• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Dont confuse me with the facts!
    TUHO
    TUHO --- ---
    NYRLEM: Tak vsichni vime, ze CO2 je uzitecny. Problem je, ze Peterson mele kraviny o klimatickym modelovani, klimaticky vede, ze ten problem bagatelizuje na zaklade vytrhnutejch veci z kontextu.
    On ma model strejce, kterej prijde k topicimu v rybniku a zacne mu vykladat, ze voda je dobra, protoze s ni muzes zalejvat a plavou v ni ryby :))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    NYRLEM: tak je to prave o tom kontextu. co ta informace implikuje, cemu nejak narativne slouzi. kdyz to budu rikat ja, bude to uplne neco jinyho :) napriklad budu zduraznovat vyzivove ridnuti potravin
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    TADEAS: on ale o globalnim oteplovani nemluvi, jen zduraznuje uzitecnost co2 a vas to nasira..
    TUHO
    TUHO --- ---
    John Christy, Richard McNider and Roy Spencer trying to overturn mainstream science by rewriting history and re-baselining graphs | My view on climate change
    https://ourchangingclimate.wordpress.com/2014/02/22/john-christy-richard-mcnider-roy-spencer-flat-earth-hot-spot-figure-baseline/
    KEB
    KEB --- ---
    TADEAS: co ochladilo, u nás na Hané regulérně mrzne. Takže žádné oteplování,ale doba ledová!
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    NYRLEM: u nas na vysocine se dnes ochladilo. tolik ke globalnimu oteplovani
    TUHO
    TUHO --- ---
    NYRLEM: Jasne, ze tam ten kontext pridavam ja, protoze Petersona znam a vim, jakej je to tajtrlik co dalsiho rika a proc tohle postuje. Jasny, ze na lidi, kterou tu omacku kolem to muze fungovat muze.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    YMLADRIS: zadne vyzneni tam neni, jen graf a jeden z vlivu co2 - rostou po nem kyticky. Tento vliv je prokazatelnejsi, nez ze schorime v pekle.

    TUHO: dezinformace by to byla, kdyby na zaklade toho chtel neco tvrdit, ale kontext tomu pridavas ty, on tam nic takoveho nepise .. btw. to tvoje video mi prijde o dost manipulativnejsi. Vis, ze v polovine devatenacteho stoleti skoncila mala doba ledova? to asi neni uplne zvlastni, ze se od te doby otepluje, kdyz bylo nejchladneji za 2000 let..
    TUHO
    TUHO --- ---
    NYRLEM: Ne, je to znamej dlouhodobej trend. Problem Petersona, jako podobnejch dalsich vykuku je to, ze vezmou jednu vec, vytrhnou ji z kontextu a potom se snazi tvrdit, ze celkova situace se zaklada pouze na ty jedny konkretni veci... To je stejny jako treba s tim, ze pokazdy kdyz jeden rok neni rekordni teplota, hned klimaskeptici ohlasujou "ze se ochlazuje", protoze minulej rok bylo teplejs. Technicky receno ano, maj pravdu, ochladilo se z roku na rok. V kontextu pro lidi bez lobotomie je to kravina.

    viz

    Jak klimaskeptici manipuluji daty?
    https://www.youtube.com/watch?v=b2660cwTa6k&feature=emb_title
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NYRLEM: graf nevím. Komentář má vyznít jako ze zvýšení CO2 je fajn
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    YMLADRIS: ten graf je fake?


    TUHO: tohle je rozdil, nikoliv trend.
    TUHO
    TUHO --- ---
    YMLADRIS: btw nedavno k tomuhle trendu vysel novy clanek (no vypada to, ze greening si dava pauzu)

    https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1029/2022EF002788
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    peterson zpet na twittru v plne sile

    TUHO
    TUHO --- ---
    Neni tu nejaky dobrovolnik, ktery si to pusti a udela nam z toho vytah? :))

    Topolánek v nové epizodě Topol Show otevřeně říká, že nápadům z Bruselu a Štrasburku normální člověk přestává rozumět. „Na jednoho z toho padá deprese. Ti, co to vymýšlí, jsou buď úplně nevzdělaní, nebo to dělají zcela vědomě s naprosto šíleným ideologickým podtextem. Chovají se jako Stalin, když chtěl měnit směr toku řek. V konečném důsledku to bude mít mnohem více negativní vliv, než kdybychom nechali přirozený vývoj a začali po sobě uklízet. Sami se střílíme do vlastní nohy. Jestli ta evropská civilizace potřebuje zažít další pád říše římské, tak ať si to klidně vyzkouší, ale já u toho být nechci. Blbé totiž je, jsme na straně lůzrů,“ nebere si servítky Topolánek.

    INFO.CZ | V Bruselu přemýšlí jako Stalin, když chtěl měnit směr toku řek. Hrozí nám osud banánové republiky, varuje Topolánek
    https://www.info.cz/video/topol-show/v-bruselu-premysli-jako-stalin-kdyz-chtel-menit-smer-toku-rek-hrozi-nam-osud-bananove-republiky-varuje-topolanek
    TUHO
    TUHO --- ---
    Over the past month or so, thanks in large part to the work of reporter Michael Thomas, the Internet has rediscovered an effort that's been underfoot for more than a decade: the coal-funded attack on clean energy. In a few viral Twitter threads, Thomas has focused on the work of two longtime anti-renewables campaigners, John Droz and Kevon Martis, who have spent the past 15 years or so fighting renewable energy projects at the local level (and convincing and training others to do the same).

    Drilled Down: Old School Climate Denial Is Back
    https://www.drilledpodcast.com/drilled-down-when-it-comes-to-climate-obstruction-coal-is-still-very-much-alive/?ref=drilled-newsletter
    TUHO
    TUHO --- ---
    If any of this sounds familiar, it’s because it is. The tactics used to spread doubt and confusion over the science were the same as those being used today. Those who argue on behalf of the science on climate change are frequently attacked as part of a global conspiracy, with communists or radical environmentalists often being identified as the culprits. Other, subtler critics say the links are unproven and that it would be premature to act.

    Yet these tactics are hardly new, and go back even further. In the 18th and 19th centuries, as abolitionists in Britain fought to ban the slave trade, many of the same arguments were trotted out. Some said that the economy would collapse without the cheap energy the slaves provided. Others said it was a pointless measure because competitors in France, America or Brazil would simply keep trading, and British traders would relocate. As public opinion turned against the trade, ship-owners and investors fought back, arguing that conditions had improved and they were becoming responsible industrialists. They smeared their enemies as socialists and agitators but, in the end, they lost.

    The man who helped alert the world to a looming disaster - EIA
    https://eia-international.org/blog/the-man-who-helped-alert-the-world-to-a-looming-disaster/
    KEB
    KEB --- ---
    Ještě jsem nečetl, ale atomový Wagner nikdy nezklame
    Vladimír Wagner: Studenti zase stávkovali za klima - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/vladimir-wagner-studenti-zase-stavkovali-za-klima
    TUHO
    TUHO --- ---
    Ako zaujatosť médií spôsobuje morálnu paniku okolo zmeny klímy | Konzervatívny denník
    https://www.postoj.sk/119239/ako-zaujatost-medii-sposobuje-moralnu-paniku-okolo-zmeny-klimy
    TUHO
    TUHO --- ---
    A co toho Alexe Epsteina? Uz nekdo nastudoval jeho "Our Fossil Future" na me to zatim akorat furt skace na Twitteru .)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam