the 1970s, Charles had broken from an early political influence—the John Birch Society (of which his father had been a founding member)—over his opposition to the Vietnam War. Charles had also been skeptical of the group’s more far-fetched conspiracy theories, which included a belief that many prominent Americans, including President Dwight D. Eisenhower, were communist agents.

    The Secrets of Charles Koch’s Political Ascent - POLITICO Magazine
    https://www.politico.com/magazine/story/2016/01/charles-koch-political-ascent-jane-mayer-213541/
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS: tadu fulltext

    Peddlers of environmental doom have shown their true totalitarian coloursCor - Pastebin.com
    https://pastebin.com/8XGAwrDb
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS:

    Peddlers of environmental doom have shown their true totalitarian colours
    https://www.telegraph.co.uk/news/2022/08/15/peddlers-environmental-doom-have-shown-true-totalitarian-colours/

    Back Off, Oh Masters of the Universe
    https://youtu.be/--QS_UyW2SY
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Jordan Peterson, the Climate Crisis Deniers’ New Mouthpiece | The Tyee
    https://thetyee.ca/Analysis/2022/09/05/Jordan-Peterson-Climate-Crisis-Denier-New-Mouthpiece/

    “It is truly irresponsible,” Michael Mann, director of the Penn Center for Science, Sustainability and the Media at the University of Pennsylvania, told The Tyee. “And it betrays the fact that Peterson is nothing more than a right-wing disinformation artist.”

    Earlier this year Peterson went on The Joe Rogan Experience, a podcast which has nearly 13 million followers on YouTube, and made rambling remarks about how the models used by climate scientists are flawed and incomplete.

    “But your models aren’t based on everything,” Peterson told Joe Rogan. “Your models are based on a set number of variables. So that means you’ve reduced the variables — which are everything — to that set. But how did you decide which set of variables to include in the equation if it’s about everything?”

    Climate scientists slammed the segment, with Mann saying at the time that “such seemingly-comic nihilism would be funny if it weren’t so dangerous.”

    Yet climate crisis deniers were pleased that Peterson was taking their message to a mainstream audience. “Dr. Jordan Peterson has upset climate change alarmists by claiming on The Joe Rogan Experience that long-range climate models aren’t accurate,” recounted a U.S. website called Liberty Nation News, which has referred to the climate crisis as “hysteria.”
    TUHO
    TUHO --- ---
    Výbuch Etny vypustil 10-tisíckrát viac emisií oxidu uhličitého ako ľudstvo za celú históriu, tvrdí staronový hoax
    Na slovenskom internete sa objavil starší recyklát zahraničnej dezinformácie, podľa ktorej je vplyv človeka na produkciu emisií oxidu uhličitého v porovnaní so sopkami takmer irelevantný. Reč čísel však rozpráva presne opačný príbeh.

    Výbuch Etny vypustil 10-tisíckrát viac emisií oxidu uhličitého ako ľudstvo za celú históriu, tvrdí staronový hoax
    https://standard.sk/244350/vybuch-etny-vypustil-10-tisickrat-viac-emisii-oxidu-uhliciteho-ako-ludstvo-za-celu-historiu-tvrdi-staronovy-hoax/
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO:

    Co mají společného cigarety a klimatická změna?
    http://youtube.com/watch?v=fYIhCfS3GRI&feature=emb_title
    TUHO
    TUHO --- ---
    Dalsi ze serie o klimaticko dezinformacnim hnuti. Tentokrat v hlavni roli paradoxne tabak. A Klausova “modra, nikoliv zelena planeta”

    Sociální inženýři klimatické ignorance. Od Václava Klause k tabákové lobby a zpět – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/08/socialni-inzenyri-klimaticke-ignorance-od-vaclava-klause-k-tabakove-lobby-a-zpet/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    OMNIHASH: Hele, kdyby stejny clovek fungoval naopak tak bysme tleskali ze vic takovejch aby to lidem otevrelo oci. Tohle je podcenovani tehle hovadek. Oni vliv nejakek maji a dohromady vic takovejch brzdi vsechno.
    TUHO
    TUHO --- ---
    AYOS: No ja nevim, takhle se da bagatelizovat vsechno. Ale ja bych to nepodcenoval. Ano Vavra neni nijak extra dulezitej v ty dezinfo scene, ale je to celebritka a ma medialni vliv. Pokud to chces nejak kvantifikovat, tak ty jeho magoriny o klimatu mu pravidelne lajkujou a sdilej tisice lidi, stovky lidi pochvalne komentujou.
    Takze na socialnich sitich ma impakt slusnej.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Neco k Lomborgovi



    RealClimate: Bjørn Lomborg, just a scientist with a different opinion?
    https://www.realclimate.org/index.php/archives/2015/08/bjorn-lomborg-just-a-scientist-with-a-different-opinion/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to je normalne altright konzervativec s kontaktama na evropsky nacky. dosah na prachy a rad by mel jeste vliv. prosazuje se, dela rozhovory, tyhlety ideologicky posty na FB jsou jen dalsi z mnoha front
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PETER_PAN: Vávra má asi tak vliv jako Janoušek23. Vydělal slušný prachy, a teď má pocit, že je jeho názor zajímavej a záleží na něm, toť vše.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    AYOS: Daniel Vavra ma relativne vliv. Jeho majetek jsou nizke stovky milionu CZK. Muze realizovat radu akci a venovat se cemukoliv co mu prelitne pres nos.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AYOS: Jak se to vezme, i klimaskepticky spravce druzstva ma vliv. Jestli to chapu spravne, tak se mozna o treba Kingdom Come: Deliverance uci na nekterych ZS, no a kdyz chudatka detatka zjisti, co je Vavra, muzou si mylne myslet, ze je to Hipster :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AYOS: https://cs.wikipedia.org/wiki/Daniel_V%C3%A1vra

    Ale co na wikipedii neni, mam za to ze se motal uz i okolo Draciho Doupete/ALTARu a fama je, ze se snazil herni pravidla komplikovat "aby co nejvice odpovidala Vavrove realite" a vsem nadaval.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TUHO: to je klasika, internety jsou plny lidi, ktery jsou jednu chvili experty pres migraci, potom pres kovid, pres nacky na ukrajine, tu pres klima a tak dal a tak dal. kazdy kdo dela s internetem dyl nez 5let a ma mozek, to musi videt... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam